Ett kvartssekel av rock

13ba35d1-8923-4dca-9753-3c2a880a944f.png

Om bara en dryg månad går den 25:e upplagan av Sweden Rock Festival av stapeln!

 Det är inte många svenska musikfestivaler som har överlevt 25 år i rad. Att just denna skulle göra det var nog också ganska otippat, då när den drog igång under namnet Sommarfestivalen i Olofström 1992. Kritiska röster hävdade att återväxten saknades, och att det bara var en tidsfråga innan både band och publik skulle bli för gamla för att åka på festivaler. Hårdrocken som genre bedömdes kort och gott att vara på väg att dö ut.

 

Sedan 1992 har Sweden Rock Festival gått från en 1-dagsfestival, till fyra dagar och fem scener med världsartister och gäster från över 50 länder. Sammanlagt har 959 olika band spelat på festivalen genom åren (2016 års band inkluderade), och mängder med oförglömliga minnen har skapats. Ni som har varit med riktigt länge, kanske minns t.ex. när Leslie West från Mountain gästspelade med Deep Purple på "Smoke on the water" 1994, eller när Iron Maiden-sångaren Bruce Dickinson sjöng Tom Jones-örhänget "Delilah" som extranummer 2002. Ännu fler kommer nog ihåg Mötley Crües spektakulära spelning 2005, för att inte nämna Aerosmiths omtalade gig 2007. Men även de lite udda inslagen har etsat sig fast; för vem minns inte "Team Cans" 2008, Electric Banana Band 2014 eller alla överraskningsuppträdanden med Goda Grannar genom åren?

 

Lagom till att den 25:e upplagan av Sweden Rock nu går av stapeln, kan vi konstatera att rock och hårdrock är större än någonsin och att många band som drog igång redan på 60- och 70-talen fortfarande är aktiva. Samtidigt myllrar det av nya, intressanta akter. Sweden Rock Festival står stadigt, och har gjort så även i perioder det har stormat på den svenska festivalscenen. Vi har dessutom gått från att mötas av en viss skepsis, till att sedan länge omfamnas av bygden. "Årets Företag", kulturpris, AAA, Gasell och "Blekinges Bästa Evenemang" är bara några av de utmärkelser som vi fått under senare år. 

 

Vi vill rikta ett gigantiskt tack till alla som genom åren har bidragit till att forma Sweden Rock Festival till vad det är idag. Alla tusentals fantastiska medarbetare som har lärt sig festivalen utan och innan, alla proffsiga samarbetspartners och leverantörer som har hjälpt oss med oumbärliga tjänster, maskiner, fordon och material och alla hundratals artister som gjort oförglömliga konserter.

 

Men framför allt vill vi tacka er besökare som väljer att återkomma till oss år efter år och som har skapat den vänskapliga, familjevänliga stämning som numera är festivalens främsta signum.

 

Det har varit en fantastisk resa så här långt och vi hoppas på 25 år till!

  

Nya appen är här! Nya Sweden Rock-appen är nu nedladdningsbar på App Store och Google Play! (Sök på ''Sweden Rock 2018''.) Tänk på att om du har den gamla appen kvar på din telefon, så behöver du ta bort den innan du laddar ner den nya. Under våren kommer vi kontinuerligt att fylla på i appen med information, spelschema, aktiviteter, karta m.m. Men hämta gärna hem den redan nu, lyssna in dig på banden och tagga igång inför årets festival!
Publicerad 9 februari 2018 kl 11:36
Sveriges färskaste hårdrock klar för Sweden Rock COLDTEARS, FRONTBACK, GAIN ELEVEN, GUAPA, HEDDA HATAR, NALA, NEKROKRAFT och SPIRAL SKIES . Så heter de åtta band som till slut knep de åtråvärda platserna på NEMIS-scenen i sommar. Vårt samarbete med Studiefrämjandet kring främjandet av ny hårdrocksmusik går nu in på sitt trettonde år. Och intresset är stort, både för att själv stå på scenen och för att stå i publiken! ''Det är otroligt många kompetenta band som söker till scenen varje år, vilket gör det här skitsvårt men jätteroligt'', berättar Burt von Bolton, ansvarig för Nemis på Studiefrämjandets riksförbund. ''De som tycker att rocken är död borde rikta blicken...
Publicerad 1 februari 2018 kl 09:58
Onsdags, torsdags och fredagsbiljetterna är nu slut! Nu är samtliga 1-dagsbiljetter till onsdagen, torsdagen och fredagen helt slut. Det finns fortfarande några få kvar till lördagen kvar. Vi vet att det är många tusen som blivit utan biljett trots att man har gått in i kön kl 12, men så blir det tyvärr när det finns fler köpare än biljetter. Vi förstår att många är besvikna och vi har själva aldrig varit med om denna enorma anstormning. Samtidigt är vi förstås glada och tacksamma över det stora intresset!
Publicerad 26 januari 2018 kl 12:22
Om att köpa 1-dagsbiljett Imorgon torsdagen den 25 januari kl. 10:00 släpps 1-dagsbiljetterna till sommarens Sweden Rock Festival! Att döma av hur snabbt försäljningen av 3- och 4-dagarsbiljetter gick, så gäller det nog att hänga på låset om du vill försöka lägga vantarna på en 1-dagsbiljett. I år säljer vi biljetterna med hjälp av Ticketmaster. För dig som biljettköpare är det ingen större förändring. Du hittar förstås fortfarande biljetterna här på vår hemsida, samt även direkt via Ticketmasters egna sida: www.ticketmaster.se Tips för att köpet ska gå så smidigt som möjligt För att kunna köpa biljetter behöver du vara inloggad hos Ticketmaster. Har du inte...
Publicerad 24 januari 2018 kl 12:16
The Darkness och Glenn Hughes klara Två nya akter är nu bekräftade för Sweden Rock Festival: The Darkness och Glenn Hughes performs classic Deep Purple. The Darkness fick ett smått sensationellt genombrott med debutplattan ''Permission to land'' och hitsingeln ''I believe in a thing called love'' 2003. Efter ett 90-tal där allt som påminde om föregående decennium skyddes som pesten fick The Darkness världen att digga klassisk, melodisk partyhårdrock igen. Många missade dem pga sen speltid sist de var på Sweden Rock - nu återkommer de för en eftermiddagsspelning! Glenn Hughes slog igenom på bred front tack vare sin tid i Deep Purple på 70-talet. Nu turnerar...
Publicerad 24 januari 2018 kl 09:55
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

 

Vi använder cookies