TACK FÖR I ÅR!

Den 28:e upplagan av Sweden Rock Festival är över.  Vi hoppas att ni har haft en grymt rolig festival, med gamla och nya vänner, mycket ös och minnesvärda musikupplevelser! Och vilket väder vi fick! 

Även om vi i Sweden Rock-teamet mest har jobbat, har festivalen ändå hunnit bjuda även oss på en hel del njutningsfulla stunder. Speciellt kommer vi nog att minnas alla glada besökare vid första insläppet, några riktigt bra konserter och en och annan mysig festivallunch i gassande solsken. Den nya matbyn the Smoke Pit blev en riktigt trevlig nyhet, och även det utökade soldäcket vid Staropramen kändes som en hit! Men allra gladast är vi nog ändå över den goda stämning som numera blivit ett signum för vår festival: på Sweden Rock får man vara den man är, och gammal och ung förenas på ett härligt sätt i kärleken till hårdrocken.

Precis som vanligt utsattes vi i personalen också för en del prövningar under festivalens gång. Lördagen bjöd t.ex. på både åskväder och en inställd konsert... Vid sådana tillfällen är det härligt att se hur alla gör sitt yttersta för att saker och ting ska lösa sig på bästa sätt. Självklart kändes det inte kul att göra Behemoth-fansen besvikna, och vi måste erkänna att vi var lite oroliga för hur ersättaren skulle mottas. Men gissa om vi blev glada när en jättepublik valde att ge den tunisiska gruppen Myrath en ärlig chans - och mer än så; många verkade t.o.m. älska dom! Så stort tack till bandet och deras crew för att de ställde upp - och till våra fantastiska kollegor som snabbt och effektivt gjorde konserten möjlig att genomföra med så kort varsel!

Vi vill för övrigt ta tillfället i akt och tacka ALL personal som gör Sweden Rock möjlig! Varje år slås vi över hur mycket hjärta och själ som läggs ner i denna festival, och hur otroligt många grymma människor vi har privilegiet att jobba med dom här dagarna!

Vi tar även stolthet i att ta riktigt fin hand om alla band och bandteam när dom är här. Totalt sett har vi i år haft glädjen att vara värdar för 83 band - alla med sina egna önskemål om mat, utrustning och transporter. Det är inte utan att vi känner viss stolthet när KISS managements sista kommentar innan de lämnade Norje var; "Det enda dåliga med Sweden Rock är att allt som kommer efter detta på turnén blir sämre".

Vi är förstås också väldigt glada över att intresset för vår festival ökar för varje år! Alternativet vore ju inte så kul. Men vi får en del frågor om festivalens omfattning och om hur mycket besökare vi hade i år. Sweden Rock har vuxit i "trappsteg" ända sedan starten 1992. Förra året var ett sådant trappsteg, då vi växte från 33 till 35 000 sålda biljetter per dag (p.g.a. av Iron Maiden-bokningen). Samtidigt ökade intresset från våra samarbetspartners, och därutöver fick vi förstås utöka personalstyrkan för att kunna ta hand om flera besökare.

Årets biljettförsäljning hade samma omfattning som förra året. Bandmässigt hade vi dock ett lite "jämnare startfält" (med starkare band på affischens rad två och tre), och en konsekvens av det blev att ni besökare höll er inne på festivalområdet betydligt mer. Lika fullt som området var när Iron Maiden spelade förra året, var det i år under stora delar av både torsdagen och fredagen.

Vi vet för övrigt att många vill ha tillbaka Norra entrén, men det är tyvärr inte möjligt. Dels av säkerhetsskäl, dels för att det nu är produktionsområde där. Festivalområdet omgärdas av hav i öster, en kanal i norr och gamla E22:an i väster, så ska vi ha en extra entré utöver huvudentrén är enda möjligheten att ha den vid Sweden Stage. För att förenkla passagen ut från området genom den västra entrén på kvällarna la vi dock till fler speltider på Rockklassikerscenen och plockade bort avslutningstiderna på Sweden Stage, vilket gav en bra effekt. 

Slutligen har vi också fått en del synpunkter om att det var lite för få kassor med kortbetalning i barerna. Kortbetalning är något som vi har ökat på successivt under de senaste åren, och det här var alltså första året det fanns kortbetalningsmöjligheter i alla barer. Vi förstår att många gärna vill betala med kort, så självklart kommer vi att titta på om vi kan göra mer på det här området till nästa år. Saker vi behöver ta hänsyn till är dock att det ska gå så snabbt som möjligt i kassorna, att vi ska ha utrymme för extra kassaapparater och att  uppkopplingen är tillförlitlig nog (vilket är en utmaning under en festival!).

Just nu håller vi som bäst på att samla ihop förslag och synpunkter från både publik, personal, partners och andra inblandade så att vi har ett så bra material som möjligt att utgå ifrån när vi startar upp igen efter semestern. Däremellan ser vi dock fram emot en riktigt härlig sommar!

Innan vi (till hösten) släpper biljetterna återkommer vi med mer information om hur 2020 års festival kommer att se ut. 

Väl mött och varmt välkomna tillbaka 3-6 juni 2020.

 

Sweden Rock Festival 2019 - lite siffror

Antal scener: 5

Antal band: 83

35 000 biljettköpare per dag

9000 ackrediterade (personal, föreningar, partners, försäljare, media)

Fredagen: ca 2500 barn

Personal: 19 heltidsanställda, 3800 personer under genomförandet

Antal föreningar i samarbete: 33 st

Journalister på plats: 302 st

Försäljare: 194 st, varav 100 st mat (1,3 km försäljningsfront)

Årets största artistsällskap: 115 personer (för ett band)

Årets tyngsta scenproduktion: 65 ton (för ett band)

Använt byggstaket: 1 mil

Använd elkabel: från Norje till Umeå (om den skulle lagts på en lång rad)

Elkapacitet: 10 000 AMP

 

Festivalstämning hemma! Skulle du vilja påminnas om den där grymma festivalkänslan dagligen, i ditt hem - eller kanske på kontoret? I samarbete med vår partner CA Andersson lanserar vi nu SWEDEN ROCK POSTERSHOP! Här kan du beställa posters i olika motiv och storlekar. Sortimentet omfattar foton i svartvitt och färg, några illustrationer - och såklart alla festivalaffischer sedan 1992. Vi skeppar både inom Sverige och till utlandet. Välkommen in i BUTIKEN
Publicerad 2 september 2020 kl 11:19
Ny VD för Sweden Rock Festival AB I januari 2021 återvänder Jon Bergsjö till Sweden Rock Festival AB som ny VD för bolaget. Nuvarande VD, Mats Natvig, har på stämman i augusti tagit över posten som styrelseordförande efter Carl Pernow. Jon Bergsjö, 37 år, är uppvuxen i Älmhult och kommer närmast från rollen som VD för hockeylaget Växjö Lakers. Redan i tidig ålder påbörjade Jon sin karriär inom liveupplevelser och evenemang, och har sedan dess arbetat med allt från restauranger, konserter, festivaler, gallerior och sportarrangemang. Mellan 2012 - 2018 var han kommersiellt ansvarig och vice VD för Sweden Rock Festival med fokus på försäljning och partnerverksamhet. Mats Natvig...
Publicerad 1 september 2020 kl 10:40
FÖRSTA BANDET UTANNONSERAT! En sommar utan festivalbesökare i Norje är ingen sommar värd namnet i vår bok. Därför är det extra härligt att få pausa semestern och avslöja att det nu är bekräftat att GUNS N' ROSES kommer till Sweden Rock Festival 2021! Vi passar också på att berätta att det fortfarande ser väldigt positivt ut med majoriteten av de övriga band som var bokade till 2020. Lite längre fram kommer vi att berätta om dessa - och även om några nytillskott i line-upen inför 2021. Men först kryper vi tillbaka ner i solstolen en stund till, önskar er fortsatt härlig sommar och avslutar...
Publicerad 5 augusti 2020 kl 11:00
Semesterstängt på SRF-kontoret Sweden Rock-kontoret stänger nu ner för lite sommarsemester. Måndagen den 17 augusti är vi tillbaka med laddade batterier och ny energi! Vår online merchbutik ligger öppen under hela sommaren, medan den fysiska butiken i Norje hålls stängd. Behöver du nå merchteamet använder du e-post: merch@swedenrock.com (så här i semestertider kan det bli lite längre svarstider än normalt). Som vi berättade i vintras kommer nästa festival att bjuda på ett rejält utökat festivalområde. De extra kvadratmetrarna syftar till att öka bekvämlighet och utrymme för våra besökare, samt på att kunna erbjuda en del nya inslag (så som t.ex. Wine Garden, Kids Corner,...
Publicerad 2 juli 2020 kl 15:05
Tack till er som behåller biljetten Stort tack till alla er som valt att behålla er festivalbiljett till 2021. Det betyder massor för oss och vi är grymt glada och tacksamma över ert val! Möjlighet att uppgradera biljetter Några dagar innan försäljningen av 2021 års biljetter startar, kommer du få möjlighet att - om du så önskar och i mån av kapacitet - uppgradera din biljett. Det betyder att en 3-dagarsbiljett kommer att gå att uppgradera till en 4-dagars eller 4-dagars VIP. En 1-dagsbiljett kommer att gå att uppgradera till en 3-dagars, 4-dagars eller 4-dagars VIP, och en 4-dagarsbiljett kommer att gå att uppgradera till VIP. Det...
Publicerad 4 juni 2020 kl 14:36
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock