Nyheter och uppgraderingar 2019

2019 års festival kommer allt närmare! Vår ambition är förstås att erbjuda er besökare en riktigt bra upplevelse - som vanligt med fokus på fantatisk musik, hög service och säkerhet.

 

Det mesta på festivalområdet kommer att se ut som det brukar, men nedan berättar vi om några av årets nyheter och uppgraderingar som kan vara bra att känna till:

 

- Vi utökar kapaciteten och förbättrar tillgängligheten till toaletter. Utöver de två stora toabyar som vi hade förra året, blir det i år även en i västra kanten av festivalen mellan Rock och Festival Stage. Ytterligare en ny toaby hamnar bredvid Staropramen-soldäcket på Sweden Stage-området. Och på tal om toaletter så byter vi också ut den handikappanpassade bajamajan vid rampen för funktionshindrade mot en ny, större och vattenspolande variant. (Det finns för övrigt handikappanpassade toaletter bakom den största toabyn, på plattan bredvid polisens hittegodsbod och i VIP-området.)

 

- Ni som varit här vet att det inte finns så mycket yta att spela med, men vi har ändå lyckats att utöka festivalytan något; dels i form av ett nytt och spännande matområde (The Smoke Pit som vi berättade om igår) och dels med ett större VIP-område.

 

- Dricksvattenfunktionen i partnerområdet återkommer, i form av vår nya samarbetspartner Bravidas monter "Highway to Well". Här kommer det att gå utmärkt för alla och envar att hämta dricksvatten. I tillägg placerar vi i närheten av rampen för funktionshindrade även ut en helt ny vattenpost. Denna märker vi ut med en flagga som syns på långt håll. Vattenposterna vid toaletterna finns förstås kvar dom också.

 

- Under de senaste åren har vi successivt ökat på möjligheterna för kreditkortsbetalning inne på festivalområdet, och 2019 blir första året då det kommer att vara möjligt att betala med kort i alla barer. Men kontanter fungerar fortfarande fint för den som föredrar det.

 

- I år blir det fyra olika WiFi-hotspots på festivalområdet; i huvudbaren, vid Staropramenbaren (soldäcket), i VIP-området och i The Smoke Pit.

 

- Staropramenbaren och Brooklynbaren var två (riktigt goda) nyheter 2018. Faktum är att de blev så populära att vi i år utökar bägge två. Staropramenbaren får en större soldäcksyta och mer kapacitet i baren, medan Brooklynbaren fördubblas i storlek och flyttas till en yta mellan Festival Stage och VIP-områdets entré.

 

- I området mellan Sweden Stage och Rock Stage (intill bandmerchen) öppnar en Jacobs Creek vinbar, som kommer att erbjuda ett ekologiskt och brett utbud av vin på glas.

 

- Vi planerar över huvud taget att erbjuda er besökare ett ännu bredare utbud när det gäller mat (mer variation och fler vegetariska/veganska alternativ), dryck och merchandise. Mer detaljerad information om detta kommer, så håll utkik!

 

Slutligen, som alltid är er besökares säkerhet det som ligger allra högst på vår agenda, och vi jobbar extra hårt med att förbättra och utveckla denna för varje år. En nyhet är att vi - utöver dom fasta hjärstartare som redan finns utspridda på festivalområdet - i samarbete med Johanniterhjälpen kommer att ha HLR-utbildad personal utrustade med hjärtstatare som följer med publikvärdarna när de rör sig på området.

 

Välkommen till Sweden Rock Festival 2019!
 

Ekologiska nyheter i Pilgrimsbaren PILGRIMSBAREN är vår första ekologiska bar, placerad i det nya matområdet The Smoke Pit. Här serverar vi ekologisk öl på fat, nyheten Falcon Pilgrim (ofiltrerad lager), ekologisk cider, nyheten Somersby Cloudy Pear, och ekologiskt vin. Självklart har vi även flera goda alkoholfria alternativ. Ölen och cidern, är, som merparten av den övriga drycken på festivalen, producerad på Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg och på vattenanläggningen i Ramlösa. Carlsberg blev hösten 2017 det första stora bryggeriet i Sverige som är koldioxidneutralt från energiförsörjning, med 100 % grön el och biogas. Det innebär att alla produkter är koldioxidneutralt producerade utifrån energianvändingen. För första...
Publicerad 10 maj 2019 kl 13:50
Förboka ny platta & vinn upplevelse på SRF Idag släpper Sweden Rock-aktuelle bandet Hammerfall en ny singel med det ovanligt passande namnet "(We Make) Sweden Rock". Samtidigt kan vi avslöja att ett antal lyckliga festivalbesökare kommer att få möjlighet att både träffa bandet och sedan sjunga med dem - live på scen 8 juni! Hammerfalls sångare Joacim Cans beskriver skapandet av "(We Make) Sweden Rock" som en hyllning till svensk hårdrock, med en text som refererar till inflytelserika band och låtar. Cans lovar vidare att den nya singeln, med sina medryckande riff och melodier, kommer att bli ett stående inslag på Hammerfalls framtida spelningar. Den 16 augusti släpper Hammerfall...
Publicerad 3 maj 2019 kl 10:00
THE SMOKE PIT Bra mat med fokus på grillat, ekologisk bar och generöst med sköna ytor för umgänge - THE SMOKE PIT är en riktigt god nyhet på årets festival! I år har vi utökat festivalytan med en 1000 kvm stor matby, precis söder om Rockklassikertältet. THE SMOKE PIT får en lite lugnare och mysigare miljö, och eftersom vi har förstått att ni önskar er fler sittplatser så har vi också satsat på gott om sådana! Maten varierar från varsamt tillagad BBQ, schyssta burgare och prisbelönt streetfood, till vilt, färskpasta och mångkulturellt inspirerad mat med miljöprofil. Det finns även riktigt goda vegetariska och veganska...
Publicerad 26 april 2019 kl 14:50
Unik utställning Rock Fossils är en unik vandringsutställning som fokuserar på bisarra och sedan länge utdöda organismer, alla namngivna efter världskända rockstjärnor. Och även om själva kopplingen mellan paleontologi och rockmusik vid första anblick kan tyckas långsökt, är detta är en utställning som passar alldeles utmärkt på Sveriges största hårdrocksfestival. När forskare för första gången upptäcker fossil som är tidigare okända för vetenskapen så ges möjligheten att formellt namnge dem. Medan många väljer namn som speglar organismernas utseende eller fyndort, så finns det forskare som passar på att döpa dem efter sina favoritmusiker. Mats E. Eriksson är professor i paleontologi vid Lunds universitet...
Publicerad 17 april 2019 kl 09:54
ROCKKLASSIKER ALLSTARS klara för SRF 2019! Spelschemat är spikat sedan länge, men ett band till kan vi peta in ändå. Många har undrat om det inte blir något gig med Rockklassiker Allstars i år och svaret är: jo! Rockklassiker Allstars består i år av Rockklassikers egen rockdrottning Nina Söderquist (Rhapsody In Rock), Robban Bäck (Mustasch/ex-Sabaton), Jona Tee (H.E.A.T.), Sam Söderlindh (Art Nation) och de rutinerade bröderna Bosse och Kebbe Lindmark , bland annat kända från kultbandet Dalton . Bekräftade gästartister är inte helt oväntat en av Rockklassikers andra rockstjärnor Nicke Borg , som i år tar med sig Backyard Babies-kollegan Johan Blomquist upp på scenen. Vi kommer...
Publicerad 15 april 2019 kl 16:55
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock