Vinnarna i vår bandtävling korade!

bandtavlin16-1_0.pngSå var då årets bandtävling avslutad och de fyra vinnarna är korade. På första plats kom norska sleazerockarna NITERAIN, på andra plats melodisk hårdrock i form av svenska SAFFIRE, och på tredje plats amerikanska WARNER DRIVE.
Förutom dessa tre så plockar vi Sweden Rocks bandbokningsgrupp ut ett band som vi ger vårt "wild card" till. I år väljer vi amerikanska BANDITOS, som levererar en mäktig mix
av bluegrass, country, punk, sydstatsrock, boogie rock n roll m.m..
Ett stort grattis till alla fyra banden! Vi ser fram emot att se er på årets festival.
Stort tack och lycka till önskar vi alla andra band som deltagit i tävlingen. Totalt fick vi i år in över 280 000 röster, vilket är rekord!
De vinnande banden kommer att bli kontaktade av oss inom kort..

 

1. NITERAIN - NORGE

 

2. SAFFIRE - SVERIGE

 

3. WARNER DRIVE - USA

 

Wild Card. BANDITOS - USA

 

Slutställning i finalröstningen:

1. NiteRain - Norway
2. Saffire - Sweden
3. Warner Drive - USA
4. Frontback - Sweden
5. Strangers - Spain
6. The Pete Flesh Deathtrip - Sweden
7. Reverse Grip - Canada
8. Banditos - USA
9. Friday Night Specials - Sweden
10. Sold My Soul - Poland h
11. Eleine - Sweden
12. Jolly Joker - Spain
13. With Heavy Hearts - Sweden
14. Permian Incident - Norway
15. Gaelbah - Spain
16. Mr. Riot - Italy
17. The Gloria Story - Sweden
18. Eden's Curse - UK
19. Blacksmith Legacy - Sweden h
20. Fearless - Sweden
21. Stone Brigade - Sweden
22. Fejd - Sweden
23. My Dear Addiction - Sweden
24. Emma Varg - Sweden
25. Forever Still - Denmark

 

Hackensack ställer in. Buckets Rebel Heart ersätter. Vi måste tyvärr meddela att Hackensack tvingas att ställa in sin spelning på årets festival p.g.a. sjukdom. Ersättare blir BUCKETS REBEL HEART. Gitarristen Dave ''Bucket'' Colwell har en gedigen bakgrund inom hård bluesrock - han har bland annat spelat med ASAP (Adrian Smith And Project), Humble Pie och inte minst Bad Company, vars sångare Paul Rodgers berömmande beskrivit honom som ''en av de få som kan skriva inspirerade treackordslåtar''. Buckets Rebel Heart kommer att spela på samma tid som Hackensack hade. Lördag 9 juni 19.45 - 20.45.
Publicerad 3 May 2018 kl 14:48
Nyheter och uppgraderingar 2018 2018 är ett spännande år i Sweden Rock Festivals historia, med stora band och omfattande scenproduktioner. Då vi även ökar maxkapaciteten från 33 000 till 35 000 sålda biljetter per dag, har vi lagt mycket tid och resurser på att försäkra oss om att erbjuda årets festivalbesökare en riktigt bra festivalupplevelse med fokus på service och säkerhet. Det mesta på festivalområdet kommer att se ut precis som vanligt, men nedan berättar vi om några nyheter och uppgraderingar som kan vara bra att känna till. Förbättrade scener och teknik - En av dom viktigaste faktorerna för att få...
Publicerad 27 April 2018 kl 10:32
Tidtabell för bussar till närliggande orter klar Nu är tidtabellen för pendlarbussarna mellan festivalområdet och närliggande orter klar. Precis som de två senaste åren blir det bussbolaget Swebus som ansvarar för pendlarbussarna, och även i år går det att förköpa både enkelbiljetter och bussåkarmband. Läs mer här .
Publicerad 26 April 2018 kl 16:48
SPELSCHEMA OCH ERSÄTTARE KLARA Nu är 2018 års spelschema klart! Dessutom kan vi idag också presentera Joe Lynn Turners ersättare THE QUIREBOYS, som med sin tidlösa (hård)rock'n'roll kommer att inta Sweden-scenen redan på festivalens första dag. Kolla in spelschemat här
Publicerad 20 April 2018 kl 09:34
Sista banden klara, årets line-up komplett! Idag har vi glädjen att presentera: Backyard Babies, Battle Beast, Dark Tranquillity, Stratovarius, Dark Funeral, Lacuna Coil, Crashdïet, Misery Loves Co, Pestilence, The Raven Age och Rockklassiker Allstars . Dessutom kan vi berätta att Astral Doors kommer att sköta årets nationaldagsfirande onsdagen den 6 juni. Tyvärr måste vi även informera om att Electric Mary ställer in sin spelning av hälsoskäl. I och med dagens släpp är de sista banden till årets Sweden Rock Festival klara och samtliga 83 akter är nu bekräftade. Vi jobbar för fullt med att färdigställa årets spelschema och hoppas att kunna presentera det inom kort!
Publicerad 6 April 2018 kl 09:07
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

 

Vi använder cookies