Varan lades i varukorgen

SRM #03/2018

Varan kan inte köpas pga att butiken håller på att flyttas. Beräknas klar på tisdag 9 juni.

King Diamond Axel Rudi Pell Barren Earth Monster Magnet Spiders Blackberry Smoke Kino Nale Kamelot Mayhem WET FM Lance Lopez

 

5 saker vi lärde oss i Sweden Rock Magazine #3 2018


King Diamond vill att nästa platta ska gå i samma fotspår som "Abigail"
-Vi spelade det albumet live i sin helhet under så lång tid och gör det fortfarande på enstaka spelningar. Att spela det gamla albumet tog en verkligen tillbaka till den tiden och jag är helt säker på att det kommer bli den stilen vi hamnar i när vi väl börjar skriva. Vi gillar mycket av dynamiken från den tiden också och jag gillar att vi på den tiden behandlade all min sång som leadsång. Inte som en del lead med bakgrundssång, utan allt var leadsång. Man hörde körer som löpte igenom allt: alla möjliga galna grejer. Detta vill jag gå tillbaka till.


Rob Halford ville att "Painkiller" skulle låta som Pantera
I del 2 av vår artikel om den legendariske producenten Chris Tsangarides berättar han att "Det var så ironiskt att Rob hela tiden tjatade om Pantera. Hur coola de var och att vi borde låta som dem.
Jag sa: - Nej nej nej. Ni förstår inte, killar. Ni är Judas Priest och grupper som Pantera - och alla andra - ser upp till er. Deras hållning är: 'Ni är 'the Priest'. Ni vill inte spela det som vi gör. Vi försöker spela det som ni gör.'"


Producenten Bob Ezrin psykade Sami Yaffa under inspelningen av Hanoi Rocks "Two steps from the move" från 1984. Sami berättar:
-Vi la alla grunder tillsammans men om jag behövde lägga om basen i några låtar avsatte vi ett par extra dagar för det. Första dagen jag skulle göra det tog Bob med sig Jack Bruce, basisten i Cream, till studion, bara för att Jack skulle sitta och kolla när jag la min bas. "Vad fan håller du på med?", sa jag till Bob. Där satt jag, 20 bast, och fick mitt basspel nagelfaret av Jack jävla Bruce.


Attila Csihar (Mayhem/Tormentor) var en av Pelle "Dead" Ohlins favoritsångare
Attila berättar att han inför inspelningen av De Mysteriis dom Sathanas (1994) ville sikta på att hitta en originell och personlig sångstil, och varken kopiera sin egen tidigare stil från Tormentor eller Pelle "Dead" Ohlins sångstil. Han fick senare reda på varför han blivit tillfrågad att sjunga på plattan: -Euronymous sa det aldrig men Necrobutcher berättade det och andra har senare också berättat detta: "Du blev tillfrågad för att du var en av Deads favoritsångare."

Primordials sångare Alan Averill menar att det pågår ett onödigt krig mellan vänster- och högerpolitik
-Politik har fått samma fanatism som religion. Man blir fast i sin grupp, hittar sin samhörighet i andra och lever i sin stam där man fastnar i sitt eget tänk utan att kritisera eller tänka till. Man står där på campus och delar ut flyers; det bildar en gemenskap som människan behöver. Samtidigt riskerar man att skapa fler fiender än allierade. Om man inte låter mig få uttrycka min åsikt på grund av vem jag är gör man mig till en fiende i ett krig jag inte ens visste att vi hade.

Här nedan kan du enkelt beställa detta nummer för 69 kr inkl. porto (inom Sverige). Om du hellre vill köpa tidningen i butik så kan du klicka här för att hitta din närmaste återförsäljare av Sweden Rock Magazine.

 

 

 

Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK