46 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 4-5-6-7 JUNI

Sweden Rock Biljetter

 
 
 
 
807F15542FE6B019.jpg
9916ED9B17BF22F6.jpg
C3B5BE599E8B23E5.jpg
52A5E79F6203092C.jpg
F46AA8B657B39BF6.jpg

Årets festivalapp uppdaterad och redo för 2014!

Vår festivalapp är nu uppdaterad inför 2014!

dghdfhadfh.png

 

För iPhone: 
För Android: 

Angående bussar, taxi och nattåg inför årets festival

BUSSAR

Vi har i år ett nytt bussbolag för skyttelbussar och busschemat är förenklat med avsikten att det ska fungera bättre än tidigare. Antalet avgångar blir därmed något färre, men fler bussar sätts in på de hårdast belastade tiderna. 

I år kommer det inte att gå bussar till Kristianstad  - istället går det tåg från Sölvesborgs station varje timme på dagtid och ett extra nattåg är insatt som avgår från Sölvesborgs station kl 02.15 för färd mot Kristianstad. Fredagen den 6 juni och lördagen den 7 juni går detta tåg även vidare till Hässleholm. Detta tåg kommer att stå på stationen i Sölvesborg redan en timme innan avgång.

Bussbiljetter kan du köpa dels vid stationen i Sölvesborg, på samtliga bussar och vid bussfickorna vid festivalen. Något busspass kommer ej att säljas i år 

 

Busstidstabellen hittar du här
Karta över busslinjerna hittar du här 

NATTÅG TILL KRISTIANSTAD/HÄSSLEHOLM

Tidtabell Nattåg 140605-140606 (nätterna mellan onsdag-torsdag, torsdag-fredag)

 

Sölvesborg 02.15 Avg

Bromölla 02.22

Fjälkinge 02.28

Kristianstad 02.35 Ank

 

Tidtabell Nattåg 140607-140608 (nätterna mellan fredag-lördag, lördag-söndag)

 

Sölvesborg 02.15 Avg

Bromölla 02.22

Fjälkinge 02.28

Kristianstad 02.35 Ank

Kristianstad 02.44 Avg

Önnestad 02.50

Vinslöv 02.55

Hässleholm 03.02

 

För dygnets övriga tider, sök avgångar på Skånetrafikens hemsida eller i Skånetrafikens app där du även kan köpa din biljett.
Iphone 
Android 

 

 

TAXI

Då det tidigare år förekommit olika typer av oegentligheter kring taxiverksamheten så har vi i år samlat alla seriösa taxibolag i ett gemensamt samarbetsavtal för att förbättra servicen för vår publik. Det är åtta olika bolag från nordvästra Skåne och västra Blekinge som ingår och som samtliga jobbar efter gemensamma riktlinjer gällande service och priser. Alla dessa bolag kommer att ha en unik märkning som visar att de är seriösa och kör som samarbetspartners till Sweden Rock.

 

Dessa av Sweden Rock sanktionerade taxibolag kommer att ha exklusiv rätt till den nya taxifickan som vi bygger på "plattan" framför restaurangen och Sweden Rock Shop. Inga andra bolag kommer in där och vi avråder från att åka med taxibolag som försöker plocka upp folk ute på E22:an.

Vid den nya taxifickan kommer det varje kväll att finnas taxivärdar som svarar på era frågor om avstånd och priser för sträckan ni vill åka.


Vi hoppas i och med detta att taxiresorna kommer bli säkrare och billigare för dig som kund samtidigt som arbetsmiljön för de taxibolag som försöker att driva en seriös verksamhet under festivalen förbättras.

Schemaändringar + Necrophobic och Goda Grannar klara!

Hela spelschemat var egentligen spikat, men vi kunde inte låta bli att lägga till två akter ändå - Necrophobic och Goda Grannar är nu också klara för sommarens festival! Vi har dessutom gjort några ändringar i spelschemat. Här följer en genomgång av alla nyheter:

 

Necrophobic är ett av Sveriges främsta extrema metalband och har rört sig i gränslandet mellan death och black metal sedan tidigt 90-tal. Nu är dessutom vokalisten Anders Strokirk, som stod bakom micken på debutalbumet "The nocturnal silence" tillbaka! Mer utförlig presentation av bandet finns på festivalens hemsida.
Kommentar från bokningsgruppen: Strax innan vi presenterade spelschemat för ett par veckor ändrade vi om i schemat och fick plats för en speltid till på Rockklassikerscenen. Vi kände att festivalens line-up behövde kompletteras med ett bra, hårt metalband till och Necrophobic är bland det bästa som går att uppbringa i sin genre.

Goda Grannar är har varit festivalens husband sedan starten 1992 och kommer att dyka upp där man minst anar det även i år. Mer utförlig presentation av bandet finns på festivalens hemsida.
Kommentar från bokningsgruppen: Att Goda Grannar går runt på och utanför festivalområdet och spontanspelar för våra besökare är en kul tradition som vi förstås vill fortsätta med i år också!

 

Lynch Mob och Eddie Meduza Lever byter speldagar/speltider med varandra. Lynch Mob kommer nu att spela på fredagen 15.45-16.45 medan Eddie Meduza Lever kommer att spela på onsdagen 18.30-19.30.
Kommentar från bokningsgruppen: Lynch Mob bad att få byta speldag till fredagen eftersom onsdagen inte längre funkar med deras turnéschema. Eddie Meduza Lever hade lyckligtvis inget emot att byta med Lynch Mob. Vi hoppas att detta inte förstör planeringen för alltför många fans av respektive band, men alternativet hade varit att Lynch Mob hade tvingats ställa in och det ville vi förstås undvika.

 

Skillet och Q5 byter speltider med varandra. Skillet öppnar nu på Sweden Stage på fredagen, 12.00-13.00, medan Q5 spelar 14.00-15.15. Därmed krockar inte längre Q5 och Talisman - A Tribute To Marcel Jacob.
Kommentar från bokningsgruppen: Vi har nog aldrig fått så många synpunkter från våra besökare på en krock som på den mellan Q5 och Talisman - A Tribute To Marcel Jacob. Naturligtvis var det så här vi borde ha gjort från början.

 

Magnums speltid på onsdagen utökas med 15 minuter. Britterna spelar nu 21.00-22.30 på onsdagen.
Kommentar från bokningsgruppen: Ursprungligen var det tänkt att Magnum skulle avsluta på Sweden Stage på onsdagen, men så fick vi möjlighet att boka Queensryche under förutsättning att de fick den tiden. Magnum hade inget emot att spela näst sist på Sweden Stage istället, men sedan spelschemat presenterades har många besökare hört av sig och sagt att de hade sett fram emot en längre speltid för Magnum. För att gå Magnum-fansen till mötes lägger vi nu till en kvart till Magnums set. Tillägget påverkar inga andra speltider utan tas från den planerade pausen mellan Magnums och Queensryches konserter.

 

Playalong med Roxie 77 har lagts till i spelschemat. Som tidigare utannonserats kommer Alice Cooper-gitarristen Ryan Roxies band Roxie 77 med start 15.15 på torsdagen att spela först ett par egna låtar och därefter bjuda upp 30 gitarrister ur publiken för att spela Alice Coopers "School's out". Mer info om hur du gör för att vara med hittas på http://www.playalongmusic.com/en/liveyourdream

 

Nationaldagsfirandet med Janne Schaffer har lagts till i spelschemat. Årets nationaldagsfirande kommer att skötas av gitarristlegendaren Janne Schaffer, som har lovat att bränna av en fet elgitarrversion av "Du gamla, du fria" tillsammans med en gäst. En perfekt start på nationaldagen den 6 juni!

Rock mot cancer!

Frida Hagdahl var en unik person i Stockholm och Sveriges hårdrocksvärld - uppskattad och älskad av alla. Det är få inom Sveriges hårdrockssfär som inte kände till henne och alla som på något sätt hade med henne att göra fick alla en egen personlig relation med henne.Grunden till hennes liv inom hårdrocken började i Stockholm med hennes rockklubb Nirvana som i början av 2000-talet såg till att många band fick en scen att stå på. 2003 började hon jobba på restaurang KGB där hon några år senar klev in som delägare och var en mycket uppskattad krögare fram till hennes död. Vid sidan av var hon under flera år DJ på Sweden Rock Festival i det som kallades Gibson- och Rockklassikertältet. Hennes engagemang för hårdrocken ledde henne till att under flera år vara turnémanager åt Mustasch och åkte land och rike runt under den period då Mustasch växte från ett litet undergroundband till stora internationella scener.
Frida fick diagnosen cancer i augusti 2013 och ett drygt halvår senare somnade hon stilla in bland sin familj och närmaste vänner. Hennes liv kretsade kring mat, dryck och musik där hårdrocken var en mycket central punkt i hennes liv.

Många personer och företag har nu skänkt en massa saker som auktioneras ut via Tradera där alla pengar oavkortat går till Cancerfonden. Gå gärna in och kolla och se om det finns något som du vill lägga bud på. Det kommer att tillkomma en del andra saker efterhand. Tillsammans kan vi kanske bidra att hitta lösningen på cancerns gåta. Fuck cancer, fuck den väldigt hårt!


Ett stort tack till Peter Knutsson för ditt enorma arbete!

Klicka här för att komma till auktionerna på Tradera

Slutlig spelordning uppe nu!

asasfasaserrrr.jpg

Nu finns spelordningen för Sweden Rock 2014 uppe!

 

Klicka här för att kolla när banden spelar i år

Tävla med Rosa Bussarna – vinn en resa för två ToR till Sweden Rock Festival 2014.

unnamed-8_0.jpgTävla med Rosa Bussarna - vinn en resa för två ToR till Sweden Rock Festival 2014.

Har du en bra festivalbild? 
Då kan du vara med och tävla om två platser på Rosa Bussarna som åker från Stockholm (eller Göteborg i mån av plats) till Sweden Rock Festival.
I resan ingår, förutom själva bussresan, frukost alla dagar, sovplats och ett gäng roliga medresenärer. (Festivalbiljett ingår inte).
Bussarna kommer ner till Sweden Rock på eftermiddagen onsdagen den 4 juni.

Om du vill vara med och tävla om två platser ska du mejla in din(a) bästa bild(er) med temat "festival" till eddie@rosabussarna.com senast 5 april 2014.
Bilderna måste vara större än 1000 kb och du som skickar in bilderna måste vara fotograf till dem.

Rosa Bussarna arrangerar resor till alla världsdelar. I Afrika, Europa och Sydamerika sker resorna främst med rosa buss, i övriga delar av världen med andra slags transporter. De senaste 5 åren har Rosa Bussarna besökt Sweden Rock Festival.
I samband med att du bidrar med bilderna tillåter du att Rosa Bussarna får använda dem i marknadsföringssammanhang.

Mer info om Rosa Bussarna och resorna till Sweden Rock hittar du på:
http://www.rosabussarna.com/

Spela på Sweden Rock med Ryan Roxie

unnamed-42_1.jpgSka du på Sweden Rock i sommar och är sugen på att vara med på något utöver det vanliga? Förverkliga drömmen och lira med Alice Coopers gitarrist Ryan Roxie och hans band Roxie 77 på Sweden Rock Festival 2014!
 

På torsdagskvällen den 5 juni ställer sig Alice Cooper med band på Festival Stage och radar upp ett pärlband av klassiska låtar ur sin mångåriga karriär till ett hav av hängivna fans. Men redan på eftermiddagen samma dag har du chansen att tillsammans med 30 andra gitarrister, däribland Alice ständige vapendragare, gitarristen Ryan Roxie, framföra en av rockhistoriens stora hits - Alice Coopers "School's Out".

Följ videobloggen med Ryan Roxie för att lära dig Alice Cooper-låten "School's Out". Nöt in riffen, jobba upp attityden, träna in de rätta poserna. Sedan filmar du alltihop och skickar in till Ryan. De 30 bästa bidragen ställer vi på 4Sound Stage tillsammans med Ryans band på årets Sweden Rock Festival.

Förutom odödlighet i rockens hall of fame finns det många priser att vinna, bland annat en elgitarr från Gibson, fribiljetter till Sweden Rock, årsprenumerationer på playalong.se med mera.

Tävlingen är ett samarbete mellan 4Sound, SRF, Gibson, Playalong och  Roxie 77.

Så här går tävlingen till: 

  1. Bli prenumerant på playalong.se (1:a månaden gratis).
  2. Följ Ryan Roxies videoblogg och lär dig spela Alice Coopers "School's Out". Du hittar videobloggen med Ryan Roxie här!
  3. Gör en enkel video när du spelar "School's Out", gärna tillsammans med playalongen på Ryans videolektion.
  4. Ladda upp din film på playalong.se under "Min sida" och meddela oss på lyd@playalong.se.

 

Mer info på playalong.se/liveyourdream

Sista fyra banden klara till årets festival!

JOE BONAMASSA 

Joe Bonamassa är något av den moderna bluesrockens superstjärna. Sedan debuten 2000 har han gett ut tio studioalbum (senast "Driving towards the daylight" 2012) och har ett elfte på gång. Därtill har han släppt sex livealbum, för att inte tala om tre studiosläpp som medlem av hårdrockssupergruppen Black Country Communion. Produktiviteten har inte mattat Joes skaparkraft och hans popularitet bara fortsätter att öka. Utmärkande för Joe är att hans främsta förebilder inte är hans amerikanska landsmän från bluesens gryningsålder, utan brittiska 60- och 70-talsmästare som Eric Clapton, Jeff Beck och Rory Gallagher (okej, han var irländare). Samtidigt har ändå amerikaner som BB King och Stevie Ray Vaughan satt sina spår i Joes sound. Helheten blir något mycket speciellt som gjort Joe Bonamassa till den hetaste bluesmannen i mannaminne. Årets SRF blirhans enda Sverigebesök under 2014.

 

WITHIN TEMPTATION 

Symfonisk, dramatisk metal med sopransång. En inflytelserik hårdrocksvariant främst tack vare spjutspetsarna Nightwish och Within Temptation. Sistnämnda holländare debuterade 1997 och fick sitt genombrott 2001 med singeln "Ice queen", hämtad från albumet "Mother Earth" (2000). De mäktiga refrängerna och Sharon den Adels lika mäktiga röst tog publiken med storm och Within Temptation har växt till ett av vår tids största europeiska hårdrocksband. Hitsinglar som "Stand my ground", "Frozen" och "Faster" har redan i det närmaste klassikerstatus och bandets totala skivförsäljning uppgår till över tre miljoner exemplar. Within Temptations aktuella sjätte album "Hydra" har blivit listetta i sex länder, inklusive Sverige, och är i rasande fart på väg att bli deras hittills största framgång - inte minst i USA. Och enda chansen att se dem i Sverige i år är på SRF.


SIR REG 

Söker du ett nytt favoritband i kategorin keltisk folkpunk? Upptäck i så fall Köpingsbaserade Sir Reg. Bandet bildades 2009 av den tvättäkte irländaren Brendan Sheehy (sång, akustisk gitarr) och hans mångåriga vapendragare Karin Ullvin (fiol). Sedan dess har meritlistan utökats med exempelvis tre studioalbum och en turné med Misfits. Sir Reg har från start mötts av goda recensioner och senaste plattan "21st century losers" (2013) har nominerats till "årets svenska genombrott" och bästa svenska album" på Bandit Rock Awards. Är Dropkick Murphys och Flogging Molly din grej, testa Sir Reg.

 

ROCKKLASSIKER ALL-STARS

Publiksuccén Rockklassiker All-Stars är tillbaka på Rockklassikerscenen! Efter ett bejublat framträdande förra året har Rockklassikers actionreporter Heavy på nytt börjat leta gäststjärnor till sitt band. Vilka det blir uppdateras i takt med att de blir klara. Bandets stomme ser ut som förra året: Heavy (Dökött, Mimikry mfl), Ian Haugland (Europe), Bosse Lindmark (Dalton) samt Magnus Söderman (The Playboys).

Sju band klara för Nemisscenen!

Nemis1.jpgYtterligare sju band är nu klara för Nemisscenen den 5 juni på Sweden Rock Festival 2014. Sedan tidigare är det redan klart att Ammotrack kommer att spela på Nemisscenen.

 

Beast

Stockholmska Beast har allt sedan starten 2010 utmärkt sig på Sveriges punk- och hårdrocksscen med spelningar fullproppade av adrenalin, svett och stök och har bland annat beskrivits av som "orgasmhetsande läderjacksrock" av Close-Up Magazine. Kvintetten har bland delat scen med bland annat Danko Jones, Kvelertak, Municipal Waste samt spelat på West Coast Riot. Den 23 oktober 2013 släpptes debutalbumet "Dead or alive", fyllt av energifylld hård rock och toppat med sångerskan Marias hesa whiskystämma. 

 

Mamont

Med mördande riff och psykedeliska äventyr stampar den enögda mammuten Mamont sönder varje scen i dess väg. Mamont är ett hårdrocksband från Nyköping som doftar skitig fuzz och 70-talsinspirerad rock. Efter att den kritikerrosade debutplattan "Passing through the mastery door" släpptes 2012 har kvartetten giggat i både Norden och Europa med spelningar på bland annat Freak Valley Festival i Tyskland och Duna Jam på Sardinien. Sedan starten 2010 har de bland annat delat scen med band som Radio Moscow, Brutus, Horisont, Truckfighters, Baby Woodrose, Naam och Uncle Acid & the Deadbeats.

 

Eyes Wide Open

Det har gått fort för Karlstads Eyes Wide Open. Bandet bildades 2011 och våren 2012 släpptes debut-ep:n "Revelations". Sedan dess har de spelat på två av Sveriges största rock/metal-festivaler, turnerat i hela Sverige, Danmark och Norge, uppnått 60000 anhängare på Facebook och sett fanklubbar bildas i 15 olika länder. Den 11 december 2013 släpptes albumet "Aftermath", som fortsätter att cementera Eyes Wide Opens plats inom den moderna svenska metalscenen med starka melodier, blytunga riff och säregna megafonpartier.

 

The Crystal Caravan

Detta sexmannaband från Umeå har funnits sedan 2002, och i sin nuvarande form sedan 2006. De har släppt tre starka album, varav det senaste, "With them you walk alone", kom ut 2013 och fick älskare av klassisk rock'n'roll att verkligen inse vilken kraft bandet besitter. I Sweden Rock Magazines recension nämndes bland annat "Doorsflirtande" och "dragning åt det psykedeliska". Det brukar skämtsamt sägas att The Crystal Caravan står med ena foten i 60/70-talsrocken och den andra foten på månen. Har man sett dem live förstår man att det finns viss substans i detta påstående.

 

Feral

Feral är ett band från Skellefteå som spelar death metal av gammalt recept, det vill säga helt utan trams och onödiga krusiduller. Grundstenarna till bandet lades för snart ett decennium sedan och genom åren har Feral turnerat med band som Six Feet Under, Jungle Rot, Master och Demonical. 2011 släppte bandet debutalbumbet "Dragged to the altar" och nu är de aktuella med en splitsingel med tyska Revel In Flesh och jobbar på nästkommande album. I ett flertal recensioner har Feral jämförts med genregiganter som Entombed och Grave, så förvänta dig hårdhet av det mest kvalitativa slaget.

 

VA!?

VA!? är en osannolikt röjig tjejtrio från den skånska Lundaslätten som har funnits sedan 2006, vilket inte är någon dålig merit då de nyss har fyllt 20 och gått ut gymnasiet. Ida, Frida och Klara spelar rak och kompromisslös punkrock, genomsyrad av hårdrockens bästa element. Riviga gitarriff, hårt trumskrammel, stadigt, bredbent basspel och en själfull sångröst. VA!? har agerat förband till band som The Poodles, Lillasyster, Stry & Stripparna och Sator. Influenserna hittar man i allt från AC/DC och The Runaways till Sahara Hotnights och The Donnas. 

 

Season One

Season One från Gällivare levererar partyrock från djupen av de norrländska gruvorna. Under 2013 turnerade bandet flitigt runt på Norrbottens festivalscener och ställde upp i de två riksomfattande musiktävlingarna Livekarusellen och Manifest On Tour där de vid båda tillfällena tog sig till riksfinal. Season Ones första singel "Top rated" släpptes i början av 2014 och satte med tillhörande video hjulen i rullning för bandet som nu arbetar på ep:n "Gorilla games". Season One vill spränga barriären mellan gruvarbetare och musikbranchen och visa att det finns röster som väntar på att bli hörda i landets allra djupaste platser.

Ammotrack
Ammotrack från Skövde släppte hösten 2011 sitt andra album "Come Die With Us", som belönades med betyget 9 av 10 av Rocknytts Kenneth Gustafsson och som gjort stor succé tack vare singeln 'Living Like An Angel'.

Ammotrack tävlar i 2014 års melodifestival med låten 'Raise Your Hands', skriven av bandets sångare Mikael de Bruin tillsammans med Jari Kujansuu, Thomas "Plec" Johansson och Calle Kindbom. I mars släpper bandet en ny skiva och därefter väntar en skandinavisk turné.Nemis hemsida

Billy Idol, Black Stone Cherry och Pain of Salvation klara!

showBandPhoto1.jpg

Läs mer om banden här!

Viktigt angående biljetter till Sweden Rock Festival 2014.

Vi får mycket frågor från personer som köpt biljetter via andrahandsföretag som biljettnu.se, biljettshop.se m.fl.
Tyvärr är lagstiftningen så i Sverige att vi inte kan förhindra dessa företag att sälja våra biljetter till överpriser, men självklart rekommenderar vi er att köpa biljetterna direkt via oss. Till alla er som köpte vår limiterade biljett med en t-shirt inkluderad så är det ju så att om ni köpt den via oss så får ni er t-shirt, men ni som av någon anledning köpt den i andra hand kommer inte att få någon t-shirt. Kontentan är: köp biljetter direkt via arrangören, då kan ni vara säkra på att biljetten är äkta och ni får rätt pris.

 

Biljetter köper du här

Queensrÿche klara för Sweden Rock 2014. Spelar onsdagen den 4 juni!

QR-Picture-50.jpg

Heavy metals intellektuella giganter på 80-talet och pionjärer inom prog metal. Queensrÿche från Seattle skivdebuterade 1983, släppte evigt hyllade megaklassikern "Operation: Mindcrime" 1988 och erövrade även topplistorna med 1990 års "Empire". De flesta av bandets senare produkter drar mer åt det alternativa metalhållet och är därmed vattendelare bland fansen. 2012 sparkades sångaren Geoff Tate under omskrivna former och två nya Queensrÿche uppstod. Versionen med de fyra "gamla" medlemmarna plus sångaren Todd LaTorre (ex-Crimson Glory) sökte sig tillbaka till Queensrÿches ursprung, till de nostalgiska fansens förtjusning. Albumet "Queensrÿche" (2013) blev bandets mest hyllade släpp på länge. Härnäst får den nye sångaren visa vad han går för inför en församling som verkligen älskar sitt Queensrÿche - SRF-publiken.

Avatarium spelar på Sweden Rock i sommar!

showBandPhoto.jpgLeif Edling är Sveriges doom metal-kung. Som basist och bandledare i Candlemass är han en av de mest inflytelserika svenska hårdrocksmusikerna någonsin och hans cv inkluderar även Krux, Nemesis och Abstrakt Algebra. Hans nya band Avatarium bär hans välkända signum, men är mer färgade av klassisk 70-talshårdrock. Den fantastiska, bluesinfluerade sångerskan Jennie-Ann Smith är också en viktig faktor i det speciella Avatariumsoundet. Tillsammans med gitarristen Marcus Jidell (ex-Royal Hunt, Evergrey), trummisen Lars Sköld (Tiamat) och keyboardisten Carl Westholm (Krux, Candlemass) har de 2013 släppt det hyllade debutalbumet "Avatarium". Under 2014 går de vidare med att förföra doomfansen även från scenen.

Tesla och Danger Danger klara för sommarens festival!

unnamed-9.jpg

TESLA US

Det sena 80-talets melodiösa hårdrock dominerades av pudelrock och glam. Och så fanns förstås Tesla från Sacramento, stolta och högklassiga försvarare av det traditionella och bluesbaserade. Bandets fyra första plattor, släppta mellan 1986-91, blev stora framgångar och ynglade av sig klassiker som "Love song", "The way it is", "Signs" och "Edison's medicine". Tesla splittrades 1996 men gjorde bejublad comeback med albumet "Into the now" 2004. I skrivande stund jobbar bandet på sitt sjunde studioalbum som bör nå handeln i god tid före SRF.

 

DANGER DANGER US

Ytliga betraktare tog dem för ett pudelrockband i mängden. Danger Danger från New York var emellertid musiker i världsklass och albumen "Danger Danger" (1989) och "Screw it" (1991) har med åren fått något av mytologisk status. Låtar som "Naughty naughty", "Bang bang" och "I still think about you" vann mångas hjärtan redan då det begav sig, men sedan underminerades bandets karriär av nya trender och interna stridigheter. 2004 återförenades de med originalsångaren Ted Poley och spelade på SRF - ett framträdande som ofta omtalas som ett av de mest klassiska i festivalens historia. Många har längtat efter Danger Dangers återkomst till SRF. Nu är tiden inne.

Legendariska Canned Heat är klara för sommarens bästa festival!

I det sena 60-talets USA, hippieeran om man så vill, var Canned Heat ett av de stora rockbanden. Deras framgångsrecept var att utgå från blues i dess mest traditionella form och toppa med en psykedelisk rockkänsla. Under den här perioden medverkade Canned Heat på de legendariska Monterey- och Woodstockfestivalerna och fick jättehits som "Going up the country" och "On the road again". Med åren har bandet fått utstå många problem och ett flertal medlemmar befinner sig numera i rockhimlen. Canned Heats kultstatus är dock oförminskad och bandets låga hålls numera vid liv av de gamla medlemmarna Fito de la Parra (trummor), Larry Taylor (bas, sång, gitarr) och Harry Mandel (gitarr) tillsammans med Dale Spalding (gitarr, bas, munspel, sång).

Heaven's Basement till sommarens festival!

heavens.jpgHårda rock'n'roll-bandet Heaven's Basement bildades 2008 och fick öppna för Bon Jovi innan debut-ep:n ens kommit ut. Genom flera års hårt turnerande byggde bandet upp en stor publik i hemlandet Storbritannien. 2012 kom singeln "Fire, fire" och februari 2013 debutalbumet "Filthy empire". Båda fick ett varmt mottagande på den internationella marknaden och därtill glödande recensioner. Plattan har senare ynglat av sig fler singlar, "Nothing left to lose" och "I am electric". Med sin på en gång moderna och tidlöst skitiga rock är Heaven's Basement kort och gott ett av de hetaste banden just nu.

Mera norskt till Norje. Kvelertak till Sweden Rock 2014!

kvelertak.jpgKvelertak (stryptag på norska) är ett av de hetaste nordiska hårdrocksbanden just nu. Sextetten med de tre gitarristerna spelar en särpräglad hybrid mellan heavy metal, punk, black metal och traditionell rock - och med texter på norska. Debutalbumet "Kvelertak" (2010) sålde guld i Norge och väckte även internationell uppmärksamhet. Exempelvis Metallicas James Hetfield är ett uttalat fan av bandet och inte minst av sångaren Erlend Hjelvik. Andra albumet "Meir" (2013) gav Kvelertak en norsk listetta och blev en framgång över hela Europa.

Pretty Maids klara!

Maids-motherland-press.jpg

Alltsedan starten 1981 har Pretty Maids hållit fast vid sin egen stil: traditionell och melodistark hårdrock i gränslandet kring heavy metal. Det har gett dem en väldigt trogen fanskara och en position som ett av Nordens mest legendariska hårdrocksband. Pretty Maids första guldålder är mitten av 80-talet med albumen "Red hot and heavy" (1984) och "Future world" (1987). Deras andra guldålder kan sägas pågå just nu. De båda senaste albumen "Pandemonium" (2010) och "Motherland" (2013) har fått en entusiastisk respons av såväl nya som gamla fans - här bjuds klassiskt Pretty Maids, såväl stilistiskt som kvalitativt. Sångaren Ronnie Atkins, gitarristen Ken Hammer och deras manskap lär få ett rentav varmare välkomnande än vanligt på SRF 2014.

Blues Pills till Sweden Rock.

Ett nytt stjärnskott har tänts på den del av den svenska rockhimlen där arvet från de ljuva 60- och 70-talen förvaltas. Svensk-amerikansk-franska konstellationen Blues Pills bildades i december 2011 och släppte minialbumet "Devil man" i oktober 2013. De har hyllats av både kritiker och prominenta kolleger som Amorphis, Witchcraft och Orchid. Soundet kunde komma direkt från Jimi Hendrix, Janis Joplins, Creams och Fleetwood Macs 1967 och musiken framförs med både stil och sväng. Elin Larsson sjunger fantastiskt, tidvis rentav på svenska.

Jake E Lee's Red Dragon Cartel klara för Sweden Rock!

band1-464x249.pngJake E Lee är med all rätt ihågkommen som en av 80-talets största gitarrhjältar. Han säkrade sin plats i hårdrockshistorien som Ozzy Osbournes gitarrist på klassiska låtar som "Bark at the moon", "So tired" och "Shot in the dark". Därefter bildade han kultbandet Badlands med musiker som sångaren Ray Gillen (RIP) och trummisen Eric Singer. Nu gör Jake efterlängtad comeback med sitt nya projekt Red Dragon Cartel. Ett album är under inspelning med gästsångare som Paul Di'Anno (ex-Iron Maiden), Robin Zander (Cheap Trick) och Maria Brink (In This Moment) och på sin första världsturné stannar bandet till på - just det, SRF 2014.

 

Black Sabbath kommer till Sweden Rock i sommar!

sabb2.jpg

Ett av de största hårdrocksbanden någonsin, och det utan konkurrens mest inflytelserika. Det är sannerligen få av hårdrockens subgenrer som inte räknar sitt ursprung från Black Sabbath. Giganterna från Birmingham ritade för evigt om den hårda musikens karta. Tony Iommis nedstämda, domedagstunga riff, Geezer Butlers distade, pulserande basgångar, Bill Wards explosiva trumspel, Ozzy Osbournes säregna, klagande sång... Kombinationen liknade inte något som tidigare gjorts. Under åren 1970-78 släppte denna sättning åtta album, fyllda av mörka och bitvis kontroversiella låtklassiker. "Black sabbath", "Paranoid", "Iron man", "Children of the grave" och många, många fler.
Efter originalbandets upplösning fortsatte Black Sabbath skapa urstark musik, frontade av legendarer som Ronnie James Dio, Ian Gillan, Glenn Hughes och Tony Martin. Ändå visste förstås jublet inga gränser när den klassiska sättningen återigen sammanstrålade. 2013 kom så, efter många om och men, comebackalbumet "13". Succén blev rentav större än någon vågat hoppas på och det är i det läget som vi nu aviserar Black Sabbath till SRF 2014. Vilket också blir det årets enda Sverigespelning för Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler och trummisen Tommy Clufetos.

Saga, nu med Michael Sadler tillbaka bakom micken är klara för Sweden Rock!

Progressiv rock med hitrokar och massor av keyboards. Sådant var det recept som gjorde kanadensiska Saga stora. Bandet debuterade 1978 och fick sina allra största framgångar med albumen "Worlds apart" (1981) och "Heads or tales" (1983). Saga har dock förblivit populära ända in i vår tid, fastän många trogna fans chockades av originalsångaren Michael Sadlers avhopp 2007. Emellertid var avhoppet inget farväl. Sadler återkom officiellt till Saga 2011 och nydebuterade året därpå på albumet "20/20" - som även hamnade på topplistan i Sverige. Nu har det även blivit dags för Sagas första SRF-framträdande med Sadler vid micken.

Paul DiAnno vs Blaze Bayley till Sweden Rock!

paulvsblazesr1.jpg
Paul DiAnno vs Blaze Bayley (UK)

SRF presenterar en högtidsstund för Iron Maiden-kännare onsdagen den 4 juni. Paul Di'Anno är mannen som sjöng på bandets två första album "Iron Maiden" (1980) och "Killers" (1981) - heavy metal-historia är bara förnamnet. Han har senare gått vidare till band som Praying Mantis och Killers. Blaze Bayley värvades i sin tur från Wolfsbane för att fronta Iron Maiden under 90-talet, närmare bestämt på de mörka och ödesmättade "The x factor" (1995) och "Virtual XI" (1998). Han är numera en högt respekterad soloartist. Denna konsert med de båda Iron Maiden-sångarna på samma scen blir den första i Norden - och den sista. Paul Di'Anno har meddelat att år 2014 blir hans sista som artist och detta SRF-evenemang därmed hans farväl till den nordiska publiken. Ytterligare ett skäl för varje troget Iron Maiden-fan att finnas på plats och salutera två sanna heavy metal-hjältar.

Electric Banana Band gör comeback på Sweden Rock 2014!

eeb1.jpgFenomenet Trazan & Banarne har förgyllt uppväxten för generationer av svenskar. Tv-serien om de två "djungelinvånarna" sändes mellan 1977-80. I den sista säsongen tillkom husbandet Electric Banana Band, vars musik blev så populär att bandet fortsatte att släppa musik även i efterhand. "Banankontakt", "Zvampen", "Min piraja Maja" och "Kameleont" är några av de största hitsen, med en spännvidd över flera decennier. 2005 spelade Electric Banana Band på ett utsålt Globen. 2014 blir det på SRF som Lasse "Trazan" Åberg, Klasse "Banarne" Möllberg, gitarristen Janne "Zebran" Schaffer och de andra bjuder på en högtidsstund för barn i alla åldrar.

Ladda ner vår festivalapp!

app.jpgNi vet väl att ni kan ladda ner vår app som finns till både iPhone och Android? I den har du spelschema, kartor, öppettider m.m!

Annihilator klara för Sweden Rock 2014!

annihi.jpg

Melodisk thrash metal med progressiva övertoner. Så kan man kanske i få ord beskriva Annihilator, ett av de mest legendariska namnen inom kanadensisk metal. Bandet, som är centrerat kring den fenomenale gitarristen Jeff Waters, gjorde sensation med sina två första album "Alison hell" (1989) och "Never, neverland" (1990). På 90-talet fick de det besvärligare, på grund av ett förändrat musikklimat och otaliga medlemsbyten. Annihilator härdade dock ut och 1999 års "Criteria of a black widow" inledde en ny guldålder. 2003 uppnådde de dessutom stabilitet då sångaren/gitarristen Dave Padden blev Waters vapendragare. Till dato har Annihilator släppt fjorton studioalbum - senast "Feast" (2013) - och sålt mer än två miljoner plattor.

Biljettläget just nu!

wehkfh.jpgDe 14000 4-dagarsbiljetterna till årets Sweden Rock Festival är slutsålda.
1-dagsbiljetter finns det i vanlig ordning fortfarande hyfsat gott om även om 1-dags til fredagen och lördagen börjar tunnas ut rejält. Även 3-dagsbiljetterna har hittills sålt snabbare än någonsin, så i år är det verkligen viktigt att vara ute i god tid.

Välkomna till Sweden Rock Festival 2014!

Biljetter: www.swedenrock.com


Intervju med Dave Wyndorf från Monster Magnet på Rockklassiker!

DaveWyndorf.jpgLyssna på en intervju med Dave Wyndorf från Monster Magnet på Rockklassiker. 
Du ser Monster Magnet på Sweden Rock Festival 2014.

Ring med IP-telefoner på Sweden Rock 2014

123.jpgNär stora mängder människor samlas på begränsad yta brukar det blir svårt att använda mobiltelefoner eftersom telefonnäten blir överbelastade och Sweden Rock Festival är inget undantag. De stora mobiloperatörerna säger att de inte kan göra mer åt det än vad de redan gjort och därför har vi bjudit in Malmöföretaget Teletek att tillhandahålla IP-telefoni för självkostnadspris. Teletek kommer att ha sin telelounge vid ingången till VIP-baren och där kommer det att finnas 10-12 stationära IP-telefoner där du kan sätta dig ner och ringa mamma, en kompis eller vem du nu vill prata med. Kostnaden för att ringa kommer att vara 5:- / 5 min. Detta är ett enhetspris och gäller worldwide, så skulle du vilja ringa vänner på Sydpolen kommer det att vara samma pris på det som för att ringa en taxifirma i Karlshamn. 

Wi-Fi på Sweden Rock Festival 2014!

aaad.jpg

Många besökare har efterfrågat Wi-Fi under festivalen och inför sommarens festival så kommer Karlshamnsföretaget Network Solutions att erbjuda denna tjänst. De kommer att upprätta ett antal Wi-Fi-zoner på festivalområdet för totalt 2500 samtidiga användare. Anledningen till att man väljer att hålla nere antalet samtidiga användare till 2500 är att man vill kunna säkerställa att alla som betalat för tjänsten också ska kunna använda den. Att försöka köra ett nätverk med kapacitet för samtliga festivalgäster är i dagsläget inget alternativ då det enligt alla bedömningar skulle vara mycket svårt att få det att fungera ordentligt. 


Kostnaden för att använda sig av detta Wi-Fi kommer att vara:

 

20:-/timme

60:-/dag

150:- 3-dagspass för 5-7 juni

180:- 4-dagspass för 4-7 juni

 

Inloggning kommer att kunna köpas på Network Solutions Wi-Fi-center som blir beläget vid sidan om ingången till VIP-baren men även vid biljettombytet redan från tisdagen den 3 juni. På Wi-Fi-centret kommer det även finnas en lounge med ett tiotal stationära datorer där man för 50:-/30min kan sätta sig ner i lugn och ro och kolla sin mail etc.

Från festivalens sida är vi glada över att ha fått in en aktör som kan tillhandahålla dessa tjänster, och hoppas även att de ska hjälpa till att avlasta telefonnätet så att det förhoppningsvis blir aningen lättare att ringa och skicka SMS under festivalen.

Vill du ställa ut ditt fordon på Sweden Rock 2014? Sista chansen att anmäla dig!

bmc_fb_swedenrock-1.jpg

Ta chansen att få ställa ut din bil på Sweden Rock!

Gå in på länken nedan och se hur du går tillväga!
www.bilsport-mc.com/swedenrock/

De antagna får två stycken 4-dagars pass och camping till Sweden Rock Festival.

The Holy Spirit of Sweden Rock Black Label - en succé som inte skådats i Sverige på 10 år.

HOLY_BLACKLABEL.jpgNär Sweden Rock Festival släppte sin egen single malt whisky "Sweden Rock Black Label" var det många som blev nyfikna och glatt överraskade över resultatet. Där andra artist och musikdrivna drycker ibland lämnat en del övrigt att önska, visade sig Holy Spirit vara en smakrik och kvalitativ tioårig single malt.

Läs hela artikeln här

Angående boendealternativ under Sweden Rock Festival 2014

Då vi på Sweden Rock varken äger eller kontrollerar marken utanför själva festivalområdet så är det upp till de olika privata ägarna av dessa markytor att anordna campingplatser för festivalens gäster. Det är naturligtvis extremt viktigt för oss att våra gäster har tillgång till goda boendemöjligheter, så vi i festivalledningen jobbar varje år på att försöka få dessa olika aktörer att hålla nere priserna men hålla en hög servicenivå. Vi har ingen bestämmanderätt över dessa ytor utan kan bara förlita oss på en god dialog med de olika markägarna.

Under gårdagen kom det till vår kännedom att ägarna till campingområdet som kallas "Festivalcampingen" utannonserat en kraftig prishöjning, till större delen i form av en extra tältavgift inför sommarens evenemang. Efter ett möte mellan festivalledningen och en av de ansvariga för Festivalcampingen tidigare idag kan vi dock meddela att Festivalcampingen nu väljer att backa från planerna på tältavgiften.

Vi tackar de ansvariga för Festivalcampingen för att de har lyssnat på våra argument, och vill även passa på att påminna våra gäster om att det finns en rad olika boendealternativ, inklusive flera olika campingområden med olika prissättningar, att välja mellan inför sommarens festival. 

En förteckning över tillgängliga campingar och parkeringsplatser finns på festivalens hemsida.

Via biljettsystemet på hemsidan går det dessutom att boka andra boendeformer för den som så önskar. Där hittas även de billigaste parkeringsplatserna.

Vinnare av signerade gitarrer

THUNDER
Michael Benthin, Mölnlycke


FIVE FINGER DEATH PUNCH
Micke Glad, Rättvik


SONATA ARCTICA
Björn Klarén, Landskrona

 

Grattis! Gitarrerna kommer med posten!

VIP-biljetterna nästan slut!

unnamed-23.jpg

Våra limiterade 4-dagars VIP-biljetter är nu nere på
 "fåtal kvar" så vill du ha lite extra godsaker och möjlighet att hänga i backstagebaren så är det hög tid att köpa din VIP-biljett nu!

Biljetter köper du här

Ted Nugent till Sweden Rock. Enda spelningen i Europa 2014!

nuge.jpg

Han fick sin första hit, "Journey to the center of the mind", som medlem i Amboy Dukes 1968. 1975 debuterade han officiellt som soloartist. I dag är Ted Nugent sedan länge etablerad som en ikon i amerikansk hårdrockshistoria. Han är en av de stora gitarrhjältarna. Låtar som "Stranglehold", "Motor city madhouse", "Dog eat dog" och "Cat scratch fever" är klassiker och storfavoriter hos de som vill ha sin rock fet och svängig. Till dato har han sålt cirka 30 miljoner album och gjort långt över 6 000 konserter. 2014 återvänder Ted Nugent till SRF tillsammans med sin klassiske sångare/kompgitarrist Derek St. Holmes, basisten Greg Smith (ex-Alice Cooper, Rainbow) och trummisen Mick Brow (ex-Dokken) - vilket också blir hans enda Europaspelning i år.

Madam X (US) och Skillet (US) klara för Sweden Rock 2014!

 

MADAM X (US)

Madam X var en del av 80-talets imagestarka glam metal-scen, där Mötley Crüe, WASP och Twisted Sister var förgrundsgestalter. Olikt dessa släppte dock Madam X bara ett album, "We reserve the right" (1984). Det blev å andra sidan en favorit bland hårdrocksfansen inte minst i Sverige, där singeln "High in highschool" är klassikerförklarad. Madam X bestod av två killar och två tjejer och deras image var färgstarkt sexuell, på (och ibland över) gränsen till det pornografiska. Nu är bandet återförenat och alla de ursprungliga fyra är på plats: sångaren Bret Kaiser, basisten Chris "Godzilla" Doliber och systrarna Maxine och Roxy Petrucci (Vixen) på gitarr respektive trummor. Det här blir Madam X första spelning i det Sverige där de är närmast mytomspunna - ännu ett stycke SRF-historia.

 

 

SKILLET (US)

Skillet från Memphis bildades 1996 och är i dag ett stort och etablerat band på den amerikanska marknaden. De har släppt åtta studioalbum varav det näst senaste, "Awake" (2009), sålt platina. Soundet var från början starkt grungeinfluerat och har sedan dess utvidgats med inslag av exempelvis alternative metal och nu metal. Medlemmarnas kristna tro är en viktig influens för bandets texter och framtoning. Sångaren och basisten John Cooper är Skillets fasta punkt och hustrun Korey (gitarr, keyboard) kompletterar frontduon i den hårt arbetande liveakt som är Skillet.

Foghat och Flotsam & Jetsam klara för Sweden Rock!

FOGHAT (US)

År 1970 avvek tre av fyra medlemmar i samlad tropp från bluesrockarna Savoy Brown. Året därpå bildade samma tre män Foghat, som i sin tur blev ett av 70-talets största hårda bluesrockband. Mellan 1972-79 utgav de åtta studioalbum, ett storsäljande livealbum och ett antal hitsinglar, däribland "Slow ride", "Fool for the city" och "Drivin' wheel". Än i dag håller Foghat bluesens och boogiens fana högt, både på scen och skiva. Två av de klassiska medlemmarna är numera avlidna, så i dag flankeras trummisen Roger Earl och basisten Craig MacGregor förtjänstfullt av gitarristen Bryan Bassett (ex-Molly Hatchet) och mästersångaren Charlie Huhn (ex-Ted Nugent, Gary Moore).

 

FLOTSAM & JETSAM (US)

1986 släppte Flotsam And Jetsam från Phoenix debutalbumet "Doomsday for the deceiver", som gjorde sensation hos thrash metal-fansen. Efter att basisten Jason Newsted gått vidare till ett visst Metallica släppte Flotsam And Jetsam nästa album: "No place for disgrace" (1988). Bandets sound utvecklades därifrån åt mer progressiv heavy metal, men deras två första album är fortfarande thrash metal-publikens favoriter. Nu, 2014, är den sättning av Flotsam And Jetsam som spelade in "No place for disgrace" tillbaka. Bandet har spelat in det i dag svårfunna albumet på nytt och gör sin allra första Sverigekonsert på SRF. Gissa vilken epok i bandets historia som setlistan baseras på?

 

Lynch Mob och Backstreet Girls klara för sommarens festival!

Lynch Mob (US)

George Lynch var på 80-talet medlem av Dokken och är en av de mest berömda gitarrister som förknippas med detta decennium. 1989 lämnade han Dokken och bildade sitt eget band Lynch Mob. Dessa gjorde i sin tur två album fyllda med välspelad melodiös hårdrock, "Wicked sensation" (1990) och "Lynch Mob" (1992). Lynch Mob lades ned 1994 men med återkommande mellanrum har George blåst nytt liv i sitt skötebarn. I nuläget jobbar Lynch Mob på sitt sjunde studioalbum och ska för första gången spela på SRF. Den nuvarande sättningen är stjärnspäckad: George, originalsångaren Oni Logan, basisten Robbie Crane (ex-Vince Neil, Ratt) och trummisen Brian Tichy (ex-Foreigner, Whitesnake och många, många fler).

 

Backstreet Girls (Nor)

Backstreet Girls har inga som helst kopplingar till ett visst pojkband med snarlikt namn. Den norska ensemblen har hängt med ända sedan 1984 och influenserna bär namn som Ramones och Rose Tattoo. I hemlandet har Backstreet Girls något av legendstatus efter en rad hyllade plattor som "Boogie til you puke" (1988), "Party on Elm Street" (1989) och "Sick my duck" (2003). 2014 firar bandet 30-årsjubileum, vilket ska firas med exempelvis ett trettonde studioalbum och en SRF-debut. En given höjdpunkt för dig som gillar fartfylld, svängig och hård rock'n'roll kryddad med boogie och punk. 

Här är vinnarna i årets bandtävling!

Vi har nu resultatet i årets bandtävling:

 

De tre band som fick flest röster och får spela på Sweden Rock Festival 2014 blev:


THE HAWKINS - SVERIGE
KINGS OF THE SUN - AUSTRALIEN
VDELLI - AUSTRALIEN


Vårt wild card går till:


RIOT HORSE - SVERIGE


Stort grattis till alla 4 banden och välkomna till Sweden Rock i sommar!


Tack till alla band som medverkat och till alla er som röstat!

1-dagbiljetterna släppta!

Nu är årets 1-dagsbiljetter släppta. Som vanligt finns dessa endast i  ett begränsat antal.
Vi kommer inom kort att släppa fler klara band och uppdatera speldagarna!

Klicka här för att köpa biljett till Sweden Rock 2014! 

Megadeth till Sweden Rock!

unnamed-4.jpgEn av thrash metals "Big 4", och över huvud taget ett av världens mest framgångsrika metalband. Megadeth, frontade och ledda av förre Metallicagitarristen Dave Mustaine, debuterade 1985. Genombrottet kom med 1986 års "Peace sells... but who's buying?", ett av thrashhistoriens stora stilbildande album. Tekniskt avancerade "Rust in peace" (1990) och heavy metal-klatschiga "Countdown to extinction" (1992) är också milstolpar i hårdrockshistorien. Åren kring millennieskiftet hade Megadeths stjärna dalat och bandet lades rentav på is under en period. 2004 återvände de med förnyad styrka och upplever i vår tid åter stora framgångar med album som "Endgame" (2009), "Th1rt3en" (2011) och "Super collider" (2013). Dagens Megadeth utgörs av originalmedlemmarna Dave Mustaine och David Ellefson (bas), trummisen Shawn Drover (ex-Eidolon) och gitarrfenomenet Chris Broderick (ex-Nevermore, Jag Panzer).

Bombus (S), The Rainmakers (US), Turisas (FIN), Royal Republic (S) och Black Trip (S) klara!

BOMBUS S
Det är en konst att skapa något nytt av välkända beståndsdelar. Göteborgska Bombus har lyckats. Deras speciella blandning av metal, punk och rock'n'roll är originell. Den är också tung, rå, släpig, svängig och pang på - recensenter har refererat till namn som Motörhead, Melvins, Venom och Entombed. Förstlingsverket "Bombus" (2010) blev en snackis bland såväl hårdrocksfans som kritiker. Uppföljaren "The poet and the parrot" (2013) har befordrat bandet till headlinerstatus på internationell nivå. Kort sagt är Bombus ett av de snabbast växande svenska hårdrocksbanden just nu.

 


THE RAINMAKERS US
SPELDAG: Onsdag 4 juni
Rainmakers kommer från Kansas City och släppte sitt självbetitlade debutalbum 1986. Bandets seriösa men lättlyssnade rock fann snabbt en publik och låtar som "Let my people go-go" och "Big fat blonde" kan i dag kallas klassiker. Sammanlagt blev det fem studioplattor och en live innan bandet upplöstes 1998. Dock hade Rainmakers fått en stor fanskara i Europa, i all synnerhet Norge, som förblev obrottsligt lojala mot sina hjältar. Detta ledde till att bandet 2011 släppte återföreningsalbumet "25 on". De trogna norska fansen fick sig då en hel tvåveckors turné till livs - nu är det SRF-publiken som ska få sig en dos energisk, poetisk, singer/songwriter-influerad rock i solskenet.

 


TURISAS FIN
Folk metal med storslagna symfoniska arrangemang, uppbyggd kring historiska teman. Ungefär så kan finska Turisas beskrivas. Ett annat försök till beskrivning är titeln på bandets debut, "Battle metal" (2004). Uppföljarna "The Varangian way" (2007) och "Stand up and fight" (2011) gjorde i sin tur Turisas till ett av de mest populära banden inom vår tids folk metal. På senaste albumet "Turisas2013" (2013) drog de ned på det grandiosa men utan att offra mångsidigheten eller klatschigheten. Singeln "Ten more miles" är exempelvis en blivande livefavorit som lär dyka upp på Turisas SRF-debut.


ROYAL REPUBLIC S
Royal Republic från Malmö är ett av Sveriges just nu mest lovande band inom avdelningen garage- och alternativrock. Första albumet "We are the royal" (2010) hyllades av både svensk publik och media och ynglade av sig hela tre radiohits: "All because of you", "Tommy-gun" och "Full steam spacemachine". 2012 kom uppföljaren "Save the nation" som uppvisade ett lite råare sound. Med låtar som singeln "Addicted" bevisade dock Royal Republic att kursen låg fast - stökig, pigg rock med storslagna poprefränger. Som en recensent uttryckte det. Danko Jones möter Hives.


BLACK TRIP S
Stockholmska Black Trips debutalbum "Goin' under" släpptes så sent som i oktober 2013. Svenska kritiker har dock redan hyllat den som en av de bästa traditionella heavy metal-plattorna på senare år. Black Trips ledstjärna, gitarristen Peter Stjärnvind, är känd som före detta trummis i bland annat Merciless, Entombed och Nifelheim. Sångaren Joseph Tholl är även gitarrist i Enforcer. Bandet kompletteras av trummisen Jonas Wikstrand (Enforcer), basisten Johan Bergebäck (ex-Nifelheim, Necrophobic) och gitarristen Sebastian Ramstedt (dito). Tillsammans skapar de ett sound lika fett som svängigt, som låter brittiskt 80-tal i allmänhet och Saxon i synnerhet.

Melodifestivalaktuella Ammotrack klara för Nemisscenen på Sweden Rock 2014!

ammo.jpgIdag kan Studiefrämjandet Musik och Sweden Rock Festival presentera melodifestivalaktuella Ammotrack som det första bandet till festivalens traditionella Nemisscen. Totalt åtta nya akter kommer att få plats och idag startar den rikstäckande uttagningen av övriga sju.

- Ammotrack har alltid varit ett spelsuget band som drar en trogen publik på både små och stora spelningar. Ett framåt band som ger järnet på scenen, är duktiga låtskrivare och musiker, säger Tina Göthensten som är bandets musikhandläggare på Studiefrämjandet i Skövde.

Ammotrack från Skövde släppte hösten 2011 sitt andra album "Come Die With Us", som bland annat belönades med betyget 9/10 av Rocknytt.net. Ammotrack tävlar i 2014 års melodifestival med låten 'Raise Your Hands'. En låt skriven av bandets sångare Mikael de Bruin tillsammans med Jari Kujansuu, Thomas "Plec" Johansson och Calle Kindbom. I mars släpper bandet en ny skiva och därefter väntar en skandinavisk turné. Deras mest spelade låtar i radio är "Scream for your mother", "Shout", "Living like an angel" och "Hitman", som röstats fram som lyssnarfavoriter i Bandit Rock och P3. Bandet har gjort sig ett namn på den svenska rockscenen efter år av flitigt turnerande, bland annat som förband åt Mustasch, Hardcore Superstar med flera. Mer information och pressbilder: www.ammotrack.se


Ammotrack klara för melodifestivalen, artikel på Rocknytt.net: http://www.rocknytt.net/nyheter/13167-outtrigger-och-ammotrack-klara-for-melodifestivalen-2014

 

Ansök om att spela på Nemisscenen

Ammotrack blir härmed årets huvudakt på Nemisscenen och nu startar uttagningen som ska leda till att ytterligare sju av Sveriges bästa nya hårdrocksband får inta scenen i Sölvesborg torsdagen den 5 juni. För att få delta i uttagningen till Nemis på Sweden Rock får bandet/artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Ansökan sker senast den 16 januari december och de band/artister som blir aktuella för festivalen kontaktas av Studiefrämjandet Musik senast den 20 februari. Ansökan via www.nemis.se

 

Nemis står för New Music In Sweden och lyfter fram mindre oetablerade band och artister på landets bästa scener. Nemis hittar man bland annat på klubbar som Sticky Fingers i Göteborg, Babel i Malmö och Bryggarsalen i Stockholm. Utöver Sweden Rock finns scenen på festivaler som Umeå Open, Peace and Love och Putte i Parken. Läs mer om Nemis: www.nemis.se

 

Sweden Rock Festival är en av Sveriges största musikfestivaler och inriktningen är hårdrock i alla dess former. I år går festivalen av stapeln 4-7 juni och bland de bokade artisterna finns Black Sabbath, Alice Cooper och Arch Enemy.

 

För mer information kontakta Burt von Bolton på Studiefrämjandet riksförbundet: burt.von.bolton@studieframjandet.se, 08-545 70 736


Angående T-shirts till de som köpte våra limiterade biljetter.

Samtliga T-shirts till biljettköpare i Sverige, Norge och Danmark skall senast levereras under dagen idag.
Tyvärr hade något hänt vid postens sortering som gjorde att hela utskicket blev försenat och vi ber om ursäkt för detta.

Vinnarna av en bas signerad av At The Gates och en gitarr signerad av Devin Townsend!

atg.jpg

Alexander Ljungberg, Kristianstad - At The Gates

Mia Hult, Örebro - Devin Townsend

Volbeat till Sweden Rock!

336125948.jpg

Danska Volbeat har, bland mycket annat, bevisat två viktiga saker. Originalitet lönar sig, och även i vår tid är det möjligt för en artist att bli riktigt, riktigt stor.

I hemlandet slog Volbeat igenom redan med debutalbumet "The strength/The sound/The songs" (2005). Sedan dess har bandet inte upplevt ett enda bakslag i karriären. Vart och ett av albumen - "Rock the rebel/Metal the Devil" (2007), "Guitar gangsters & Cadillac blood" (2008), "Beyond hell/Above heaven" (2010) och "Outlaw gentlemen & shady ladies" (2013) - har sålt bättre än det föregående. I dag är Volbeat stora på båda sidor av Atlanten och ett arenaband i Europa.

Vilket är då deras framgångsrecept? För det första är grundidén för musiken smart och säljbar - Johnny Cash möter Metallica, med allehanda kryddningar från svängig rotrock och brutal metal. För det andra är bandledaren Michael Poulsen (ex-Dominus) både en genial låtskrivare och utomordentlig frontman med enastående publikkontakt. SRF-publiken, som följt bandet och sett det växa, är mycket medvetna om detta - och Volbeat är inför 2014 det fjärde mest önskade bandet på festivalens hemsida (slagna endast av ständiga giganttrojkan AC/DC, Iron Maiden och Metallica).
Många lär ha förutsett det och nu ska det ske: Michael Poulsen, gitarristen Rob Caggiano (ex-Anthrax), basisten Anders Kjølholm och trummisen Jon Larsen blir ett av huvudbanden på SRF 2014, som några av nuets och framtidens superstjärnor.

Efter 9 år är Freak Kitchen äntligen tillbaka på Sweden Rock Festival!

548454_10150756039009766_641946471_n.jpgVan Halen på lustgas. Ovanstående är åtminstone ett försök att sammanfatta göteborgska Freak Kitchen. Soundet är en mix av vassa melodier, vildsint progressivitet och galna stilblandningar - allt från pop till jazz till världsmusik. Texterna tacklar gärna smarta ämnen med skruvad humor. Sångaren och genialiske gitarristen Mattias "Ia" Eklundh har metod i sina galenskaper och sedan debuten 1994 har Freak Kitchen blivit ett kultband. Åttonde studioalbumet "Cooking with pagans" dyker upp i början av år 2014, månaderna innan ett av Sveriges kanske mest omtalade liveband återvänder till SRF för första gången sedan 2005.
Bandet kommer att spela onsdagen den 4 juni!

Sweden Rock Rescue: en resurs för din trygghet!

unnamed-1_0.jpg

Tommy Larsson som är Medicinsk Säkerhetsansvarig under Sweden Rock Festival, har sammanställt lite intressant läsning om den organisation som ansvarar för all sjukvård för besökarna, artisterna och personalen. Tommy berättar bland annat om oanvända syrgasgält, brännskadade könsorgan och förklaringen till vad ingrediensen är i norskt "hjemmelavet".

Läs mer här

Ingen konsert med Phenomena 2014

Vi måste tyvärr meddela att det inte blir någon konsert med Phenomena på Sweden Rock Festival 2014.

I vårt kontrakt för Phenomenas framträdande på Sweden Rock Festival, som skrevs under av personen som sålde konserten till oss, står det klart och tydligt att ett antal specificerade musiker ska medverka. Dessvärre har det kommit till vår kännedom att det, i motsats till den information vi tidigare fått, inte finns något avtal mellan Phenomenas representant och några av dessa musiker, och ett par av de viktigaste artisterna har nu meddelat oss att de inte har möjlighet att medverka. Dessutom har det visat sig att två olika parter gör anspråk på rättigheterna till namnet Phenomena, och att det inte är helt klart att personen som skrev under vårt avtal hade rätt att göra det. Med denna vetskap har vi bestämt oss för att inte köra någon Phenomena-konsert 2014.

Vi beklagar djupt att vi ser oss tvungna att ta detta beslut, men vi anser att dessa artister är en så stor och vital del av detta projekt att det inte skulle kännas rätt mot vår publik om konserten genomfördes utan dem.

Om en relevant livesättning av Phenomena sätts ihop i framtiden, och kan bekräftas av alla inblandade, kommer vi självklart att göra vad vi kan föra att vår publik ska få se Phenomena då istället.

T.N.T. från Norge kommer till Norje!

tnt.jpgBlack metal i all ära, men på 80-talet var det melodiska metalpionjärerna TNT som var Norges hårdrockskungar. Bland bandets mest framträdande kännetecken märktes Tony Harnells röst, som till synes kunde nå hur höga toner som helst, och Ronni Le Tekrøs halsbrytande, neoklassiskt färgade gitarrspel. TNT nådde internationell framgång med albumen "Knights of the new thunder" (1984), "Tell no tales" (1987) och "Intuition" (1989), där man hittar klassiker som "Seven seas", "Everyone's a star", "10 000 lovers" och "Caught between the tigers". När Tony Harnell slutade 2006 hade TNT turen att hitta en fullgod ersättare, Tony Mills (ex-Shy). Denne aviserade i sin tur sitt avhopp från bandet i augusti 2013, vilket i oktober följdes av beskedet om Tony Harnells återkomst. Till fansens stora jubel.

Dark Angel klara för Sweden Rock. Enda spelningen i Skandinavien!

Darka.jpgSnabbare, hårdare, meckigare. Konceptet för Dark Angels thrash metal var kort och gott "extra allt". Mellan 1985 och 1991 utgav Los Angeles-gänget fyra studioalbum varav de tre sista är thrashhistoriska milstolpar: "Darkness descends" (1986), "Leave scars" (1989) och "Time does not heal" (1991). Bandet splittrades 1992 och alltsedan dess har en återförening legat högt på önskelistan hos unga och gamla thrashälskare. Nu, efter många om och men, är sångaren Ron Rinehart, gitarristerna Jim Durkin och Eric Meyer, basisten Mike Gonzales och trumlegendaren Gene Hoglan tillbaka. Med andra ord "Leave scars"-sättningen - den mest framgångsrika Dark Angel-upplagan av dem alla. En thrashentusiast kan knappast önska sig en mer exklusiv SRF-debut.
Enda spelningen i Skandinavien!

Death SS klara!

detah.jpgBara för att klargöra: namnet "Death SS" har inte något med nazism att göra utan är en förkortning för "In Death Of Steve Sylvester" - den sistnämnde bandets grundare och sångare. Death SS är utan tvekan Italiens mest legendariska hårdrocksband och pionjärer inom vad vi nu kallar "shock rock". Teaterkostymer, ockultism och skräckfilmer är grundbultar i bandets image. Musiken var, vid tiden för debuten "In death of Steve Sylvester" 1988, en smältdegel av mer eller mindre alla då kända hårdrocksstilar. Med tiden tillkom även inslag av goth och industri, medan Death SS unikt "läskiga" tonspråk bibehållits. 2013 kom bandets första studioalbum på sex år, "Resurrection", och 2014 gör de SRF-debut. En teatralisk och påkostad show utlovas.

Rob Zombie klar för Sweden Rock Festival 2014!

zomb1.jpg

Rob Zombie (US)

Visserligen var det inte så länge sedan som denne chock- och industrirocksikon senast bevistade SRF. Men dels blev den spelningen en braksuccé, dels fick den genomföras med en nedbantad scenshow då dekoren fastnat i Finland. Därför gör vi en "favorit i repris" och låter Rob Zombie bjuda SRF-publiken på hela sin show. Till på köpet i stämningsskapande kvällsmörker. Vill du ha en verklig helkväll i chockrockens tecken på torsdagen? I så fall rekommenderas du att gå direkt från Robs framträdande - det sista för dagen på Rock Stage - till Festival Stage där Robs gamle turnékamrat och inspirationskälla Alice Cooper tar över taktpinnen. Vem vet, vi kanske får se dem tillsammans på scen? Vi kanske också bör påpeka att detta blir enda chansen att se Rob live i Sverige denna sommar.

Facebook Twitter Spotify WiMP YouTube Instagram

 
Skickar
 
Formuläret skickades