NEMIS främjar ny musik i Sverige

nemis_0.jpgFör tolfte året i rad kommer NEMIS - New Music In Sweden - att vara en del av Sweden Rock Festival 2017. Nemis är  Studiefrämjandets livescen för dig som kommit lite längre i musikkarriären. Kanske har du och din grupp släppt egen musik och fått några fina recensioner och gjort flera framgångsrika gig i dina hemtrakter. Då kan det vara dags att visa upp sig i lite proffsigare sammanhang. Studiefrämjandet arrangerar Nemis på landets bästa klubbar och festivaler, varav alltså Sweden Rock Festival är en av dem.

 

- Nemis bidrar till att nya svenska hårdrocksband föds, får en chans att utveckla och visa upp sig. Givetvis uppmuntrar vi all form av tillväxt inom hårdrocksgenren, och det är därför som vi varje år viker åtta speltider till de nya band som Studiefrämjandet väljer ut, säger Martin Forssman, bokningsansvarig och vice VD för festivalen.

 

Ansök om att få spela

För att få delta i uttagningen till Nemis på Sweden Rock får bandet/artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Nemis är en möjlighet som finns till för musiker som har studiecirkel hos Studiefrämjandet. Har du ingen studiecirkel i musik är du varmt välkommen att kontakta Studiefrämjandet där du bor (www.studieframjandet.se/musik)

Ansökan sker via http://www.studieframjandet.se/Nemis/Om-NEMIS/Festivalscener/Sweden-Rock-Festival-2017/ senast den 5 februari och de band/artister som blir aktuella för festivalen kontaktas av Studiefrämjandet Musik senast den 10 februari.

 

För mer information om Nemis på Sweden Rock Festival kontakta Burt von Bolton på Studiefrämjandet riksförbundet:

burt.von.bolton@ studieframjandet.se 08-545 707 36

Black Star Riders på Sveriges Radio P4 ikväll! Ikväll sänder Sveriges Radio P4 Black Star Riders konsert från sommarens Sweden Rock Festival. Sändningen startar 20.06. Inte missa! Klicka här!
Publicerad 19 januari 2018 kl 12:42
1-DAGSBILJETTER Nu är datumet spikat! Torsdagen den 25:e januari kl. 09:00 släpps 1-dagsbiljetterna till Sweden Rock Festival 2018.
Publicerad 16 januari 2018 kl 13:07
Sista chansen på 2017 års merch. I helgen är det sista chansen att köpa vår merch med 2017 års motiv. 50% är det som gäller på de plaggen. Under helgen har vi också 10% på hela det övriga sortimentet (rabatten är redan avdragen) och fri frakt över 300:- inom Sverige. Det är värt att titta in och göra ett fynd! Trevlig helg. www.swedenrock.com/butik
Publicerad 10 januari 2018 kl 14:09
Info om 1-dagsbiljetter Just nu får vi många frågor om när 1-dagsbiljetterna kommer att släppas till försäljning. Datum för detta är inte satt ännu, men precis som vanligt så planerar vi att släppa 1-dagsbiljetterna när line-up och speldagar är i det närmsta klara - så att du ska veta vilket band som spelar vilken dag innan du köper din biljett. Så fort vi har ett datum för släppet kommer vi att kommunicera ut det här på hemsidan och på vår facebooksida. Så håll utkik för mer info inom kort!
Publicerad 12 januari 2018 kl 13:19
En ny omgång band klara! MESHUGGAH, URIAH HEEP, BUCKCHERRY, BARONESS, COVEN, DESTRUCTION, FOCUS och TORCH är nu klara för Sweden Rock Festival 2018. Umeås Meshuggah har tänjt på gränserna för vad som är tekniskt möjligt inom hård metal sedan tidigt 90-tal. Deras intensiva ljusshow gör sig bäst i mörker och därför avslutar bandet fredagens festligheter, med start direkt efter Ozzy Osbournes konsert. Bekräftade för festivalen är även ett av 70-talets allra största hårdrocksband, Uriah Heep, det kaliforniska rockbandet Buckcherry, SRF-debuterande rock/metalbandet Baroness, ockulta 60-talspionjärerna Coven med sångerskan Jinx Dawson i spetsen, det klassiska tyska thrash metalbandet Destruction, holländska progikonerna Focus samt ett av de första svenska...
Publicerad 19 december 2017 kl 18:22
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

 

Vi använder cookies