Nyheter och uppgraderingar 2019

2019 års festival kommer allt närmare! Vår ambition är förstås att erbjuda er besökare en riktigt bra upplevelse - som vanligt med fokus på fantatisk musik, hög service och säkerhet.

 

Det mesta på festivalområdet kommer att se ut som det brukar, men nedan berättar vi om några av årets nyheter och uppgraderingar som kan vara bra att känna till:

 

- Vi utökar kapaciteten och förbättrar tillgängligheten till toaletter. Utöver de två stora toabyar som vi hade förra året, blir det i år även en i västra kanten av festivalen mellan Rock och Festival Stage. Ytterligare en ny toaby hamnar bredvid Staropramen-soldäcket på Sweden Stage-området. Och på tal om toaletter så byter vi också ut den handikappanpassade bajamajan vid rampen för funktionshindrade mot en ny, större och vattenspolande variant. (Det finns för övrigt handikappanpassade toaletter bakom den största toabyn, på plattan bredvid polisens hittegodsbod och i VIP-området.)

 

- Ni som varit här vet att det inte finns så mycket yta att spela med, men vi har ändå lyckats att utöka festivalytan något; dels i form av ett nytt och spännande matområde (The Smoke Pit som vi berättade om igår) och dels med ett större VIP-område.

 

- Dricksvattenfunktionen i partnerområdet återkommer, i form av vår nya samarbetspartner Bravidas monter "Highway to Well". Här kommer det att gå utmärkt för alla och envar att hämta dricksvatten. I tillägg placerar vi i närheten av rampen för funktionshindrade även ut en helt ny vattenpost. Denna märker vi ut med en flagga som syns på långt håll. Vattenposterna vid toaletterna finns förstås kvar dom också.

 

- Under de senaste åren har vi successivt ökat på möjligheterna för kreditkortsbetalning inne på festivalområdet, och 2019 blir första året då det kommer att vara möjligt att betala med kort i alla barer. Men kontanter fungerar fortfarande fint för den som föredrar det.

 

- I år blir det fyra olika WiFi-hotspots på festivalområdet; i huvudbaren, vid Staropramenbaren (soldäcket), i VIP-området och i The Smoke Pit.

 

- Staropramenbaren och Brooklynbaren var två (riktigt goda) nyheter 2018. Faktum är att de blev så populära att vi i år utökar bägge två. Staropramenbaren får en större soldäcksyta och mer kapacitet i baren, medan Brooklynbaren fördubblas i storlek och flyttas till en yta mellan Festival Stage och VIP-områdets entré.

 

- I området mellan Sweden Stage och Rock Stage (intill bandmerchen) öppnar en Jacobs Creek vinbar, som kommer att erbjuda ett ekologiskt och brett utbud av vin på glas.

 

- Vi planerar över huvud taget att erbjuda er besökare ett ännu bredare utbud när det gäller mat (mer variation och fler vegetariska/veganska alternativ), dryck och merchandise. Mer detaljerad information om detta kommer, så håll utkik!

 

Slutligen, som alltid är er besökares säkerhet det som ligger allra högst på vår agenda, och vi jobbar extra hårt med att förbättra och utveckla denna för varje år. En nyhet är att vi - utöver dom fasta hjärstartare som redan finns utspridda på festivalområdet - i samarbete med Johanniterhjälpen kommer att ha HLR-utbildad personal utrustade med hjärtstatare som följer med publikvärdarna när de rör sig på området.

 

Välkommen till Sweden Rock Festival 2019!
 

Nyheter och förbättringar 2020 Med stöd av den feedback vi får från er gäster tar vi årligen fram en plan för vad som krävs för att göra nästa års festival ännu bättre. Vissa saker kommer vi att behöva mer tid för att kunna presentera, men några förändringar inför 2020 är vi så pass klara över att vi kan berätta om dem redan nu. Större festivalområde Publikytan utökas med mer än 10 000 kvadratmeter. Vi kommer även att bredda gångar och genomfarter för att minimera risken för trängsel i högtrafikerade sektioner inom festivalområdet. Antalet biljetter som släpps förblir detsamma som till de senaste årens festivaler, så...
Publicerad 18 november 2019 kl 10:03
Ansökan till NEMIS öppen! Vi är stolta att för 15:e året i rad tillsammans med Studiefrämjandet erbjuda nya hårdrocksband möjligheten att uppträda på Nemis-scenen på festivalen. Nemis står för New Music in Sweden och idag startar ansökan inför 2020. Nemis är Studiefrämjandets koncept och sedan länge ett självklart inslag på många svenska festivaler. Scenen på Sweden Rock Festival är den mest långlivade av alla, och en unik möjlighet för band och artister som satsar hårt på musiken och sitt artistskap. Bland de band och artister som gästat Nemis-scenen tidigare är tex Sparzanza, Sonic Syndicate, Emma Varg, Corroded, VA Rocks, Frantic Amber och Maidavale. Minst hälften...
Publicerad 14 november 2019 kl 10:30
DATUM FÖR BILJETTSLÄPP SRF 2020! Nu är det bestämt! ONSDAGEN DEN 27 NOVEMBER KL. 11:00 släpps biljetterna till Sweden Rock Festival 2020! Biljetterna har tagit slut väldigt fort de senaste åren så notera datumet i din kalender och glöm inte att påminna ditt festivalgäng! Innan biljettsläppet kommer vi att utannonsera ett gäng artister samt berätta mer om vilka nyheter och förbättringar som vi planerar inför nästa år - so stay tuned!
Publicerad 25 oktober 2019 kl 10:43
SWEDEN ROCK-KOLLO TILLBAKA 2020! "Det har varit väldigt utvecklande och roligt!" och "Det var den bästa veckan i mitt liv!" Så sa några av deltagarna i 2019 års Sweden Rock-kollo i sin utvärdering. Och nu har vi glädjen att - i samarbete med Studiefrämjandet - avslöja att det blir ett tredje år med Sweden Rock-kollo till sommaren! Planeringen pågår för fullt, och ansökningen öppnar i januari , så håll utkik!
Publicerad 22 oktober 2019 kl 11:57
Råd: undvik andrahandsbiljetter Eftersom några av andrahandsföretagen har påbörjat försäljning av biljetter till Sweden Rock Festival 2020, vill vi göra er uppmärksamma på att vi själva INTE har släppt några biljetter till nästa år ännu! Dessa företag förhandssäljer alltså något som ännu inte finns. Vi vill förtydliga att vi absolut inte har någon som helst form av samarbete med dessa andrahandsföretag. Vi råder er därför att inte köpa eller förhandsboka några biljetter via dem! Vi kommer inom kort att gå ut med datum för släpp av de faktiska biljetterna i alla våra kommunikationskanaler, så håll utkik!
Publicerad 14 oktober 2019 kl 12:49
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock