253 DAGAR KVAR
SWEDEN ROCK FESTIVAL
SÖLVESBORG 3-4-5-6 JUNI

Biljetterna till SRF 2015 släpps

 
 
 
 
F5E4FF9BE675CED1.jpg
C3B5BE599E8B23E5.jpg
F46AA8B657B39BF6.jpg

The Hooters ersätter Survivor på Rockbåten 10-12 oktober!

Det blev en oväntad och svår uppgift att med så kort varsel hitta en ersättare för Survivor då deras sångare Jimi Jamison hastigt och tragiskt gick bort nyligen. Nu kan vi dock med glädje presentera amerikanska The Hooters, som kommer över från USA enbart för att lira på Rockbåten. Med hits som "Satellite", "Johnny B", "And We Danced", "All You Zombies", "500 Miles", "Where Do The Children Go" med flera så kan vi garantera Östersjöns bästa allsång.

Vi kan även presentera svenska heavy metal-bandet Wolf som kommer att stå för det lite tyngre musikaliska inslaget på båten, och W.A.S.P.-gitarristen Doug Blair som kommer att bjuda på en gitarrbaserad show utöver det vanliga.

Tävlingen Battle Of The Tribute Bands kommer också att gå av stapeln, med fyra deltagande band, varav tre är klara: Hindenburg (Led Zeppelin), Hazy/Dizzy (AC/DC) och The Döörs (The Doors). Det vinnande bandet kommer både att avsluta lördagnatten på Rockbåten och få spela på Sweden Rock Festival 2015.

Vi återkommer inom kort med ett komplett schema för Rockbåten 2015.
Det finns fortfarande lite hytter kvar men vill du inte missa detta är det hög tid att boka!

Silja Serenade avgår från Stockholm kl 17.00 fredagen den 10 oktober och är åter i hamn söndagen den 12 oktober kl 0930 så det blir två festkvällar ombord.

Åldersgräns: 18 år

Biljetter köper du här: http://www.tallinksilja.com/sv/web/se/rockbaten

Sweden Rock-rom i Systembolagets fasta sortiment

rom.jpgDe som var skeptiska till tanken på att en hårdrockspublik skulle kunna ta en högkvalitativ, lagrad rom till sina hjärtan får tänka om. Holy Spirit of Sweden Rock Rhum har blivit en framgång hos både konsumenter och kritiker. Den första upplagan av Holy Spirit Rhum producerades i en numrerad upplaga på 5000 flaskor. Den nya Sweden Rock Holy Spirit Gold Label Rhum är utvald från samma fat men är inte numrerad och har en ny design. Gold Label lanseras på Systembolaget i ca 140 butiker den 1 september. 

- När den limiterade Sweden Rock-rommen lanserades var vi oerhört nöjda med innehållet och paketeringen, men man vet aldrig hur mottagandet ska bli, säger Martin Forssman, vice vd för Sweden Rock Festival. Därför känns det skitkul att kunna konstatera att våra gäster verkar tycka lika mycket om den som vi gör. Vi har en jättespännande höst framför oss nu. Vi lanserar "Gold Label", släpper de första klara artisterna till nästa års festival och går till sjöss med Rockbåten med bland annat Survivor och Blue Öyster Cult.

Sari Wilholm på Brands For Fans säger: - Den fördomsfulle kan tro att en hårdrockspublik bara dricker blaskig öl, men då har man inte förstått någonting av vad Sweden Rock handlar om. Vi är otroligt stolta över att få motbevisa fördomarna med en högkvalitativ rom som Holy Spirit of Sweden Rock. Festivalen har byggts upp på en genuin kärlek till sin publik och de kan som ingen annan introducera fantastiska upplevelser till sina kunder, oavsett om det är musik, mat, vin eller åttaårig rom från Barbados. Att se resultatet i form av en fast listning av Holy Spirit Gold Label bevisar bara Sweden Rocks särställning på den svenska festivalscenen.

Om Sweden Rock
Sweden Rock började sitt liv som en festival i Olofström, men växte snart ur sin ursprungliga kostym. I dag är det nordens största rockfestival som hålls årligen i början av juni i Norje utanför Sölvesborg. Utöver festivalen har man en egen tidning, en postorder, ett eget vin, en skotsk single malt-whisky samt Holy Spirit of Sweden Rock Rhum.

Om Holy Spirit of Sweden Rock Gold Label Rhum
Rommen är en blandning av fat från de Karibiska öarna med betoning på Barbados. Till skillnad från många större romvarumärken har Holy Spirit lagrats på ekfat en längre tid, mellan fem och åtta år. Det ger en mjukare sprit, komplexare smak och angenämare upplevelse. Holy Spirit beskrivs som rik och generös i karaktären med toner av vanilj och toffee. Mogen tropisk frukt och russin på doften, medan smaken bjuder på kokos, choklad och gräddiga ekkryddiga toner i smaken med en lång, intensiv eftersmak. 

Namn: The Holy Spirit of Sweden Rock Rhum Gold Label Solera 8 Y.O
Artikelnummer: 86981
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 37,5 %
Lagring: 5-8 Y.O
Ursprung: Barbados
Typ av fat: Bourbon
Pris: 449 kronor

Sweden Rock Magazine - nytt nummer ute nu!

10428071_765776960133289_9126814068729764171_n-1.jpg

Nytt nummer i butik nu! 

Öppenhjärtiga intervjuer med Paul Stanley och Ace FrehleyACCEPT berättar om såväl kommande albumet "Blind rage" som klassikern "Restless and wild". SRM har som första tidning hört Hammerfalls nya album. Dessutom artiklar om bland andra Uriah Heep - Band, Mastodon, Grave Digger, Anathema, Autopsy, Extremes sångare Gary Cherone och The Dagger med folk från Dismember.

Långt till butik? Köp via länken - vi bjuder på portot!
http://www.swedenrock.com/index.cfm?pg=103

 

Den 1 oktober kommer den…

unnamed.jpgSweden Rock Holy Spirit-"familjen" utökas den 1 oktober

Åk med Rockbåten 10-12 oktober. Det finns fortfarande hytter kvar!

Under namnet Rockbåten åker vi mellan Stockholm och Helsingfors på Silja Serenade och detta med den grymmaste line-upen ni kan tänka er på böljan den blå. Med en specialbyggd scen längst ner på paradgatan bjuder vi på fantastiska band som legendariska BLUE ÖYSTER CULT, THE HOOTERS,  BLACK STAR RIDERS med Thin Lizzy-gitarristen Scott Gorham i spetsen, heavy metal i form av WOLF och ett av de hetaste svenska banden just nu, H.E.A.T.Det blir även klassisk 80-tals pudelrock med DALTON och SM-finalen i Battle of the Tribute Bands, där Sveriges fyra bästa tribute-band gör upp om SM-titeln. Det blir rockmässa, DJ:s, Rockkaraoke och Ronny Svensson kommer att hålla i intervjuer med artisterna från scen i nattklubben Atlantis och vi hoppas även att få till en och annan meet & greet ombord.
Som en liten extra, spännande krydda kommer vi att presentera en massa band som är klara för Sweden Rock Festival 2015, så vill ni vara först att veta är det på Rockbåten du ska vara!

Silja Serenade avgår från Stockholm kl 17.00 fedagen den 10 oktober och är åter i hamn söndagen den 12 oktober kl 0930 så det blir två festkvällar ombord.

Åldersgräns: 18 år

http://www.tallinksilja.com/sv/web/se/rockbaten

Sommartävling 2014 - vinnarna!

gitarr1.jpg

Här kommer de fem vinnarna i årets sommartävling. Priset är en 4-dagarsbiljett med VIP-access till Sweden Rock Festival 2015. Dessutom vill vi gratulera Heléne Uddemar, som också vann en gitarr signerad av DORO!

Heléne Uddemar, Jönköping - 4-dagarsbiljett + VIP+ gitarr 
Steen Karre, Bronshoj, Danmark -  4-dagarsbiljett + VIP
Johan Eikerberg, Trollhättan -  4-dagarsbiljett + VIP
Peter Ekvall, Jörlanda -  4-dagarsbiljett + VIP
Monika Bjørndahl, Jessheim, Norge - 4-dagarsbiljett + VIP

Vi kommer att kontakta vinnarna så fort biljetterna är släppta!

Rätta svaren:

Fråga 1/8 The Angels
Fråga 2/8 The Amboy Dukes
Fråga 3/8 Easy Action eller Zipper Catches Skin
Fråga 4/8 Generation X
Fråga 5/8 Grand Slam
Fråga 6/8 Dancing In The Rain
Fråga 7/8 John Rutsey
Fråga 8/8 High and Mighty

 The Holy Spirit of Sweden Rock Black Label - en succé som inte skådats i Sverige på 10 år.

HOLY_BLACKLABEL.jpgNär Sweden Rock Festival släppte sin egen single malt whisky "Sweden Rock Black Label" var det många som blev nyfikna och glatt överraskade över resultatet. Där andra artist och musikdrivna drycker ibland lämnat en del övrigt att önska, visade sig Holy Spirit vara en smakrik och kvalitativ tioårig single malt.

Läs hela artikeln här

Sweden Rock 2014 är över.

srf2014b.jpg

 

Så var då den tjugotredje upplagan av Sweden Rock Festival över och vi kan titta tillbaka på ännu ett slutsålt succéår med 33000 besökare per dag och än en gång visade det sig att vi har världens bästa publik som är navet i den underbara stämning som finns på festivalen. Ett stort tack till er!

Vi vill också passa på att tacka all den personal som jobbar och sliter för att festivalen ska fungera och självklart alla våra samarbetspartners som ger en extra krydda till festivalen. 
Nu kommer vi att jobba ytterligare en månad med att montera ner festivalområdet, utvärdera årets festival och sen tänkte vi ta några veckors semester innan vi öppnar kontoret igen den 18 augusti. 

Glöm nu inte att vi kör Rockbåten mellan Stockholm och Helsingfors 10-12 oktober med band som Survivor, Blue Öyster Cult, Black Star Riders med flera. 
BIljetter finns att köpa via: http://www.tallinksilja.com/sv/web/se/rockbaten

Ha en underbar sommar önskar alla vi på Sweden Rock!

 
Skickar
 
Formuläret skickades