Ett kvartssekel av rock

13ba35d1-8923-4dca-9753-3c2a880a944f.png

Om bara en dryg månad går den 25:e upplagan av Sweden Rock Festival av stapeln!

 Det är inte många svenska musikfestivaler som har överlevt 25 år i rad. Att just denna skulle göra det var nog också ganska otippat, då när den drog igång under namnet Sommarfestivalen i Olofström 1992. Kritiska röster hävdade att återväxten saknades, och att det bara var en tidsfråga innan både band och publik skulle bli för gamla för att åka på festivaler. Hårdrocken som genre bedömdes kort och gott att vara på väg att dö ut.

 

Sedan 1992 har Sweden Rock Festival gått från en 1-dagsfestival, till fyra dagar och fem scener med världsartister och gäster från över 50 länder. Sammanlagt har 959 olika band spelat på festivalen genom åren (2016 års band inkluderade), och mängder med oförglömliga minnen har skapats. Ni som har varit med riktigt länge, kanske minns t.ex. när Leslie West från Mountain gästspelade med Deep Purple på "Smoke on the water" 1994, eller när Iron Maiden-sångaren Bruce Dickinson sjöng Tom Jones-örhänget "Delilah" som extranummer 2002. Ännu fler kommer nog ihåg Mötley Crües spektakulära spelning 2005, för att inte nämna Aerosmiths omtalade gig 2007. Men även de lite udda inslagen har etsat sig fast; för vem minns inte "Team Cans" 2008, Electric Banana Band 2014 eller alla överraskningsuppträdanden med Goda Grannar genom åren?

 

Lagom till att den 25:e upplagan av Sweden Rock nu går av stapeln, kan vi konstatera att rock och hårdrock är större än någonsin och att många band som drog igång redan på 60- och 70-talen fortfarande är aktiva. Samtidigt myllrar det av nya, intressanta akter. Sweden Rock Festival står stadigt, och har gjort så även i perioder det har stormat på den svenska festivalscenen. Vi har dessutom gått från att mötas av en viss skepsis, till att sedan länge omfamnas av bygden. "Årets Företag", kulturpris, AAA, Gasell och "Blekinges Bästa Evenemang" är bara några av de utmärkelser som vi fått under senare år. 

 

Vi vill rikta ett gigantiskt tack till alla som genom åren har bidragit till att forma Sweden Rock Festival till vad det är idag. Alla tusentals fantastiska medarbetare som har lärt sig festivalen utan och innan, alla proffsiga samarbetspartners och leverantörer som har hjälpt oss med oumbärliga tjänster, maskiner, fordon och material och alla hundratals artister som gjort oförglömliga konserter.

 

Men framför allt vill vi tacka er besökare som väljer att återkomma till oss år efter år och som har skapat den vänskapliga, familjevänliga stämning som numera är festivalens främsta signum.

 

Det har varit en fantastisk resa så här långt och vi hoppas på 25 år till!

  

SWEDEN ROCK-KOLLO: ANMÄLAN ÖPPEN! Gillar du att spela hårdrock och är tjej eller transperson mellan 13 - 17 år? Nu kan du ansöka till Sweden Rock-kollo , som går av stapeln 2 - 5 juni 2019! På kollot får du spela, snacka och andas hårdrock i fyra dagar, inspireras av kvinnor i branschen, hänga med likasinnade och ha allmänt kul. Kollot avslutas sedan med ett spännande studiebesök på Sweden Rock Festival! Läs mer och ansök på www.studieframjandet.se/swedenrockkollo nu! Dela och sprid gärna detta till tjejer du tror kan vara intresserade!
Publicerad 15 januari 2019 kl 10:59
Ytterligare 10 band klara! Idag kan vi presentera ytterligare 10 akter till sommarens festival. De senaste tillskotten till startfältet är brittiska heavy metallegendarerna Saxon , nya konstellationen Deadland Ritual - som utgörs av Geezer Butler (ex-Black Sabbath), Matt Sorum (ex-Guns n' Roses), Steve Stevens (Billy Idol) och Franky Perez (Apocalyptica) - polska black metalstjärnskottet Batushka , stockholmska funkrockarna Electric Boys , Blue Öyster Cult/Alice Cooper-avfällingen Blue Coupe , partystonerkvartetten Royal Republic , schlagermetalbandet Dynazty , keltiskinfluerade Sir Reg , rock'n'rollkanadensarna T he Wild! samt italienska musikhögskoletrion Black Mamba . 60 av totalt 82 akter till 2019 års festival är därmed presenterade, inklusive bland andra Kiss,...
Publicerad 19 december 2018 kl 00:49
3-DAGARS SLUTSÅLDA! VI HAR VÄRLDENS BÄSTA PUBLIK! Nu är alla 3-dagarsbiljetter också slut. Stort TACK för att ni väljer att återvända till vår festival år efter år. Det är ni som gör vår festival till vad den är! Nu är det bara att räkna ner till sommaren 2019, och se fram emot ett antal band till som ska in i vår line-up. För er som fortfarande saknar biljett, så finns det fortfarande ett fåtal 4-dagars VIP-biljetter kvar . 1-dagsbiljetterna beräknas släppas senare i vinter, mer information kommer när det närmar sig.
Publicerad 18 december 2018 kl 18:15
Easy Action återförenas på Sweden Rock! 1986 släpptes en av den melodiösa svenska hårdrockens största klassiker, Easy Actions album "That makes one" . Strax därefter värvades gitarristen Kee Marcello till Europe och det lovande bandet föll samman. Sångaren Tommy Nilsson blev en av Sveriges mest framgångsrika soloartister tack vare hits som "Öppna din dörr", "En dag", "Allt som jag känner" och "Dina färger var blå". Kee fick några framgångsrika år i Europe och har därefter bland annat släppt flera soloalbum, en uppmärksammad biografi och medverkat i musikalen "Rock of ages". Tommy Nilsson sjunger hårdrock igen efter 33 år En tidigare upplaga av Easy Action, med Zinny Zan...
Publicerad 18 december 2018 kl 09:38
Sista dagen att beställa för leverans innan jul! God jul alla rockers! Vill ni vara säkra på att tomten skall hinna leverera era klappar innan jul, så se till att lägga er beställning idag den 18:e december innan klockan 12. Om ni fortfarande inte har hittat rätt present, så säljer vi nu även presentkort! Välkomna in till Sweden Rock Merch , och God Jul!
Publicerad 17 december 2018 kl 23:43
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock