Ansökan till Nemis öppen!

nemis2023Studiefrämjandet och Sweden Rock Festival är stolta att för 16:e året erbjuda nya och hårt kämpande band möjligheten att uppträda på Nemis-scenen på Sweden Rock Festival. Nemis står för New Music In Sweden och är Studiefrämjandets konceptscen för ny musik i Sverige. Idag öppnar ansökan till landets viktigaste livescen för ny inhemsk hårdrock.

 

Nemis är ett sedan många år tillbaka ett självklart inslag på många svenska festivaler. Scenen på Sweden Rock Festival är den mest långlivade av alla och arrangeras i sommar den 8 juni.

 

Bland de band och artister som har gästat Nemis-scenen tidigt i sina karriärer finns bland andra Sparzanza, Browsing Collection, Emma Varg, Corroded, VA Rocks, Scarlet och Maidavale.

 

Nemis är en unik möjlighet för band och artister som satsar hårt på musiken och sitt artistskap. Minst hälften av banden som väljs ut ska vara kvinnodominerade, alternativt frontas av en kvinna. Syftet är att uppmuntra fler hårdrockande tjejer och kvinnor att faktiskt också spela hårdrock.

 

Hur går ansökan till?
Band och artister från hela Sverige kan ansöka. För att få delta i uttagningen får artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Ansökan ska vara gjord senast den 5 januari 2023.

Ansökan finns på Studiefrämjandets hemsida 

 

Mer info om Nemis

 

Kontakt:

Carin Hallin, vikarierande utvecklingsledare musikverksamhet, Studiefrämjandet riksförbundet

076-316 35 57

carin.hallin@studieframjandet.se

ÅTTA BAND TILL KLARA! Ytterligare åtta akter är nu klara för sommarens Sweden Rock Festival! Nytillskotten är de amerikanska thrashlegendarerna Testament , det ofta önskade göteborgska metalbandet Avatar , klassiska punk-/rock'n'rollbandet Sator , stekheta Thundermother som är nyss hemkomna från en USA-turné tillsammans med Scorpions, 30-årsfirande brittiska prog metalinstitutionen Threshold , ockulta retrorockarna Green Lung , samt de båda nya, svenska rockhoppen Hot Breath och Ström . Sedan tidigare är Iron Maiden, Ghost, Mötley Crüe, Def Leppard, Pantera, Gojira, Behemoth och Clutch klara för festivalen. 76 band återstår att presentera! Läs om alla klara band här!
Publicerad 24 november 2022 kl 17:46
BLACK WEEK i vår merchbutik Nu drar BLACK WEEK igång och vi sänker priserna på ett stort antal varor i vår merchbutik! T.ex. har vi rea på utvalda t-shirts, kepsar, klänningar/nattlinne, långärmade tröjor, skjortor m.m. Vi fyller också på med lite nya modeller av kepsar, mössor, hoodies m.m. Du hittar alla erbjudanden under kategorin BLACK WEEK. Välkommen in! TILL BUTIKEN
Publicerad 21 november 2022 kl 11:34
PANTERA MED FLERA KLARA! I augusti utannonserades det att ett av metalhistoriens största och viktigaste band, Pantera , återförenas för bandets första turné på över 20 år. Nu är det klart att Phil Anselmo och Rex Brown tar sitt Pantera till Sweden Rock Festival i sommar! Konserten blir det enda Sverigestoppet på turnén! Klara för sommarens festival är även det franska, progressiva metalbandet Gojira , de polska extremmetallarna Behemoth samt det amerikanska rock/metalbandet Clutch . Sedan tidigare är Iron Maiden, Ghost, Mötley Crüe och Def Leppard bekräftade för festivalen. Ytterligare 84 band återstår att presentera.
Publicerad 9 november 2022 kl 09:28
EFTERLÄNGTAD UPPFÖLJARE Sedan många år tillbaka har vi på Sweden Rock Festival utvecklat en portfölj av egenbrandade alkoholhaltiga drycker, bestående av allt ifrån whisky till öl och rödvin. Och nu är det alltså dags igen! Denna gång är det den efterfrågade uppföljaren till vår uppskattade rom; Sweden Rock Spirits Premium Dark Rum , som välkomnas in i dryckesfamiljen. Sedan den förra romen, Sweden Rock Holy Spirit Rhum 15 YO, tog slut i lager är det många som hört av sig och undrat över när uppföljaren kommer. Lagom till det stundande 30-årsjubileumet lanserar vi därför den närbesläktade Sweden Rock Spirits Premium Dark Rum. Eftersom...
Publicerad 8 november 2022 kl 21:22
Sweden Rock Festival Camp I år planerar vi att driva en mindre camping i egen regi. Norr om festivalområdet, i närheten av Parkering 2, förbereder vi för en lugn camping för husvagnar och husbilar. Området kommer att ha vattenspolande toaletter, duschar (även tillgänglighetsanpassade) och en servicefunktion med möjlighet att köpa frukost, kaffe m.m. Läs mer och boka din plats här: SWEDEN ROCK FESTIVAL CAMP
Publicerad 26 oktober 2022 kl 10:26
Stäng

Sök

Sök Sweden Rock

OK