AKTUELLA PRODUKTER

Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky

 

Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky är det första resultatet av Sweden Rocks samarbete med High Coast Distillery. Detta är en elegant och lättrökt Single Malt Whisky med toner av bland annat kokos och gräddkola, lagrad på både bourbonfat och amerikanska ekfat. Upplagan är som vanligt limiterad.

 

Doftmässigt avger Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky lättare röktoner med inslag av krusbär och päron. När den sedan når smaklökarna bjuder den på en rik smakpalett där man utöver den milda rökigheten, som påminner en aning om en god cigarr, hittar noter av gräddkola, cederträ och kokos. Det som sticker ut en aning och bidrar till den komplexa helheten är att man även kan ana smak av den klassiska pinnglassen Päronsplit. Eftersmaken är mer traditionell där lakrits, vanilj och en kvarvarande hint av tobak kan förnimmas.

 

Beställ

30 Years of Rock - Jubilee Edition Reserve Rum 

 

För att uppmärksamma den 30:e festivalen lanserar vi nu en mycket limiterad och exklusiv rom i endast 1500 exemplar. Jubileumsrommen består av en mix av årgångsrom från olika karibiska öar - och är förstås toppad med 30-årig rom.

 

Aromen är fruktig, med söta toner av bakad frukt och sockerkaka. Smaken bjuder på både färsk och bakad tropisk frukt, med en hint av mörkt farinsocker och vanilj. Tillägget av 30-årig rom levererar ordentligt djup och en sofistikerad komplexitet till smaken.

 

Oavsett om du är en kräsen dryckeskonnässör eller om du helt enkelt bara gillar en god rom, så vågar vi utlova en riktigt fin och njutbar smakupplevelse.

 

BESTÄLL

Sweden Rock 2023 Four Grains & Wine Cask Maltwhisky

 

Precis som 2022 års mycket uppskattade whisky, så är även årets variant tillverkad av innovativa Agitator Whiskymakare i Arboga. I år ville vi dock göra något utöver det vanliga, så denna whisky har lagrats i över tre år på rödvinsfat, bourbonfat och på tunnor som tidigare lagrat vitt portvin. Tillsammans bjuder den här fatkombinationen på fruktiga toner, vanilj och en härlig djupare sötma.

 

Istället för en traditionell single malt har vi valt att använda malt från de fyra sädesslagen vete, råg, korn och havre, vilket ger smaken en kul twist och resulterar i en whisky som är unik i sitt slag.

 

Dessutom tycker vi själva att förpackningsdesignen är en av våra absolut snyggaste hittills. Hoppas att ni gillar den lika mycket som vi!

 

BESTÄLL

Sweden Rock Spirits Premium Dark Rum

 

Eftersom många numera väljer en mörk rom av hög kvalitet som avec istället för mer traditionella val som whisky eller cognac, har processen med att ta fram Sweden Rock Spirits Premium Dark Rum präglats av kvalitetstänk på hög nivå.

 

Slutresultatet är en exklusiv och välbalanserad mix av olika romsorter från Dominikanska Republiken, och omfattar allt från helt olagrade varianter till en riktig smakexplosion som fått mogna på fat i hela 15 år. Den unika blandningen ger en rik och generös arom med toner av vanilj, knäck och torkad tropisk frukt.

 

När romen fått omfamna smaklökarna en stund framträder även en varm och rund smak med mörk choklad och russin i framkant. Den intensiva eftersmaken hänger kvar en bra stund, så man kan verkligen låta njutningen få ta sin tid.

 

Sweden Rock Spirits Premium Dark Rum fungerar rumstempererad och helt ren, med is eller som drinkbas. Det är helt enkelt den egna preferensen som får avgöra hur den avnjuts på bästa sätt!

 

BESTÄLL

Sweden Rock 2022 Single Malt Kastanj och Sherry

 

Årets whisky är tillverkad i Agitator Whiskymakares toppmoderna destilleri i Arboga. Destilleringen är nydanande. Med hjälp av ett vakuumsystem kontrolleras temperaturer och kokpunkter, något som är väldigt ovanligt inom tillverkningen av single malt whisky. Resultatet blir en ren och generöst fruktig whisky.

 

Sweden Rock 2022 Single Malt Kastanj och Sherry har huvudsakligen lagrats på nya fat av amerikansk ek, portugisisk kastanj samt fat som tidigare har innehållit sherry. Denna kombination resulterar i intensiva vaniljtoner och smaker som påminner om russin, dadlar och mörk frukt. Samtidigt ger kastanjefaten en torrare finish. En smakrik och välbalanserad whisky, helt enkelt!

 

BESTÄLL

Sweden Rock Spirits Kentucky Bourbon Whiskey

 

Vi har sedan länge varit sugna på att utöka vår dryckesfamilj med en riktigt bra amerikansk bourbon, och nu har vi äntligen hittat rätt!

 

Denna Kentucky Bourbon är smakrik och snyggt fyllig, med tydlig karaktär av kolade och rostade ekfat. Den har inslag av vanilj, muscavadosocker, torkad frukt och kolafudge, som ger ett knäckigt och kryddigt avslut.

 

Sweden Rock Spirits Kentucky Bourbon Whiskey finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

 

BESTÄLL

Small Batch - Akvavit

 

Bara någon mil från vårt festivalområde, i den historiska dryckesstaden Karlshamn, ligger One Nine Spirits. I samarbete med dem kan vi idag stolt presentera "Sweden Rock Small Batch AKVAVIT".

 

Detta är en hantverksmässigt destillerad akvavit, där den klassiska kryddan kummin möter röllekans örtiga karaktär och lakritstoner från anis. Malt adderar sedan en lätt rökighet och gifter samman kryddorna. Slutresultatet är en unik och välbalanserad dryck med spännande smakprofil som passar fint som snaps, men även som bas i en modern cocktail.

 

"Sweden Rock Small Batch AKVAVIT" har tagits fram i en mycket begränsad upplaga på endast 2000 flaskor, och vi har inga planer på att tillverka fler när de tar slut.

 

BESTÄLL

Sweden Rock Spirits Gin

 

NORJE är inte bara platsen där vår älskade festival går av stapeln varje år, utan orten är nu närvarande även i vår första egna gin! Drycken är nämligen smaksatt med gurka som odlats på Gummagården, en kilometer från festivalområdet.

 

Sweden Rock Spirits Distilled Gin är en premiumdryck med tydlig doft och smak av enbär, citrus och gurka, med toner av koriander. För ginälskaren passar den utmärkt att avnjutas som den är, eller varför inte i en lyxig G&T eller cocktail? Ni hittar receptförslag här!

 

Sweden Rock Spirits Distilled Gin är tyvärr slut i lager.

TIDIGARE PRODUKTER

spirits-rhum-11.jpg

SWEDEN ROCK SPIRITS 15 Y.O XO RHUM (SOLD OUT)

Type of Beverage: Dark Rhum
Origin: Guyana
Volume: 700 ml
Alc.vol.: 40%
Producer: Götene Vin & Spritfabrik
Barrels: Ex bourbon casks, 200l
Aged: 5-15 years

srf_25produktbild_1.jpeg

SWEDEN ROCK 25TH ANNIVERSARY RUM (SOLD OUT)

Type of Beverage: Dark Rum
Origin: Guyana
Volume: 700 ml
Alc.vol: 40%
Barrels: Bourbon Cask
Producer: Herman Jansen B.V

srf_21_productpicture.jpegSWEDEN ROCK 21 NY AMERIKANSK EK (SOLD OUT)
Type of Beverage: Single Malt Whisky
Origin: Sweden
Volume: 700 ml
Alc.vol. 40%
Producer: Agitator Whiskymakare / Box Destilleri

srf_20_productpic.jpegSWEDEN ROCK 20 SINGLE MALT WHISKY OLOROSO SHERRY (SOLD OUT)
Type of Beverage: Single Malt Whisky
Origin: Sweden
Volume: 700 ml
Alc.vol. 40%
Producer: Mackmyra Svensk Whisky AB

srf_19_productpic.jpegSWEDEN ROCK 19 SINGLE MALT KAFFE (SOLD OUT)
Type of Beverage: Single Malt Whisky
Origin: Sweden
Volume: 700 ml
Alc.vol. 40%
Producer: Mackmyra Svensk Whisky AB

psrf_18_productpic.jpegSWEDEN ROCK 18 RÖK (SOLD OUT)
Type of Beverage: Single Malt Whisky
Origin: Sweden
Volume: 700 ml
Alc.vol. 40%
Producer: Mackmyra Svensk Whisky AB

sweden_rock_17_produktbild.jpeg

SWEDEN ROCK 17 SINGLE MALT BOURBON CASK (SOLD OUT)
Type of Beverage: Single Malt Whisky
Origin: Sweden
Volume: 700 ml
Alc.vol. 40%
Producer: Mackmyra Svensk Whisky AB

srf_16_produktbild.jpegSWEDEN ROCK 16 LIMITED EDITION (SOLD OUT)
Type of Beverage: Single Malt Based Spirit
Origin: Sweden
Volume: 700 ml
Alc.vol. 38%
Producer: Mackmyra Svensk Whisky AB

srf_15_produktbild_1.jpegSWEDEN ROCK 2015 LIMITED EDITION (SOLD OUT)
Type of Beverage: Single Malt Whisky
Origin: Sweden
Volume: 700 ml
Alc.vol. 40%
Producer: Mackmyra Svensk Malt Whisky AB

OK

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år.

GÅ VIDARE