banner-web-2021_1.jpg

INSTÄLLT: FRÅGOR OCH SVAR

 

Vilka datum går Sweden Rock Festival 2021 av stapeln?

Som vanligt hålls festivalen under vecka 23, och 2021 år blir datumen 9 - 12 juni.

 

Behöver jag göra något om jag vill använda min 2020 års biljett till 2021 års festival?

Nej, din 2020 års biljett kommer nu automatiskt att vara giltig för samma festivaldagar nästa år. Vill du behålla biljetten och komma nästa år istället behöver du alltså inte göra någonting.

 

Går det att flytta med även inköpta 1-dagarsbiljetter till 2021?

Ja, det går bra. Alla biljettyper går att behålla och använda 2021 istället.

 

Går det att byta dag på sin redan inköpta 1-dagsbiljett (t.ex. byta en inköpt fredagsbiljett 2020 mot en lördagbiljett 2021)?

Ja, det kommer att vara möjligt, men först senare under nästa säsong när line-upen för 2021 är spikad och klar. Vill du byta dag på din 1-dagsbiljett, behåll den nu. Du kommer sedan att få förtur att välja ny dag innan vi släpper upp eventuellt nya 1-dagsbiljetter till försäljning. I bytet behåller du värdet på din biljett. Detaljer om exakt hur detta ska gå till kommer senare.

 

Om jag vill få en återbetalning för min biljett, hur gör jag då?

Alla som köpt biljetter från Ticketmaster kommer att få ett mail med information om hur återbetalning kommer att gå till, men några av detaljerna kan du läsa om här nedan.

 

När och hur får jag pengarna tillbaka?

Tidsperioden för att returnera inköpt biljett löper från den 4 - 31 maj. Begäran om återbetalning görs via ett formulär som skickas ut till alla biljettköpare via mail den 4 maj. Återbetalningen kommer sedan att hanteras så fort som möjligt därefter, men observera att det kan ta upp till en månad från att du skickat in din ansökan. Pengarna kommer tillbaka till samma betalsätt som användes vid köpet.

 

Jag har köpt biljett till fler personer än mig själv. Hur gör jag om vi vill ha återbetalning?

Har du köpt biljetter till flera personer behöver bara du själv (d.v.s. den person som gjorde köpet) fylla i formuläret som kommer via mail den 4 maj. Samtliga biljetter på ett och samma bokningsnummer hanteras sedan på samma sätt. Det innebär att om man vill ha en återbetalning kommer alla biljetter på samma bokningsnummer att återbetalas.

 

Vad händer med min inköpta Parkering 1 eller 2?

Om så önskas, så går det fint att även flytta fram din inköpta parkeringsplats till 2021. Önskas däremot återbetalning, sköts detta via Ticketmaster i samband med återbetalning av biljetter i samma period (4 - 31 maj). Mer info om detta kommer i ett mail från Ticketmaster.

 

Vad händer med mitt inköpta bussarmband?

Om så önskas, så går det fint att flytta fram även ditt inköpta bussarmband till 2021. Önskas däremot återbetalning, sköts detta via Ticketmaster i samband med återbetalning av biljetter i samma period (4 - 31 maj). Mer info om detta kommer i ett mail från Ticketmaster.

 

Jag hade tänkt ta med mitt barn på festivalen, och nu hinner han/hon fylla 13 under året. Hur blir det nästa år? 

P.g.a. omständigheterna kommer vi till 2021 års festival tillfälligt att höja gränsen för att komma in gratis från "inte fyllda 13" till "inte fyllda 14". För att nyttja detta erbjudande behöver barnet som inte fyllt 14 använda ett barnarmband, samt lyda under reglerna om att alltid använda hörselkåpor på festivalområdet. (Annars blir det omöjligt för våra publikvärdar att hantera detta på att bra sätt.)

 

Hur gör jag om jag köpt en biljett eller paketresa via ett bussbolag?

Du kommer att kunna välja mellan att flytta fram din biljett/paketresa till 2021 eller att få en återbetalning. Dock så behöver du ta kontakt direkt med bussbolaget för information om hur det kommer att gå till.

 

Hur gör jag om jag köpt en biljett via ett andrahandsföretag?

Då vi inte har något samarbete med några andrahandsföretag, har vi inte heller någon information om hur de hanterar denna situation. Därför behöver du vända dig direkt till det företag du har köpt din biljett av.

 

Hur gör jag om jag köpt en festivalbiljett från en annan privatperson?

Ett biljettköp från en privatperson är en överenskommelse er två emellan. Ta kontakt med säljaren och diskutera hur ni bäst löser situationen.

 

Vad händer med min inbokade campingplats?

Vi på Sweden Rock driver inga campingar, men de camping- och markägare som vi har pratat med kommer att erbjuda att du antingen flyttar fram din bokning till 2021 eller att du får pengarna tillbaka (minus någon form av administreringsavgift). Oavsett vilket måste du ta direktkontakt med berörd camping för detaljerad information.

 

Vad händer om jag har bokat ett hotellrum eller hyrt en privat stuga/hus?

Har du hyrt ett hus, en stuga eller bokat ett hotellrum behöver du kontakta ägaren/hyresvärden eller hotellet direkt för att se vad som gäller just där.

 

Jag vill åka till Norje och hänga med polarna i juni ändå. Går det?
I samråd med polis och övriga myndigheter avråder vi starkt från detta. Det är inte förenligt med rekommendationen att undvika större folksamlingar och de tillfälliga festivalcampingarna i Norje kommer inte heller att vara öppna.

 

Vilka av de inbokade banden flyttar med till 2021?

Vi har fått positiva signaler från en väldigt stor andel av banden, men exakt hur line-upen 2021 kommer att se ut får vi återkomma till vid ett senare tillfälle.

Jag har valt att behålla min biljett till 2021. Hur fungerar det med den värdecheck för merch som utlovas?

Alla som väljer att behålla sin festivalbiljett och utnyttja den 2021 istället kommer att få en värdecheck på 200 kr att spendera i Sweden Rocks merchbutik. För att hinna med att lägga upp alla nya produkter som var avsedda för årets festival i merchbutiken - samt för att veta vilka som valt att behålla sina festivalbiljetter - kommer värdechecken att skickas ut till dig först efter den 1 juni. Du har sedan på dig mellan den 15 juni - 31 augusti att utnyttja värdechecken. Mer information om detta kommer per mail vid ett senare tillfälle.

 

Jag har valt att behålla min biljett till 2021. Hur fungerar det med den digitala 3-månadersprenumerationen på Sweden Rock Magazine som utlovas?

Alla som väljer att behålla sin festivalbiljett och utnyttja den 2021 istället kommer också att få en gratis digital prenumeration på Sweden Rock Magazine som varar i tre månader. Eftersom vi behöver veta vilka som valt att behålla sina festivalbiljetter först, drar den digitala prenumerationen igång senare i sommar. Efter den 1 juni kommer det att gå ut ett mail med en länk och instruktioner för hur du gör för att ta del av din digitala prenumeration.

 

Varför kom inte beskedet om att SRF 2020 ställs in tidigare? 
Som vi tidigare nämnt har vi under våren arbetat mot att flytta fram festivalen till slutet av sommaren. När det stod klart att en flytt inte skulle vara möjlig, var beslutet att ställa in det enda som gick att ta. Att ställa in en festival av vår storlek är komplicerat, med ett enormt maskineri och ett stort antal människor bakom. För att göra det på rätt sätt är det mycket som måste förberedas innan en utannonsering om detta kan göras. Avtal måste gås igenom, biljetthantering säkerställas, potentiella juridiska konsekvenser genomlysas, personal och band informeras, osv. Vi siktade ursprungligen på en utannonsering senast den 16 april, men behövde till slut några dagar extra på oss.

 

Läs Festivalledningens uttalande här.

 

Stäng

Sök

Sök Sweden Rock