kollo

Ansökan för 2024 är nu stängd!

Hårdrocken hör till musikbranschens allra mest mansdominerade genrer. Vi på Sweden Rock Festival har i samarbete med Studiefrämjandet länge strävat efter att ge fler tjejer en naturlig plats på festivalens scen för nya band. 2018 föddes därför Sweden Rock-kollo - ett gemensamt initiativ för att uppmuntra, stödja och främja tjejer som vill spela hårdrock.  

 

Unga tjejer börjar spela musik i ungefär samma utsträckning som unga killar, men tyvärr är det alltför få som väljer att ägna sig åt hårdrock. Orsakerna till detta är säkerligen många och komplicerade, men klart är att det kommer att krävas både attitydförändringar i samhället i stort och långsiktiga insatser från musikbranschens aktörer för att komma till rätta med situationen.

 

I samarbete med Studiefrämjandet Musik

Tillsammans med Sveriges största studieförbund inom musik vill vi bidra till att göra skillnad, och därför skapade vi 2018 ett skräddarsytt rockkollo för tjejer. 

 

Med Sweden Rock-kollo vill vi nå ut på en ny nivå och visa intresserade tjejer att de hör hemma i banden och på scenerna lika mycket som i publiken.

 

Kolloliv med hårdrocksfokus 

Sweden Rock-kollo är till för tjejer i åldern 14 - 17 år, och är förlagt till det anrika Hällevikslägret som ligger i Sölvesborgs kommun. På kollot finns det flera replokaler och möjligheter för deltagarna att leva, lära och andas rockmusik i fem dagar. Det finns också utrymme för sol och bad och mysigt lägerliv. Kollot leds av unga kvinnor som spelar i rockband och avslutas med ett studiebesök på festivalen. 

 

Syftet med Sweden Rock-kollo är att sammanföra och inspirera unga tjejer som vill spela rockmusik i band. Vår förhoppning är att många som idag kanske sitter ensamma på kammaren och spelar får en chans att utveckla sina kunskaper tillsammans med andra - och därför stärks i sitt intresse och fortsätter med hårdrocken.

 

Läs mer på Studiefrämjandet Musiks sajt

 

Tack för att ni stöttar Sweden Rock-kollo!

 

ESP LTD

 

Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK