163 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 3-4-5-6 JUNI

Biljettknapp.png

 
 
 
 
CA65FA5ECB43A44A.jpg
ECAA11604D993B9F.jpg

Ytterligare 5 akter klara för Sweden Rock Festival 2015!

cob5.jpgFem nya band klara!

Ytterligare fem akter är nu klara för nästa års Sweden Rock Festival:

Det finska metalbandet Children Of Bodom har inte spelat i Sölvesborg sedan 2004, så det är verkligen hög tid för gitarrfantomen Alexi Laiho och hans mannar att komma tillbaka. Konserten blir bandets enda i Sverige nästa år. 

Det klassiska funkrockbandet Mother's Finest gjorde en grym spelning på 2010 års festival, men många missade den på grund av spöregn. Nu får publiken en ny chans. 

ELP, eller Emerson, Lake & Palmer, är ett av den progressiva rockens största namn i historien. Carl Palmer håller gruppens musik levande med sitt Carl Palmer's ELP Legacy. Vi såg en av deras konserter nyligen och blev så överväldigade att vi helt enkelt var tvungna att boka dem.

Hård, doomig och vemodig goth metal blir det när My Dying Bride, som har varit stilbildande för genren sedan tidigt 90-tal, kommer till Sölvesborg för första gången.

Beastmilk bildades 2010 och nådde kultstatus redan på demonivå. Nu är de ett av rockvärldens mest omtalade nya band, och deras sound har jämförts med så skilda akter som Roky Erickson, Misfits, Killing Joke, Joy Division och The Devil's Blood. Har du inte upptäckt dem ännu är det dags att göra det nu!

Sedan tidigare är 49 andra akter utannonserade till nästa års festival, bland andra Mötley Crüe, Def Leppard, Judas Priest, Slash, Toto och Backyard Babies. Fullständig lista och mer info om samtliga akter finns på vår hemsida. Ytterligare 35 akter återstår att presentera.


Köp julklappar i Sweden Rock Merch-shop!

Onamn2.jpg

http://www.swedenrock.com/merch


Sista bokningen till öppningsdagen den 3 juni klar!

morbus.jpg

Det svenska, progressiva death metalbandet Morbus Chron är den sista bandbokningen vi kan presentera till uppvärmningsdagen, onsdagen den 3 juni. Följande band kommer därmed att spela denna dag: D-A-D, Evergrey, The Quireboys, Hell, Jon English, Lillasyster, Electric Mary, Hazy/Dizzy, Morbus Chron och The Order Of Israfel. En av de fyra vinnarna i vår bandtävling tillkommer.

4-dagarsbiljetten kostar bara 200:- mer än en 3-dagarsbiljett, så du får många bra band för och ytterligare en härlig festivaldag i Sölvesborg för en väldigt liten extra kostnad. Men skynda dig: antalet besökare är på onsdagen begränsat till max 13000 stycken och färre än hälften av dessa biljetter finns kvar, så vill du vara med från början är det nu hög tid att köpa din 4-dagarsbiljett!

Biljetter köper du här 

Vinnare av Jackson och Fender-gitarrerna i sista tävlingen innan jul!

ROB ZOMBIE
Alexander Petrecz
Trelleborg

MAGNUM
Patrik Pettersson
Dalhem

PAUL DIANNO
Kenth Nilsson
Ryd

DEATH SS
Jonas Eksten
Göteborg

FREAK KITCHEN (istället för Masterplangitarren som tyvärr var felmärkt)
Mikael Blixt
Perstorp

Tioårsjubileum för Nemis på Sweden Rock Festival

nemis22.jpg- Det är viktigt för hårdrockens utveckling att även nya band får chansen att visa upp sig. Därför är vi väldigt glada över att även i år i samarbete med Studiefrämjandet Musik vika åtta speltider åt några av Sveriges mest lovande band, säger Martin Forssman som är bokningsansvarig och vice VD för festivalen.
För inte mindre än tionde året i rad presenterar Studiefrämjandet Musik showcase-scenen Nemis i samarbete med Sweden Rock Festival. Egonaut, årets vinnare av Livekarusellen, är årets första släpp till Nemisscenen och nu startar uttagningen som ska leda till att ytterligare sju av Sveriges bästa nya hårdrocksband får inta scenen i Sölvesborg torsdagen den 4 juni.
Egonaut - Doom'n'Roll från Borås

Sedan starten 2005 har Egonaut ägnat sig åt att förfina en alldeles egen variant av klassisk stoner rock till en blandning av 70-talsrock, metal, doom och modern riffrock. 2014 är året Egonaut står som vinnare av Studiefrämjandets riksomfattande tävling Livekarusellen och sommaren fylldes av festivalspelningar. Hösten har tillbringats på turné till Kroatien, en förbandsturné med Bigelf och inspelningen av ett tredje album. Det är ett mörkare och tyngre Egonaut festivalpubliken har att vänta... Doom'n'Roll!


Ansök om att få spela
För att få delta i uttagningen till Nemis på Sweden Rock får bandet/artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Ansökan sker senast den 18 januari och de band/artister som blir aktuella för festivalen kontaktas av Studiefrämjandet Musik senast den 20 februari. Ansök via vårt formulär på: www.nemis.se

Om Nemis
Nemis står för New Music In Sweden och lyfter fram mindre oetablerade band och artister på landets bästa scener. Nemis hittar man bland annat på klubbar som Kafé Deluxe i Växjö, Babel i Malmö och Sticky Fingers i Göteborg. Utöver Sweden Rock finns scenen på festivaler som Umeå Open, Peace & Love, Metallsvenskan och Putte i Parken.

Om Sweden Rock Festival
Sweden Rock Festival är en av Sveriges största musikfestivaler och inriktningen är hårdrock i alla dess former. I år går festivalen av stapeln 3-6 juni och bland de bokade artisterna finns Judas Priest, Five Finger Death Punch, Toto, Meshuggah och Def Leppard.

För mer information om Nemis på Sweden Rock Festival kontakta Burt von Bolton på Studiefrämjandet riksförbundet: burt.von.bolton@studieframjandet.se 08-545 707 36

19 nya akter är nu klara för sommarens festival!

dlapproved11cropped.jpegSweden Rock Festival kan idag presentera ytterligare 19 artister till nästa års festival, som anordnas i Sölvesborg den 3-6 juni.

Def Leppard kommer till Sweden Rock för första gången på sju år, och den här gången kommer setlistan att utgöras av deras mest kända låtar. Och med tanke på att britterna är ett av världens genom tiderna bäst säljande hårdrocksband så finns det en hel del hits att ta av.

Five Finger Death Punch gjorde stor succé på Sweden Rocks största scen 2013 och har varit ett av de mest önskade banden sedan dess - nu kommer de tillbaka för sin enda Sverigespelning i sommar.

Meshuggah gör sitt första Sweden Rock-besök någonsin, Opeth gör nästa sommars enda konsert i Sverige på Sweden Rock, Airbourne och Manfred Mann's Earth Band gör efterlängtade comebacker och Exodus kommer med klassiske sångaren Steve Souza tillbaka vid mikrofonen. Evergrey kommer att spela två gånger - elektriskt på onsdagen och akustiskt på fredagen. 

Jon English fick mycket uppmärksamhet när hans förra Sweden Rock-konsert sändes i Sveriges Radio. Nu kommer han tillbaka för en intimare spelning på en mindre scen. Kaipa var ett av de ledande svenska proggbanden under 70-talet - nu kommer de till Sweden Rock i klassisk sättning för att spela bandets 70-talsmaterial under namnet Kaipa Da Capo. Schweiziska Samael kommer att framföra hela bandets klassiska album "Ceremony of opposites", deras sista renodlade black metal-album som även gav dem ett lite bredare genomslag"

Övriga akter som nu adderas till festivalens line-up är Lillasyster, Mad Max, Tony Carey, Avatar, Battle Beast, Electric Mary, Hazy/Dizzy och The Order Of Israfel.

Sedan tidigare är det klart att bland andra Mötley Crüe, Judas Priest, Toto, Backyard Babies, HammerFall, D-A-D och Dark Tranquillity kommer till Sweden Rock Festival.

En fullständig lista över samtliga 38 hittills presenterade akter och mer information om dem finns på Länk. Ytterligare cirka 50 artister kommer att utannonseras under vintern.

Biljetterna köper du här

Kontoret stängt över jul och nyår

Nu har vi stängt kontoret för en välbehövlig ledighet över jul och nyår och vi öppnar igen den 7 januari. Du kan fortfarande nå oss på e-mail: info@swedenrock.com men räkna med att det kan ta lite längre tid att få svar än vanligt. Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Under hälften av 4-dagarsbiljetterna kvar!

julposter.jpgRedan nu är det under 50% kvar av 4-dagarsbiljetterna kvar så vill du inte missa öppningsdagen den 3 juni så är det dags att köpa en av de 13000 stycken 4-dagarsbiljetterna!

Klara speldagar

Klicka här för klara speldagar för några av årets klara band och även för information om hur många band vi har kvar att släppa!

Limiterade biljetter slutsålda!

De 5000 limiterade 3- och 4-dagarsbiljetterna, som innehöll antingen en T-shirt eller en Sweden Rock Magazine-prenumeration, är nu helt slutsålda.
Ordinarie 3- och 4-dagarsbiljetter finns att köpa från och med nu. 
1-dagsbiljetter släpps under våren.

Ölen ”The Holy Spirit of Sweden Rock Limited Lager” finns nu att beställa!

holynew.jpgDen 1 oktober släpps The Holy Spirit Of Sweden Rock Limited Lager via Systembolagets
beställningssortiment.

 

Limited Lager är en ljus lager som går mot gyllene färg. Den har en maltig, nyanserad smak med inslag av rågbröd, örter, halm citrus och honung. Balanserad beska. Producerad i samarbete med Kopparbergs bryggeri och Brands For Fans.

Namn: Holy Spirit of Sweden Rock Limited Lager
Artikelnummer: 89744
Volym: 330 ml
Alkoholhalt: 5,0 %
Bryggeri: Kopparbergs
Typ av öl: Ljus Lager
Pris: 14,90 (1 krona pant tillkommer)
Denna vara säljs endast i helt kolli om 24 st.

 

http://www.systembolaget.se/89744

Sweden Rock Magazine - nytt nummer ute nu!

1236139_848361218541529_2888970425751484598_n.jpg

Nytt nummer i butik nu! 
Långt till butik? Köp via länken - vi bjuder på portot!
http://www.swedenrock.com/index.cfm?pg=103

 

Facebook       Twitter       Spotify        YouTube       Instagram

 
Skickar
 
Formuläret skickades