Vad är Sweden Rock Festival?

Sweden Rock är en anrik rockfestival utanför Sölvesborg i Blekinge (i södra Sverige). Vi erbjuder den bästa möjliga mixen av klassisk rock, hårdrock, metal, blues och relaterade genrer. Med ett fullspäckat program fyller vi festivalens fem scener med över 90 band - så hos oss hittar du alltid något som passar just din smak.

 

Vi lägger stor vikt vid våra gästers helhetsupplevelse, och vi har som målsättning att varje år skapa en ännu bekvämare och bättre festival än året innan. Stort matutbud, noggrann och kontinuerlig städning under hela festivalen, minimalt med köer och vakuumbaserade toaletter - allt för att erbjuda festivalmarknadens bästa service. Ett annat av Sweden Rocks signum är den gemytliga stämningen. Hos oss håller folk sams och hjälper varandra, och du träffar hårdrockare från över femtio länder.

Sweden Rock-Andan

Glädje och gemenskap är grunden för det vi kallar "Sweden Rock-andan"; en unik stämning som har utvecklats naturligt bland våra besökare genom åren. Numera är den lugna och vänliga atmosfären verkligen ett signum för Sweden Rock Festival. 

Vi tror att den sköna atmosfären till stor del beror på att ni som besöker festivalen har en gemensam nämnare - kärleken till hårdrocken. Men förmodligen är det också så att ni som återvänder till oss från år till år visar var skåpet ska stå, och sätter standarden för nya besökare. Tack för det!

 

Vad innebär då Sweden Rock-andan i praktiken? Jo, här håller folk helt enkelt sams, hjälper varandra och socialiserar med både välkända och okända personer. Och vårt tips är, att om du ser någon som behöver assistans på något sätt - erbjud dig då att hjälpa till. Då kommer du inte bara att förgylla hans eller hennes dag, du är också med och sätter exempel som multipliceras över festivalen. 

 

För vi önskar inget hellre än att Sweden Rock Festival ska fortsätta vara en skön bråkfri zon! Så att du istället kan njuta av musiken, insupa stämningen och hänga med de bröder och systrar som utgör resten av det vi kallar världens bästa publik...  


Med åren har vi också byggt upp en internorganisation som brinner för musiken, kan festivalen utan och innan och är experter inom sina respektive områden. Det har gjort att Sweden Rock Festival har blivit känd som en av världens mest välorganiserade rockfestivaler. Sweden Rock Festival är kort och gott en plats där du inte behöver bry dig om annat än att slappna av och ha kul.

artister 1992-2024

bildgalleri 1997-2023


Historia

Fröet till det som idag är en av världens mest välrenommerade rockfestivaler såddes 1992, då under namnet Sommarfestivalen i Olofström. Tanken var att bjuda publiken på klassisk rock, hårdrock, folkmusik, visor, blues och annan musik som var tämligen ovanlig på svenska festivaler på den tiden, och det första året spelade bland andra Nazareth och Wishbone Ash. 

 

Festivalen flyttade året därpå till Karlshamn och bytte då namn till Karlshamn Rock Festival. Under åren i Karlshamn 1993-1997 blev festivalen sakta men säkert en mer renodlad rockfestival. Band som Lynyrd Skynyrd, Black Sabbath (med Tony Martin på sång), Bachman Turner Overdrive och Fleetwood Mac spelade alla i Karlshamn under dessa år.

 

1998, då festivalen hade vuxit ur kostymen i Folkets Park i Karlshamn, flyttades den till Sölvesborgs kommun och samma stora fält i den lilla byn Norje där festivalen fortfarande ligger idag. Namnet Karlshamn Rock Festival behölls tills vidare och premiäråret i Norje bjöd på band som Blue Öyster Cult, Status Quo, Simple Minds (!) och Dee Snider.

1999 ändrades namnet till Sweden Rock Festival. Fokuset på hårdrock blev ännu tydligare, med bland andra Manowar, Mercyful Fate och Motörhead i startfältet. 

 

Idag är Sweden Rock en av de mest berömda rock- och metalfestivalerna i världen med besökare från över 60 olika länder varje år. Band och artister som Iron Maiden, Kiss, Black Sabbath, Guns n' Roses, Rush, Judas Priest, Aerosmith, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Accept, Alice Cooper, Soundgarden, Mötley Crüe, Scorpions, Volbeat, ZZ Top, Sabaton, In Flames med flera har alla spelat hos oss genom åren.

Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK