Nyheter och förbättringar 2020

Med stöd av den feedback vi får från er gäster tar vi årligen fram en plan för vad som krävs för att göra nästa års festival ännu bättre. Vissa saker kommer vi att behöva mer tid för att kunna presentera, men några förändringar inför 2020 är vi så pass klara över att vi kan berätta om dem redan nu.

 

Större festivalområde

Publikytan utökas med mer än 10 000 kvadratmeter. Vi kommer även att bredda gångar och genomfarter för att minimera risken för trängsel i högtrafikerade sektioner inom festivalområdet. Antalet biljetter som släpps förblir detsamma som till de senaste årens festivaler, så dessa förändringar görs för ökad komfort och trivsel. Detaljer och ny karta kommer under våren.

 

Utökad kapacitet i entréer och barer

För att alla besökare ska kunna ta sig in och ut ur festivalens entréer så snabbt och smidigt som möjligt kommer vi att utöka både kapacitet och bemanning i huvudentrén. Vi skapar också ett större öppet utrymme framför huvudentrén och kapaciteten i barerna ökas.

 

Större matutbud

Vi utökar antalet matförsäljare och breddar utbudet av olika typer av mat ytterligare.

 

Nytt vinområde

Vi adderar ett nytt vinområde, där du kan avnjuta goda viner ur riktiga vinglas, äta gott och sitta tillsammans med polarna i en mysig miljö.

 

Miljövänligare engångsartiklar

Inför 2020 utvecklar vi vårt hållbarhetsarbete ytterligare genom att bland annat till att alla matförsäljare på festivalområdet använder sig av miljövänliga engångsartiklar istället för plast.

 

Hela 90 band - och onsdagen utökas

Under många år har första festivaldagen varit en halvdag, med halva festivalytan och tre av fem scener öppna. I sommar slår vi upp portarna till festivalen redan kl. 13:00 på onsdagen och nu kommer även Rock Stage att vara programsatt, vilket innebär att fyra av fem scener är igång under öppningsdagen. Detta samt ett par andra schemaläggningsändringar innebär att det totala antalet akter på festivalen ökas från 83 till 90.  

 

Mer info om ovan och fler förbättringar kommer längre fram, så håll utkik!

Ansök till Sweden Rock-kollo! Nu är ansökan till 2020 års Sweden Rock-kollo öppen! Spelar du hårdrock och är tjej eller transperson mellan 13 - 17 år? Missa då inte att söka till sommarens grymmaste hårdrockskollo! På Sweden Rock-kollo får du spela, snacka och andas hårdrock i fyra dagar, inspireras av kvinnor i branschen, hänga med likasinnade och ha allmänt kul. Som avslutning får du göra ett spännande studiebesök på festivalen! Du ansöker på www.studieframjandet.se/swedenrockkollo senast den 15 mars. Läs mer om Sweden Rock-kollo här . Sprid gärna detta till tjejer som du tror kan vara intresserade!
Publicerad 15 januari 2020 kl 09:48
Guns N’ Roses till Sweden Rock Axl Rose, Slash, Duff McKagan och Dizzy Reed - det återförenade Guns N' Roses kommer till Sweden Rock Festival i sommar! Konserten blir den enda i Norden på turnén, och ett av bara tre festivalframträdanden i Europa. Guns N' Roses har varit ett av historiens största rockband sedan de slog igenom med debuten "Appetite for destruction" (1987). Den följdes upp av den Queen-ambitiösa albumduon "Use your illusion 1 & 2" (1991) som lyfte bandets popularitet till ännu högre höjder. "Welcome to the jungle", "Sweet child o' mine", "Paradise city", "Nightrain", "You could be mine", "Patience", "Civil war", "Rocket queen", "November rain"...
Publicerad 13 december 2019 kl 13:00
Fler band klara! Ytterligare 21 av de totalt 90 akter som kommer att spela på Sweden Rock Festival i sommar är nu bekräftade: In Flames, Social Distortion, Within Temptation, Saga, Kvelertak, Trouble, Walter Trout, Haken, Orange Goblin, Victory, Månegarm, Praying Mantis, Satan Takes A Holiday, The Coffinshakers, Narnia, Art Nation, Magic Pie, Horisont, Overdrive, Siena Root och VA Rocks. In Flames har i år gjort succé med nya albumet "I, the mask" och en ny rytmsektion som många menar är den bästa bandet har haft. Räkna med att det inte kommer att sparas på krutet när ett av Sveriges största hårdrocksband återvänder till Sweden...
Publicerad 10 december 2019 kl 11:00
Julklapp med gott ändamål! SIGNERADE GITARRER - TILL FÖRMÅN FÖR ETT RIKTIGT GOTT ÄNDAMÅL! Vem skulle inte bli glad för en julklapp bestående av en elgitarr signerad av Kiss, Def Leppard, Tenacious D, Ritchie Blackmore, ZZ Top, Disturbed, Dream Theater, Amon Amarth eller Arch Enemy?! När dessutom ALLA intäkter oavkortat går till genomförandet av Sweden Rock-kollo 2020, då blir även jul-magkänslan rätt skön, eller hur? Här hittar du auktionerna: Tradera Om Sweden Rock-kollo Sweden Rock-kollo är ett samarbete mellan Studiefrämjandet och Sweden Rock Festival, i syfte att stötta och inspirera unga tjejer från hela landet som vill spela hårdrock. På Sweden Rock-kollo får de spela...
Publicerad 5 december 2019 kl 09:00
Nyhet: Sweden Rock Spirits GIN Får vi lov att presentera; Sweden Rock Spirits Destilled Gin! NORJE är inte bara platsen där vår älskade festival går av stapeln varje år, utan orten är närvarande även när vi nu lanserar vår första egna gin. Drycken är nämligen smaksatt med gurka som odlats på Gummagården, bara någon kilometer från festivalområdet. Efter flera upplagor av whisky och rom ville vi denna gång bredda vårt sortiment och därför har vi utvecklat en premium-gin. Ginen är en s.k. Distilled Gin, där vi, förutom vanliga ingredienser som enbär och citus, använt oss av lokal gurka från Gummagården i Norje. Detta ger drycken en...
Publicerad 3 december 2019 kl 08:30
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock