Nyheter och uppgraderingar 2019

2019 års festival kommer allt närmare! Vår ambition är förstås att erbjuda er besökare en riktigt bra upplevelse - som vanligt med fokus på fantatisk musik, hög service och säkerhet.

 

Det mesta på festivalområdet kommer att se ut som det brukar, men nedan berättar vi om några av årets nyheter och uppgraderingar som kan vara bra att känna till:

 

- Vi utökar kapaciteten och förbättrar tillgängligheten till toaletter. Utöver de två stora toabyar som vi hade förra året, blir det i år även en i västra kanten av festivalen mellan Rock och Festival Stage. Ytterligare en ny toaby hamnar bredvid Staropramen-soldäcket på Sweden Stage-området. Och på tal om toaletter så byter vi också ut den handikappanpassade bajamajan vid rampen för funktionshindrade mot en ny, större och vattenspolande variant. (Det finns för övrigt handikappanpassade toaletter bakom den största toabyn, på plattan bredvid polisens hittegodsbod och i VIP-området.)

 

- Ni som varit här vet att det inte finns så mycket yta att spela med, men vi har ändå lyckats att utöka festivalytan något; dels i form av ett nytt och spännande matområde (The Smoke Pit som vi berättade om igår) och dels med ett större VIP-område.

 

- Dricksvattenfunktionen i partnerområdet återkommer, i form av vår nya samarbetspartner Bravidas monter "Highway to Well". Här kommer det att gå utmärkt för alla och envar att hämta dricksvatten. I tillägg placerar vi i närheten av rampen för funktionshindrade även ut en helt ny vattenpost. Denna märker vi ut med en flagga som syns på långt håll. Vattenposterna vid toaletterna finns förstås kvar dom också.

 

- Under de senaste åren har vi successivt ökat på möjligheterna för kreditkortsbetalning inne på festivalområdet, och 2019 blir första året då det kommer att vara möjligt att betala med kort i alla barer. Men kontanter fungerar fortfarande fint för den som föredrar det.

 

- I år blir det fyra olika WiFi-hotspots på festivalområdet; i huvudbaren, vid Staropramenbaren (soldäcket), i VIP-området och i The Smoke Pit.

 

- Staropramenbaren och Brooklynbaren var två (riktigt goda) nyheter 2018. Faktum är att de blev så populära att vi i år utökar bägge två. Staropramenbaren får en större soldäcksyta och mer kapacitet i baren, medan Brooklynbaren fördubblas i storlek och flyttas till en yta mellan Festival Stage och VIP-områdets entré.

 

- I området mellan Sweden Stage och Rock Stage (intill bandmerchen) öppnar en Jacobs Creek vinbar, som kommer att erbjuda ett ekologiskt och brett utbud av vin på glas.

 

- Vi planerar över huvud taget att erbjuda er besökare ett ännu bredare utbud när det gäller mat (mer variation och fler vegetariska/veganska alternativ), dryck och merchandise. Mer detaljerad information om detta kommer, så håll utkik!

 

Slutligen, som alltid är er besökares säkerhet det som ligger allra högst på vår agenda, och vi jobbar extra hårt med att förbättra och utveckla denna för varje år. En nyhet är att vi - utöver dom fasta hjärstartare som redan finns utspridda på festivalområdet - i samarbete med Johanniterhjälpen kommer att ha HLR-utbildad personal utrustade med hjärtstatare som följer med publikvärdarna när de rör sig på området.

 

Välkommen till Sweden Rock Festival 2019!
 

TACK FÖR I ÅR! Den 28:e upplagan av Sweden Rock Festival är över. Vi hoppas att ni har haft en grymt rolig festival, med gamla och nya vänner, mycket ös och minnesvärda musikupplevelser! Och vilket väder vi fick! Även om vi i Sweden Rock-teamet mest har jobbat, har festivalen ändå hunnit bjuda även oss på en hel del njutningsfulla stunder. Speciellt kommer vi nog att minnas alla glada besökare vid första insläppet, några riktigt bra konserter och en och annan mysig festivallunch i gassande solsken. Den nya matbyn the Smoke Pit blev en riktigt trevlig nyhet, och även det utökade soldäcket vid Staropramen kändes som...
Publicerad 19 juni 2019 kl 14:35
Bilder från Sweden Rock 2019! Nu ligger fler bilder från årets festival uppe i vårt bildgalleri !
Publicerad 19 juni 2019 kl 11:57
STORT TACK! Ett STORT TACK till alla ni fantastiska besökare på Sweden Rock Festival 2019! Vilka oförglömliga dagar av musik, öl, sol, vänskap och framförallt god stämning. Ni är med år efter år och bidrar till att Sweden Rock har världens i särklass bästa festivalpublik! Ta nu hand om er när ni kör/tar er hem!
Publicerad 9 juni 2019 kl 11:45
Myrath spelar igen Det tunisiska bandet Myrath gjorde i eftermiddags stor succé när de spelade i Rockklassikertältet. Inte nog med att deras melodiösa, österländskt färgade metal låter fenomenalt - de bjuder dessutom på en stor show med dansare, illusionist och eldjonglörer. Efter att Behemoth tyvärr tvingats ställa in har Myrath nu med extremt kort varsel gått med på att ersätta dem och göra sin andra konsert på Sweden Rock för dagen. Vi är förstås medvetna om att Myrath är ett mindre band och spelar en helt annan typ av musik än Behemoth och vi beklagar att vi inte haft mer tid att hitta en...
Publicerad 8 juni 2019 kl 21:15
Behemoth ställer in Extremt tråkiga nyheter: flera av medlemmarna i Behemoth har fastnat på Frankfurts flygplats och hinner inte till Sweden Rock Festival ikväll. Bandet måste därför tyvärr ställa in sin konsert. Så här skriver Behemoth till Sweden Rock-publiken: "Legions of Sweden Rock - due to an error made by our airline, we have been forced to cancel tonight's show. This was an extremely important show for us; we tried to rectify the situation for the parts of our touring party affected but were met with further delays meaning we are unable to make it to the festival site in time. We will make...
Publicerad 8 juni 2019 kl 20:41
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock