NU GÖR VI 2022 ÅRS LINE-UP KOMPLETT!

Idag kan vi med glädje berätta att SAXON, NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER, ERIC GALES, DIRTY HONEY, BOMBER och ROCKKLASSIKER ALLSTARS är klara för Sweden Rock Festival 2022!

 

Och med det blir årets line-up komplett.

 

Saxon (fre 10 juni)

Saxon hör till SRF-publikens stående favoriter. Och undra på det: de brittiska heavy metal-legendarerna har som få andra bibehållit sin höga nivå under en 45 år lång karriär, på både scen och skiva. Det aktuella, 24:e studioalbumet "Carpe diem" är inget undantag. Inbitna nostalgiker som ändå fortfarande hävdar att inget i Saxon-katalogen slår klassiker som "Wheels of steel" och "Denim and leather" kan naturligtvis räkna med att Biff Byford & Co lirar även dessa som vanligt i sommar.

 

Nationalteaterns Rockorkester (fre 10 juni)

"Sista chansen!" är vad Nationalteatern kallar 2022 års konsertvända. Vi får ta det som en vink att passa på att sjunga med bandet i klassiker som "Livet är en fest", "Bängen trålar", "Jack the Ripper" och "Barn av vår tid" medan vi ännu kan. Denna särpräglade orkester, ledda av den oförliknelige Ulf Dageby, har sedan skivdebuten 1972 som få andra skrivit in sig i den svenska folksjälen, säkerligen för att deras musik är lika tidlös som deras budskap är mångbottnat.

 

Eric Gales (fre 10 juni)

Gitarristen Eric Gales är känd som underbarnet som vid 16 års ålder utgav den självbetitlade debuten med Eric Gales Band 1991. Med sitt kraftfulla spel, inspirerat av Jimi Hendrix och klassisk blues, blev han snabbt en av sin generations mest hyllade gitarrister. Sedan dess har han utgett ytterligare 16 studioalbum, varav de tre senaste - "Middle of the road" (2017), "The bookends" (2019) och "Crown" (2022) - slutgiltigt etablerat honom som en av den moderna bluesens giganter.

 

Dirty Honey (tors 9 juni)

Dirty Honey från Los Angeles är ett nytt, ungt band som spelar klassisk, rå, hårdrock'n'roll. Guns N' Roses, Tesla, Aerosmith - det är modellen. Debut-EP:n från 2019 producerade hitsinglarna "When I'm gone" och "Rolling 7s". Albumet "Dirty Honey" kom 2021 och hyllades varmt i pressen, och bandet har delat scen med bland andra The Who, Black Crowes och Slash - framtiden ser ljus ut för Dirty Honey.

 

Bomber (lör 11 juni)

Bomber från Malmö spelar traditionell, fartfylld 80-talshårdrock av jeansvästmodell, influerad av band som Iron Maiden, Thin Lizzy, Motörhead och Def Leppard. De släpper i dagarna debutalbumet "Nocturnal creatures" sedan de förut presenterat sig för Youtube-publiken med videor som "Come tomorrow" och "Zarathustra". De har även visat för den svenska och tyska konsertpubliken att de har en ösig liveshow och en stark frontman i Anton Sköld.

 

Rockklassiker Allstars (fre 10 juni)

Denna SRF-institution medverkar såklart även i år. En konstellation av respekterade musiker från Sveriges rockscen som överöser publiken med sådana där klassiker som vi alla känner och älskar. Kort sagt, det perfekta party-soundtracket. Bandets uppställning är, som tidigare festivalbesökare vet, roterande, och vilka som medverkar denna gång kommer att utannonseras senare. Men räkna som sagt med kända bandmedlemmar - och kanske någon ännu kändare gästartist.

 

I och med dagens utannonsering är alltså samtliga 89 akter på plats och 2022 års startfält är komplett.

 

Detaljerat spelschema kommer närmare festivalens genomförande.

NIGHTRAGE KLARA FÖR SWEDEN ROCK FESTIVAL Tyvärr måste vi meddela att Grave ställer in sin spelning hos oss av personliga skäl. Istället välkomnar vi melodiska dödsmetallbandet Nightrage till onsdagens Sweden Rock Festival. Få band inom svensk melodisk dödsmetall är mer kult än Nightrage. Eller, i stort sett svensk åtminstone - gitarristen och bandledaren Marios Iliopoulos startade bandet i Grekland för att senare flytta till idolerna At The Gates' hemland Sverige. Nightrages medlemslista innefattar, typ, "everybody who is anybody" inom scenen, och de har sedan 2003 släppt nio album, senast aktuella "Abyss rising" som är deras fjärde med sångaren Ronnie Nyman. Nightrage spelar onsdagen den 8 juni kl....
Publicerad 16 maj 2022 kl 12:37
Förhandsvisning av SVT-program Special screening: SVT presenterar en exklusiv förhandsvisning på Sweden Rock Festival av Hård rock på export - en ny serie om svensk hårdrock. Rockklassikertältet fredagen den 10 juni kl. 11:15 Rockklassikertältet lördagen den 11 juni kl. 11:15 Svensk hårdrock tog sitt första stora kliv utomlands i början av 80-talet, när en ung Yngwie Malmsteen skickade en demokassett över Atlanten och blev gitarrgud över en natt. Nu uppträder svenska hårdrocksband över hela världen på de största scenerna. Det här är historien om hur svensk hård rock blev en exportsuccé. Redaktionen bakom Det svenska popundret och Den svenska hiphopens pionjärer har nu kavlat...
Publicerad 6 maj 2022 kl 11:18
APP & SPELSCHEMA Nu är spelschemat äntligen klart för Sweden Rock 2022! Ni vet väl att ni i vår app enkelt kan välja ut era favoritartister och skapa ett specialanpassat spelschema endast för er? I appen hittar ni även en interaktiv karta över festivalområdet, info om alla artisterna samt en massa matnyttig info inför ert besök hos oss (och mycket mer). Glöm inte att slå på notifikationer så att ni inte missar någon viktig information inför och under festivalen! Läser ni detta i er telefon så kan ni ladda ner den uppdaterade versionen här! Annars hittar ni appen i App Store eller Google Play...
Publicerad 30 april 2022 kl 12:48
Årswhiskyn är här! Senaste teknologin ligger bakom nya årswhiskyn Sweden Rock 2022 Single Malt Whisky Kastanj och Sherry är resultatet av ett samarbete med den spännande producenten Agitator Whiskymakare i Arboga. Agitator använder sig av en riktigt häftig och nydanande teknologi när de destillerar sin maltwhisky. Med hjälp av ett vakuumsystem kontrolleras temperaturer och kokpunkter och slutresultatet blir en mycket fruktig whisky med stor komplexitet. Sweden Rock 2022 Single Malt Whisky Kastanj och Sherry har huvudsakligen lagrats på helt nya fat av amerikansk ek, portugisisk kastanj samt fat som tidigare har innehållit sherry. Denna kombination resulterar i intensiva vaniljtoner och smaker som påminner om...
Publicerad 20 april 2022 kl 20:48
Memory Garden till Sweden Rock Festival 2022 Tyvärr måste vi meddela att Trouble ställer in sin Europaturné, vilket också drabbar spelningen hos oss den 9 juni. Istället välkomnar vi doom metal-bandet Memory Garden till torsdagens line-up.
Publicerad 20 april 2022 kl 16:23
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK