Ett kvartssekel av rock

13ba35d1-8923-4dca-9753-3c2a880a944f.png

Om bara en dryg månad går den 25:e upplagan av Sweden Rock Festival av stapeln!

 Det är inte många svenska musikfestivaler som har överlevt 25 år i rad. Att just denna skulle göra det var nog också ganska otippat, då när den drog igång under namnet Sommarfestivalen i Olofström 1992. Kritiska röster hävdade att återväxten saknades, och att det bara var en tidsfråga innan både band och publik skulle bli för gamla för att åka på festivaler. Hårdrocken som genre bedömdes kort och gott att vara på väg att dö ut.

 

Sedan 1992 har Sweden Rock Festival gått från en 1-dagsfestival, till fyra dagar och fem scener med världsartister och gäster från över 50 länder. Sammanlagt har 959 olika band spelat på festivalen genom åren (2016 års band inkluderade), och mängder med oförglömliga minnen har skapats. Ni som har varit med riktigt länge, kanske minns t.ex. när Leslie West från Mountain gästspelade med Deep Purple på "Smoke on the water" 1994, eller när Iron Maiden-sångaren Bruce Dickinson sjöng Tom Jones-örhänget "Delilah" som extranummer 2002. Ännu fler kommer nog ihåg Mötley Crües spektakulära spelning 2005, för att inte nämna Aerosmiths omtalade gig 2007. Men även de lite udda inslagen har etsat sig fast; för vem minns inte "Team Cans" 2008, Electric Banana Band 2014 eller alla överraskningsuppträdanden med Goda Grannar genom åren?

 

Lagom till att den 25:e upplagan av Sweden Rock nu går av stapeln, kan vi konstatera att rock och hårdrock är större än någonsin och att många band som drog igång redan på 60- och 70-talen fortfarande är aktiva. Samtidigt myllrar det av nya, intressanta akter. Sweden Rock Festival står stadigt, och har gjort så även i perioder det har stormat på den svenska festivalscenen. Vi har dessutom gått från att mötas av en viss skepsis, till att sedan länge omfamnas av bygden. "Årets Företag", kulturpris, AAA, Gasell och "Blekinges Bästa Evenemang" är bara några av de utmärkelser som vi fått under senare år. 

 

Vi vill rikta ett gigantiskt tack till alla som genom åren har bidragit till att forma Sweden Rock Festival till vad det är idag. Alla tusentals fantastiska medarbetare som har lärt sig festivalen utan och innan, alla proffsiga samarbetspartners och leverantörer som har hjälpt oss med oumbärliga tjänster, maskiner, fordon och material och alla hundratals artister som gjort oförglömliga konserter.

 

Men framför allt vill vi tacka er besökare som väljer att återkomma till oss år efter år och som har skapat den vänskapliga, familjevänliga stämning som numera är festivalens främsta signum.

 

Det har varit en fantastisk resa så här långt och vi hoppas på 25 år till!

  

1-DAGSBILJETTSLÄPPET BLIR KL. 10:00 Eftersom det av misstag kommunicerats ut två olika klockslag för släppet av 1-dagsbiljetter nu på torsdag, så kommer vi för säkerhets skull att använda den senare tiden. Med andra ord blir släppet kl. 10:00 den 25 januari!
Publicerad 22 januari 2018 kl 10:08
Black Star Riders på Sveriges Radio P4 ikväll! Ikväll sänder Sveriges Radio P4 Black Star Riders konsert från sommarens Sweden Rock Festival. Sändningen startar 20.06. Inte missa! Klicka här!
Publicerad 19 januari 2018 kl 12:42
Sista chansen på 2017 års merch. I helgen är det sista chansen att köpa vår merch med 2017 års motiv. 50% är det som gäller på de plaggen. Under helgen har vi också 10% på hela det övriga sortimentet (rabatten är redan avdragen) och fri frakt över 300:- inom Sverige. Det är värt att titta in och göra ett fynd! Trevlig helg. www.swedenrock.com/butik
Publicerad 10 januari 2018 kl 14:09
Info om 1-dagsbiljetter Just nu får vi många frågor om när 1-dagsbiljetterna kommer att släppas till försäljning. Datum för detta är inte satt ännu, men precis som vanligt så planerar vi att släppa 1-dagsbiljetterna när line-up och speldagar är i det närmsta klara - så att du ska veta vilket band som spelar vilken dag innan du köper din biljett. Så fort vi har ett datum för släppet kommer vi att kommunicera ut det här på hemsidan och på vår facebooksida. Så håll utkik för mer info inom kort!
Publicerad 12 januari 2018 kl 13:19
En ny omgång band klara! MESHUGGAH, URIAH HEEP, BUCKCHERRY, BARONESS, COVEN, DESTRUCTION, FOCUS och TORCH är nu klara för Sweden Rock Festival 2018. Umeås Meshuggah har tänjt på gränserna för vad som är tekniskt möjligt inom hård metal sedan tidigt 90-tal. Deras intensiva ljusshow gör sig bäst i mörker och därför avslutar bandet fredagens festligheter, med start direkt efter Ozzy Osbournes konsert. Bekräftade för festivalen är även ett av 70-talets allra största hårdrocksband, Uriah Heep, det kaliforniska rockbandet Buckcherry, SRF-debuterande rock/metalbandet Baroness, ockulta 60-talspionjärerna Coven med sångerskan Jinx Dawson i spetsen, det klassiska tyska thrash metalbandet Destruction, holländska progikonerna Focus samt ett av de första svenska...
Publicerad 19 december 2017 kl 18:22
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

 

Vi använder cookies