publik natt

Nyheter och uppgraderingar 2018

 

2018 är ett spännande år i Sweden Rock Festivals historia, med stora band och omfattande scenproduktioner. Då vi även ökar maxkapaciteten från 33 000 till 35 000 sålda biljetter per dag, har vi lagt mycket tid och resurser på att försäkra oss om att erbjuda årets festivalbesökare en riktigt bra festivalupplevelse med fokus på service och säkerhet. Det mesta på festivalområdet kommer att se ut precis som vanligt, men nedan berättar vi om några nyheter och uppgraderingar som kan vara bra att känna till.

 

Förbättrade scener och teknik
 - En av dom viktigaste faktorerna för att få till en riktigt bra festivalupplevelse är förstås tekniken, och i år uppgraderar vi ljudet på Festival Stage med ett delaysystem som kommer att monteras på två torn på var sin sida om huvudbaren. Delaysystemet kommer ge ett bättre ljud, jämnare spritt över publikområdet.

 

- På delaytornen kommer vi även att montera extra storbildsskärmar.

 

- För att öka publiksäkerheten och på begäran av somliga av årets artister, kommer vi att dela in publikområdet framför Festival Stage i olika zoner. Samtliga festivalbesökare har givetvis tillträde till alla zoner men tanken är att indelningen ska minska risken för okontrollerade publikrörelser under konserterna.

 

- Rock Stage uppgraderas till en ny och större scen med ökad viktkapacitet som möjliggör större produktioner och mer teknik.

 

- Det vita, rektangulära tält som tidigare har omslutit Rockklassiker Stage byts ut mot ett nytt, ovalt tält. Förhoppningen är att det nya tältet ska ge mindre ljusinsläpp och bättre möjligheter för banden att använda ljus och eventuella specialeffekter även dagtid. Lite mer "klubbkänsla", helt enkelt.


Utökad kapacitet, läktare och barer

- Eftersom det blir fler besökare i år ökar vi även bemanningen i våra barer för att bibehålla hög service och säkerställa kort väntetid.

- Barerna får sig ett ansiktslyft och olika teman baserade på varumärkena Falcon, Staropramen och Brooklyn. Baren i dungen till vänster om huvudentrén får dessutom ett soldäck, och vi utökar med ytterligare en bar som placeras i närheten av food courten. Mer info om barerna kommer längre fram!

- Antalet toaletter utökas ytterligare i år. För att dessa toaletter ska utnyttjas så effektivt som möjligt - och för att vi ska kunna hålla dom fräscha och rena - centraliserar vi toaletterna till två större toalettbyar. Den ena placeras som vanligt bakom 4Sound-stage-området (precis där den varit tidigare) och den andra hittar du mellan Festival Stage och VIP-området.


- Den publikläktare som introducerades förra året kommer givetvis att finnas kvar, liksom rampen för gäster med funktionsnedsättningar.


- I biljettombytet inför vi ett nytt arbetssätt som syftar till att våra gäster så snabbt som möjligt ska få tillgång till sina festivalarmband. Redan vid ingången kommer du därför att mötas av personal som kontrollerar din biljett och hänvisar dig till rätt biljettfålla. I fållan får du sedan biljetten scannad och bytt mot rätt armband. Mer information om biljettombytet kommer längre fram!

 

Din trygghet är vår prioritet

Slutligen vill vi berätta om de trygghetsfrämjande åtgärder som vi adderar i år. Våra gästers säkerhet ligger alltid överst på vår dagordning och redan förra året förbättrade vi säkerheten på en rad områden. I ljuset av att vi i år blir fler besökare än tidigare gör vi - i nära samarbete med polisen - ytterligare ett antal uppgraderingar.


- För att avlasta huvudentrén, möjliggöra noggranna visiteringar och minimera köer, öppnar vi en ny och större entré (i storlek med huvudentrén) vid asfaltsplattan mitt emot Sweden Rock Shop. Denna nya entré kommer alla typer av biljettköpare att kunna använda.

 

- I samband med detta stänger vi den norra entrén, som i år bara kommer att fungera som utrymningsväg vid en evetuell evakuering. Skälet till detta är att vi vid ett flertal tillfällen fått synpunkter på denna entré av de stora bandens egna säkerhetsorganisationer. Vi förstår att detta innebär att det blir lite längre att gå för de gäster som bor i Norje by / norr om festivalen, men beslutet bygger på en noggrann analys och vi hoppas att ni förstår att detta görs av omtanke om våra besökare.

 

- En av säkerhetsfördelarna med att vi stänger den Norra entrén blir att vi separerar gång- och fordonstrafik. Det samma gör vi nu även vid den gamla infarten festivalområdet intill Sweden Rock Shop, som också stängs för alla typer av fordonstrafik. Istället bygger vi en ny välkomstportal här, och flyttar upp informationsboden så att den blir mer åtkomlig och synlig.

 

- All gångtrafik längs väg 508 som löper förbi festivalområdet hänvisas i år till trottoaren på den västra sidan av vägen. Det kommer alltså inte att vara möjligt att gå utmed festivalstaketet i år. För korsande av vägen hänvisar vi till gångtunneln, som får ny belysning och en allmän uppfräschning.

- Taxizonen flyttas till västra sidan om väg 508, och även för att ta dig dit använder du gångtunneln under vägen.

- Eftersom belysning är viktig för säkerheten adderar vi tio nya fasta ljusmaster till festivalområdet.


- Till sist kan vi berätta att för att skapa extra trygghet för ungdomar som besöker festivalområdet, kommer fältgrupperna från socialtjänsten i Sölvesborgs och Bromöllas kommuner i år att öppna ett gemensamt tält. Tältet kommer att ligga på asfaltsplanen precis utanför festivalområdet, bredvid Röda Korset/Sweden Rock Rescue. Hit kan ungdomar vända sig om de är oroliga över något som händer i området, eller om de av annan anledning behöver vuxenstöd. Tältet kommer att vara bemannat torsdag, fredag och lördag kl. 19:00 - 02:00, och där kommer även att finnas möjlighet att vila och dricka vatten.

 

KARTA ÖVER FESTIVALOMRÅDET 2018

 

 

ONSDAG SLUTSÅLD Nu är samtliga onsdagsbiljetter slutsålda. Vilken rivstart på festivalen det kommer bli!! Det finns begränsade antal biljetter kvar av övriga kategorier. Besök vår biljettsida på Ticketmaster för mer information. ticketmaster
Publicerad 24 april 2024 kl 13:52
ONSDAG VIP SLUTSÅLD VIP-biljetterna till onsdagen är nu slutsålda! Ett väldigt begränsat antal ordinarie onsdagsbiljetter finns kvar, men vi beräknar att även de tar slut inom några dagar! Biljetter LINE-UP 2024
Publicerad 22 april 2024 kl 16:01
De sista banden till årets line-up är här! Spåkulan talar för sista gången i år: här är de sista banden som utgör startfältet på Sweden Rock Festival 2024. Pain - lördag 8 juni Electric Boys - lördag 8 juni Spiders - fredag 7 juni Totalt 96 band är nu bekräftade för sommarens festival. Vi ser verkligen framemot att välkomna er tillbaka för fyra fantastiska dagar fyllda med glädje, musik och härliga människor! Endast 44 dagar kvar nu, håll ut! Artister 2024 Biljetter
Publicerad 22 april 2024 kl 11:00
FÅTAL ONSDAG KVAR Vi uppskattar att både onsdag ordinarie och onsdag VIP tar slut under den kommande veckan! Så missa inte sista chansen om ni vill besöka festivalen under onsdagen och se band som 5FDP, Megadeth, Rival Sons, Electric Callboy, Michael Schenker Group, Dismember, m.fl.! 1-dagsbiljett onsdag 1-dagsbiljett onsdag VIP
Publicerad 20 april 2024 kl 11:30
KLART: TALISMAN - A TRIBUTE TO MARCEL JACOB Vi är otroligt glada över att idag kunna berätta att Talisman - A Tribute to Marcel Jacob är klara för årets festival! Marcel Jacob (1964-2009) som i år skulle fyllt 60 år, var Talismans basist och oomstridde ledare. Till hans ära framförs nu bandets musik av hans efterlevande medmusiker - sångaren Jeff Scott Soto, gitarristen Fredrik Åkesson och trummisen Jamie Borger. Basisten Johan Niemann (Evergrey) kompletterar sättningen, på ett sätt som garanterar att vi får höra klassiker som "I'll be waiting", "Mysterious" och "Colour my XTC" som det anstår ett av Sveriges främsta hårdrocksband genom tiderna. Just nu pågår en insamling...
Publicerad 19 april 2024 kl 11:00
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK