Nemis2023

NEMIS på Sweden Rock Festival

För 17:e gången i ordningen erbjuder Studiefrämjandet nya talanger en scen på Sveriges största hårdrocksfestival. Scenen heter Nemis och festivalen är såklart Sweden Rock Festival. Nu startar uttagningen till sommarens festivalscen och ansökan är öppen för musiker i hela Sverige!

 

Nemis - som står för New Music in Sweden, är sedan länge ett självklart inslag på många svenska festivaler. Scenen på Sweden Rock Festival är den mest långlivade av alla och går i sommar alltså in på sitt 17:e år. Bland de band och artister som gästat Nemis-scenen i Sölvesborg tidigt i sina karriärer finns Browsing Collection, Sparzanza, Sonic Syndicate, Emma Varg, Corroded, VA Rocks, Frantic Amber och Maidavale.

 

Hälften av banden som väljs ut ska vara kvinnodominerade, alternativt frontas av en kvinna. Syftet är att uppmuntra fler unga kvinnor att spela hårdrock. Tillsammans med satsningen på Sweden Rock-kollo - som vi också gör tillsammans med Studiefrämjandet - vill vi fortsätta sända tydliga signaler om att hårdrocken är till för alla, oavsett om du vill stå på scenen eller i publiken.

 

De Nemis-band som spelade på Sweden Rock Festival 2023 var: Modesty, Karmanjakah, Dahlia, The Overthrone, Liar Thief Bandit, Children of the Sün, Sanctrum & Running Cooper.

 

Hur går ansökan till?

För att få delta i uttagningen till Nemis på Sweden Rock får artisten/bandet inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Mer information om Nemis finns på Studiefrämjandets sida.  Där sker också ansökan.

Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK