Sweden Rock och Sverige för UNHCR i samarbete

unhcr.jpgKärleken till hårdrock förenar människor tvärs över landsgränser. På Sweden Rock Festival samlas varje år folk från femtio länder för att tillsammans njuta av rock, umgänge och god stämning - för att uppleva en känsla av stark gemenskap.

 

Under 2016-2017 kommer Sweden Rock att stödja Sverige för UNHCR. Valet av samarbetspartner var enkelt. Just nu är det fler människor på flykt runt om i världen än någonsin tidigare. På uppdrag av FN leder UNHCR arbetet med att skydda dessa människor undan krig och förföljelse. UNHCR delar ut nödhjälp, kämpar för deras mänskliga rättigheter och ger människor på flykt en bättre framtid. Människor som är på flykt har ofta lämnat allt bakom sig för att göra den farliga resan till säkerhet. UNHCR är på plats i alla världens stora konflikter och ger akut nödhjälp som tak över huvudet, mat, vatten och sjukvård. De flesta flyktingar vill återvända hem. När det inte är möjligt ger UNHCR dem en chans att bygga upp sina liv på nytt. UNHCR är en av världens främsta humanitära organisationer och har fått Nobels fredspris två gånger.

AUKTION AV SIGNERADE ELGITARRER

Vi startar upp samarbetet genom att, tillsammans med Gibson och Fender, genomföra en auktion, där vi säljer signerade gitarrer och där intäkterna går direkt till UNHCRs arbete.

 

De nio gitarrer som vi med hjälp av Tradera kommer att auktionera ut är signerade av Judas Priest, Twisted Sister, Slash, Ace Frehley, Blackberry Smoke, Shinedown, The Hellacopters, Dave Mustaine från Megadeth och Sabaton. Vi återkommer med mer info när auktionen är uppe och igång.

 

Senare under året kommer vi att genomföra ytterligare stödjande aktiviteter, och under Sweden Rock Festival 2017 kommer du att kunna träffa representanter för Sverige för UNHCR på plats.

VILL DU VARA MED?

Vill du vara med och bidra till insamlingen, kan du antingen bjuda på en av gitarrerna, eller helt enkelt sms:a SRF till 729 80, så skänker du 100 kr till UNHCR:s livräddande arbete. 

Black Star Riders på Sveriges Radio P4 ikväll! Ikväll sänder Sveriges Radio P4 Black Star Riders konsert från sommarens Sweden Rock Festival. Sändningen startar 20.06. Inte missa! Klicka här!
Publicerad 19 januari 2018 kl 12:42
1-DAGSBILJETTER Nu är datumet spikat! Torsdagen den 25:e januari kl. 09:00 släpps 1-dagsbiljetterna till Sweden Rock Festival 2018.
Publicerad 16 januari 2018 kl 13:07
Sista chansen på 2017 års merch. I helgen är det sista chansen att köpa vår merch med 2017 års motiv. 50% är det som gäller på de plaggen. Under helgen har vi också 10% på hela det övriga sortimentet (rabatten är redan avdragen) och fri frakt över 300:- inom Sverige. Det är värt att titta in och göra ett fynd! Trevlig helg. www.swedenrock.com/butik
Publicerad 10 januari 2018 kl 14:09
Info om 1-dagsbiljetter Just nu får vi många frågor om när 1-dagsbiljetterna kommer att släppas till försäljning. Datum för detta är inte satt ännu, men precis som vanligt så planerar vi att släppa 1-dagsbiljetterna när line-up och speldagar är i det närmsta klara - så att du ska veta vilket band som spelar vilken dag innan du köper din biljett. Så fort vi har ett datum för släppet kommer vi att kommunicera ut det här på hemsidan och på vår facebooksida. Så håll utkik för mer info inom kort!
Publicerad 12 januari 2018 kl 13:19
En ny omgång band klara! MESHUGGAH, URIAH HEEP, BUCKCHERRY, BARONESS, COVEN, DESTRUCTION, FOCUS och TORCH är nu klara för Sweden Rock Festival 2018. Umeås Meshuggah har tänjt på gränserna för vad som är tekniskt möjligt inom hård metal sedan tidigt 90-tal. Deras intensiva ljusshow gör sig bäst i mörker och därför avslutar bandet fredagens festligheter, med start direkt efter Ozzy Osbournes konsert. Bekräftade för festivalen är även ett av 70-talets allra största hårdrocksband, Uriah Heep, det kaliforniska rockbandet Buckcherry, SRF-debuterande rock/metalbandet Baroness, ockulta 60-talspionjärerna Coven med sångerskan Jinx Dawson i spetsen, det klassiska tyska thrash metalbandet Destruction, holländska progikonerna Focus samt ett av de första svenska...
Publicerad 19 december 2017 kl 18:22
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

 

Vi använder cookies