SWEDEN ROCK-KOLLO ÄNTLIGEN TILLBAKA!

srkolloTillsammans med Studiefrämjandet vill Sweden Rock Festival skapa bättre förutsättningar för unga tjejer som älskar och vill spela hårdrock. Nu öppnar ansökan för dig mellan 14-17 år som vill spendera fyra dagar på Sweden Rock-kollo i sommar. 


Sweden Rock-kollot är helt kostnadsfritt för deltagarna och arrangeras 5 - 9 juni.


- Vi vet sedan de två tidigare säsongerna att rock-kollot är extremt uppskattat, säger Emma Heimersson, utvecklingsledare inom musik på Studiefrämjandet riksförbundet. Att få omfamna rockmusiken både praktiskt och teoretiskt under fyra dagar är en dröm för många unga tjejer och vi vänder oss till alla, vare sig en är cis eller trans.


Sweden Rock-kollo finansieras gemensamt mellan Studiefrämjandet och Sweden Rock, och en del av pengarna kommer från auktioner på signerade elgitarrer från tidigare kända artister som spelat på Sweden Rock Festival.

 

Ledare på lägret är tjejerna i gruppen Browsing Collection.


- Vi är så sjukt stolta och peppade att för tredje gången få den stora äran att motivera och inspirera unga musiker på Sweden Rock Kollo, säger Moa Lenngren, gitarrist i Browsing Collection. Det är utan tvekan årets höjdpunkt. Vi har märkt hur stort behov det finns för den här typen av satsningar, så att kollot nu får bli av igen är så mäktigt!


Anmälningsperioden är öppen 15 februari - 15 mars. Kollot arrangeras på Hällevikslägret som ligger i närheten av Norje och avslutas såklart med ett studiebesök på Sweden Rock Festival.


- Tidigare kollodeltagare har varit lyriska över sin upplevelse. Är man i rätt ålder och brinner för att spela hårdrock tycker jag verkligen att man ska ta chansen att söka. Vi vågar lova att tjejerna som blir antagna kommer att utvecklas och få en upplevelse för livet, säger Sofia Lindqvist Lacinai, Marknadschef & Vice VD, Sweden Rock.


Utöver Sweden Rock-kollo samarbetar Studiefrämjandet och Sweden Rock Festival också kring festivalens särskilda scen för nya och unga band. I sommar arrangeras scenen Nemis - New Music in Sweden för 15:e gången och även här pågår ett aktivt jämställdhetsarbete. På scenen står bland andra just tjejerna i Browsing Collection.


- Vi kan knappt vänta tills vi åter igen får rocka loss med Sveriges coolaste ungdomar, och fortsätta kampen mot ett mer jämställt hårdrocks-Sverige, avslutar Moa Lenngren.
 
 

NIGHTRAGE KLARA FÖR SWEDEN ROCK FESTIVAL Tyvärr måste vi meddela att Grave ställer in sin spelning hos oss av personliga skäl. Istället välkomnar vi melodiska dödsmetallbandet Nightrage till onsdagens Sweden Rock Festival. Få band inom svensk melodisk dödsmetall är mer kult än Nightrage. Eller, i stort sett svensk åtminstone - gitarristen och bandledaren Marios Iliopoulos startade bandet i Grekland för att senare flytta till idolerna At The Gates' hemland Sverige. Nightrages medlemslista innefattar, typ, "everybody who is anybody" inom scenen, och de har sedan 2003 släppt nio album, senast aktuella "Abyss rising" som är deras fjärde med sångaren Ronnie Nyman. Nightrage spelar onsdagen den 8 juni kl....
Publicerad 16 maj 2022 kl 12:37
Förhandsvisning av SVT-program Special screening: SVT presenterar en exklusiv förhandsvisning på Sweden Rock Festival av Hård rock på export - en ny serie om svensk hårdrock. Rockklassikertältet fredagen den 10 juni kl. 11:15 Rockklassikertältet lördagen den 11 juni kl. 11:15 Svensk hårdrock tog sitt första stora kliv utomlands i början av 80-talet, när en ung Yngwie Malmsteen skickade en demokassett över Atlanten och blev gitarrgud över en natt. Nu uppträder svenska hårdrocksband över hela världen på de största scenerna. Det här är historien om hur svensk hård rock blev en exportsuccé. Redaktionen bakom Det svenska popundret och Den svenska hiphopens pionjärer har nu kavlat...
Publicerad 6 maj 2022 kl 11:18
APP & SPELSCHEMA Nu är spelschemat äntligen klart för Sweden Rock 2022! Ni vet väl att ni i vår app enkelt kan välja ut era favoritartister och skapa ett specialanpassat spelschema endast för er? I appen hittar ni även en interaktiv karta över festivalområdet, info om alla artisterna samt en massa matnyttig info inför ert besök hos oss (och mycket mer). Glöm inte att slå på notifikationer så att ni inte missar någon viktig information inför och under festivalen! Läser ni detta i er telefon så kan ni ladda ner den uppdaterade versionen här! Annars hittar ni appen i App Store eller Google Play...
Publicerad 30 april 2022 kl 12:48
Årswhiskyn är här! Senaste teknologin ligger bakom nya årswhiskyn Sweden Rock 2022 Single Malt Whisky Kastanj och Sherry är resultatet av ett samarbete med den spännande producenten Agitator Whiskymakare i Arboga. Agitator använder sig av en riktigt häftig och nydanande teknologi när de destillerar sin maltwhisky. Med hjälp av ett vakuumsystem kontrolleras temperaturer och kokpunkter och slutresultatet blir en mycket fruktig whisky med stor komplexitet. Sweden Rock 2022 Single Malt Whisky Kastanj och Sherry har huvudsakligen lagrats på helt nya fat av amerikansk ek, portugisisk kastanj samt fat som tidigare har innehållit sherry. Denna kombination resulterar i intensiva vaniljtoner och smaker som påminner om...
Publicerad 20 april 2022 kl 20:48
Memory Garden till Sweden Rock Festival 2022 Tyvärr måste vi meddela att Trouble ställer in sin Europaturné, vilket också drabbar spelningen hos oss den 9 juni. Istället välkomnar vi doom metal-bandet Memory Garden till torsdagens line-up.
Publicerad 20 april 2022 kl 16:23
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK