Mat- och marknadsförsäljning

- Ansökan för 2024 är nu stängd, välkomna att ansöka åter när vi öppnar upp för 2025 -

 

Är du intresserad av en försäljningsyta är du välkommen att lämna in en ansökan.

 

På matsidan söker vi specifikt efter enheter med inriktning på vegetariskt/veganskt, ekologiskt, fair trade och/eller närproducerat.

 

I intresseanmälan behöver följande uppgifter vara med:

  •  beskrivning av ditt sortiment och koncept
  • bilder/foto på din enhet
  • storlek på yta som önskas
  • kontaktuppgifter, organisationsnummer

 

Hållbarhet

Vi på Sweden Rock har under många år arbetat för att på olika sätt minimera vår miljöpåverkan. Till exempel har vi sorterat och lämnat alla sopor till återvinning, använt oss av klimatvänlig energi och bytt till ett effektivt och vattensnålt sanitetssystem. Varje avdelning har dock arbetat med miljöaspekten utan någon större samordning och vi har inte alltid varit så bra på att berätta för våra besökare om hur vi jobbar med detta. Under senaste året har vi därför påbörjat ett mer systematiskt hållbarhetsprojekt i syfte att just strukturera och systematisera arbetet, samt för att framöver kunna göra ytterligare framsteg inom området. Vi är övertygade om att ett större fokus på hållbarhet gör vår festival bättre, och genom att berätta om hur vi jobbar hoppas vi kunna inspirera andra.  

  

Nedan beskriver vi de aktiviteter som redan är igång och ger även några exempel på det vi planerar att göra framöver:

  • Alla sopor som slängs inne på festivalområdet sorteras och återvinns. Detta är något som har gjorts i flera år och som vi förstås kommer att fortsätta med.

  • Via vår samarbetspartner Enkla Elbolaget förser vi festivalen med miljövänlig el, lokalt producerad i närområdet. Vi strävar också efter att successivt ersätta våra fossilbränsledrivna fordon med mer miljövänliga alternativ. 

  • För några år sedan bytte vi ut våra vattenspolande toaletter mot vakuumspolande varianter. Tack vare detta minskade vi sanitetssystemets vattenförbrukning med 75 procent.

  • Vi strävar efter ett merchutbud där en allt större andel av produkterna är klimatsmarta, miljövänliga och etiskt producerade. Som en start erbjuder vi i år ett antal olika T-shirt-modeller som är producerade av ekologisk bomull.

 

Hållbarhet inom Matområdet 

Vi strävar även efter att en allt större del av den mat och dryck som serveras under festivalen ska vara ekologisk och närproducerad. Vi vill också öka andelen vegetariska och veganska alternativ. Detta innebär att vi framöver mer aktivt kommer att efterfråga dessa alternativ från alla våra samarbetspartners. 2018 bytte vi ut alla plastbestick och tallrikar i våra egna restauranger mot nedbrytningsbara alternativ. Vi kommer även att efterfråga denna typ av engångsartiklar hos externa försäljare framöver, samt uppmuntra förpackningsfria alternativ.

 

Vid frågor kontakta: info@swedenrock.com

Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK