Fyra första banden klara!

I sommar fyller vi 30 festivaler, och det planerar vi att fira med det maffigaste hårdrockskalaset i Sveriges historia! De fyra första banden presenterar vi idag!

 

Med anledning av jubiléet uppgraderas öppningsdagen till fullskalig festivaldag, vilket innebär fyra hela dagars firande på hela festivalområdet med alla fem scener igång! Totalt kommer över 90 band att spela och redan nu kan vi presentera fyra av dem:

 

Iron Maiden är ett av världens största och mest legendariska hårdrocksband. 2018 gjorde de en av de mest bejublade konserterna på Sweden Rock någonsin - i sommar kommer de tillbaka med en helt ny show baserad på både det senaste albumet "Senjutsu" och klassiska "Somewhere in Time" från 1986. En räcka hits från resten av karriären utlovas också!

 

Partyhårdrockens kungar Mötley Crüe har under det gångna året gjort en exceptionellt framgångsrik turné i Nordamerika tillsammans med melodiska rockgiganterna Def Leppard under namnet "The Stadium Tour". När de båda banden nu tar cirkusen till Europa blir förstås Sölvesborg en av destinationerna!

 

Ghost spelade på Sweden Rock redan 2011 men då var det på näst minsta scenen och få visste vilka de var även bortsett från medlemmarnas hemliga identiteter. Sedan dess har karriären gått i raketfart och när och när Papa och hans nameless ghouls avslutar sommarens jubileumsfestival lär det bli med en show publiken sent kommer att glömma!

 

Klara speldagar:
Onsdag 7 juni: Mötley Crüe och Def Leppard
Fredag 9 juni: Iron Maiden
Lördag 10 juni: Ghost


Minst 88 band återstår att presentera!

 

Biljetterna släpps torsdagen den 27 oktober klockan 11:00 via Ticketmaster.

  

ÅTTA BAND TILL KLARA! Ytterligare åtta akter är nu klara för sommarens Sweden Rock Festival! Nytillskotten är de amerikanska thrashlegendarerna Testament , det ofta önskade göteborgska metalbandet Avatar , klassiska punk-/rock'n'rollbandet Sator , stekheta Thundermother som är nyss hemkomna från en USA-turné tillsammans med Scorpions, 30-årsfirande brittiska prog metalinstitutionen Threshold , ockulta retrorockarna Green Lung , samt de båda nya, svenska rockhoppen Hot Breath och Ström . Sedan tidigare är Iron Maiden, Ghost, Mötley Crüe, Def Leppard, Pantera, Gojira, Behemoth och Clutch klara för festivalen. 76 band återstår att presentera! Läs om alla klara band här!
Publicerad 24 november 2022 kl 17:46
BLACK WEEK i vår merchbutik Nu drar BLACK WEEK igång och vi sänker priserna på ett stort antal varor i vår merchbutik! T.ex. har vi rea på utvalda t-shirts, kepsar, klänningar/nattlinne, långärmade tröjor, skjortor m.m. Vi fyller också på med lite nya modeller av kepsar, mössor, hoodies m.m. Du hittar alla erbjudanden under kategorin BLACK WEEK. Välkommen in! TILL BUTIKEN
Publicerad 21 november 2022 kl 11:34
Ansökan till Nemis öppen! Studiefrämjandet och Sweden Rock Festival är stolta att för 16:e året erbjuda nya och hårt kämpande band möjligheten att uppträda på Nemis-scenen på Sweden Rock Festival. Nemis står för New Music In Sweden och är Studiefrämjandets konceptscen för ny musik i Sverige. Idag öppnar ansökan till landets viktigaste livescen för ny inhemsk hårdrock. Nemis är ett sedan många år tillbaka ett självklart inslag på många svenska festivaler. Scenen på Sweden Rock Festival är den mest långlivade av alla och arrangeras i sommar den 8 juni. Bland de band och artister som har gästat Nemis-scenen tidigt i sina karriärer finns bland andra...
Publicerad 14 november 2022 kl 12:27
PANTERA MED FLERA KLARA! I augusti utannonserades det att ett av metalhistoriens största och viktigaste band, Pantera , återförenas för bandets första turné på över 20 år. Nu är det klart att Phil Anselmo och Rex Brown tar sitt Pantera till Sweden Rock Festival i sommar! Konserten blir det enda Sverigestoppet på turnén! Klara för sommarens festival är även det franska, progressiva metalbandet Gojira , de polska extremmetallarna Behemoth samt det amerikanska rock/metalbandet Clutch . Sedan tidigare är Iron Maiden, Ghost, Mötley Crüe och Def Leppard bekräftade för festivalen. Ytterligare 84 band återstår att presentera.
Publicerad 9 november 2022 kl 09:28
EFTERLÄNGTAD UPPFÖLJARE Sedan många år tillbaka har vi på Sweden Rock Festival utvecklat en portfölj av egenbrandade alkoholhaltiga drycker, bestående av allt ifrån whisky till öl och rödvin. Och nu är det alltså dags igen! Denna gång är det den efterfrågade uppföljaren till vår uppskattade rom; Sweden Rock Spirits Premium Dark Rum , som välkomnas in i dryckesfamiljen. Sedan den förra romen, Sweden Rock Holy Spirit Rhum 15 YO, tog slut i lager är det många som hört av sig och undrat över när uppföljaren kommer. Lagom till det stundande 30-årsjubileumet lanserar vi därför den närbesläktade Sweden Rock Spirits Premium Dark Rum. Eftersom...
Publicerad 8 november 2022 kl 21:22
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK